|
|
|
Witam wszystkich, chciałabym otworzyć własną firmę aby sprzedawać rzeczy za pośrednictwem internetu, jednocześnie mam stałą pracę, z której nie chce rezygnować. Czy ktoś mógłby mi doradzić jak się ma jedno do drugiego? Co z składkami w ZUS-ie i czy w mojej stałej pracy muszą wiedzieć o firmie prywatnej? Jakie dokumenty muszę mieć aby firmę otworzyć? ( czy dokładnie takie jak w jednym z postów :) ). Z góry dziękuję za odpowiedż, pozdrawiam 
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Witaj,
Ja jestem w podobnej sytuacji - podobnej bo jestem aktualnie na urlopie wychowawczym czyli jestem aktywna zawodowo. Z tego co wiem to składki do ZUS musisz płacić ale są mniejsze ok 250 - 300 zł (jutro mam zamiar iść się dowiedzieć ile dokładnie się opłaca). Pracodawca nie musi wiedzieć o twojej działalności (w mojej firmie kilka osób prowadzi działalnośc gospodarczą o której pracodawca nasz wspólny nie jest informowany) wyjątkiem jest jeśli podpisywałaś klauzulę w pracy w której jest zakaz prowadzenia dodatkowej działalności zarobkowej.
Powodzenia
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Witaj! Szukasz dodatkowych środków na finansowanie swojej działalności? poszukujesz najlepszego kredytu dla swojej firmy? myślisz o prowadzeniu własnej firmy? Zapraszam na blog: www. biznesforum.blogspot.com Najlepsze usługi finansowe znajdziesz na stronie: www.improvedfinance.pl
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|