• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

rozmowa kwalifikacyjna

(obserwuj)
Zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną do firmy. Niestety w międzyczasie moja mama trafiła do szpitala i muszę w tym czasie zaopiekować sie siostrą. Czy wypada mi przełożyć rozmowę? Czy wyjde na niepoważną i lepiej poprosić o pomoc sąsiadkę? Jak myślicie?

Link Cytuj

0
AnkaK_84
Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła i poprosiła o przełożenie, pracodawca powinien to zrozumieć, a jeśli nie to coś z ta firma może być nie tak...

Link Cytuj

0
rubia15
Też sądzę że warto powiedzieć prawdę. Przecież po drugiej stronie też pracują ludzie...
A przy okazji jaki jest Waszym zdaniem najlepszy sposób na poruszenie kwestii finansów w czasie rozmowy o pracę?

Link Cytuj

0
berenika_21
jeśli chodzi o finanse, to nie zdarzyło mi się, żeby podczas rozmowy kwalifikacyjnej pracodawca nie zaczął tego tematu. Jestem ciekawa, czy ktoś z Was mówi o swoich oczekiwaniach jeszcze przed spotkaniem z pracodawcą, na przykład w liście motywacyjnym, czy podczas rozmowy telefonicznej.

Link Cytuj

0
Słyszałm o sytuacji, kiedy pracownik musiał przed rozmowa wysłać swoje oczekiwania finansowe mailem...

Link Cytuj

0
berenika_21
Mi to generalnie odpowiada, lepiej mieć jasną sytuację. Wolę uzgodnić zarysy w mailu albo przez telefon, żeby potem nie tracić czasu i nerwów na niepotrzebne rozmowy kwalifikacyjne.

Link Cytuj

0
Moim zdaniem jest to najlepsza sytuacja, ponieważ w przypadku gdy zarobki są niesatysfakcjonujące nie traci się czasu.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Też tak sądzę. Świetny pomysł. Ja z kolei mialam pracodawce ktory nie wspomnial wogole o finansach. Denerwują mnie tacy ludzie. Od razu miał minusa na starcie :D

Link Cytuj

0
zielak233
Ja ostatnimi czasy bardzo często spotykałem się z sytuacją kiedy pracodawca czekał z informacją o finansach do ostatniej chwili jakby to była wielka tajemnica i sprawa nieistotna. A przecież to jedna z ważniejszych kwestii.

Link Cytuj

0
W ogóle temat wynagrodzeń jest bardzo drażliwy.

Link Cytuj

0
zielak233
Mnie to bardzo dziwi, jeśli ktoś trzyma kwestie pensji na ostatnią chwilę, bo dla mnie to oznacza raczej, że ma mierną ofertę do zaoferowania i chce wzbudzić ciekawość innymirzeczami, abyśmy na końcu jakoś przełknęli gorycz kwoty, którą usłyszymy. Z resztą jak czyta się ogłoszenia o pracę i ile tam jest obiecanek typu: dobre warunki socjalne, możliwośći rozwoju itp, a potem idziesz, słuchać że tak naprawdęjest trochę inaczej a potem jeszcze mówią ci o kiepskiej pensji to już klapa.

Link Cytuj

0
Niestety znów mamy rynek pracodawcy a nie pracownika i to on ustala zasady gry :"

Link Cytuj

0
Kurcze, robią te rozmowy kwalifikacyjne już na potęgę i do obrzydzenia. Kiedyś miałam rozmowę kwalifikacyjną do pracy hostessy przez 2 tygodnie rozdającej gadżety po 4 godziny dziennie i kobieta zapytała "dlaczego wybrała pani akurat naszą firmę i branżę". No ręce i nogi opadają. Pytała też czy sie zapoznałam z polityka firmy ze strony internetowej:DDD. A chodziło o rozdawanie cukierków i gadżetów. Nawet nie trzeba było nic mówić do osób, którym się rozdawało!!! Po tej rozmowie zrezygnowałam z pracy. Dzwonili, ale odmówiłam. Po co się męczyć. Zwłaszcza, że wynagrodzenie, to nie były kokosy.

Link Cytuj

0
a jakie najczęściej padają pytania w trakcie rozmowy o pracę?

Link Cytuj

0
o to jak sobie wyobrażasz prace w tej firmie.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Jakie masz plany na najbliższe 5 lat? - więc zawsze musisz ściemniać, że ooo chcesz siedzieć w tej firmie 5 lat a nawet 50, jak nawet nie wiadomo czy dożyjesz /

Link Cytuj

0
yazeer

a ja miałem ostatnio takie pytanie - jakie wydarzenie   z ostatnich miesięcy zapadło Panu w pamięci...

dziwne...ale akurat w tym momencie miałem kompletną pustkę w głowie, zapomniałem wszystko co działo się przez parę dni ;)

Link Cytuj

0

a czy wiecie, spotkaliście się z testami kwalifikacyjnymi przy rekrutacji? słyszałam że niektóre firmy nie przeprowadzają już tradycyjnych rozmów tylko dają test do rozwiązania. czy to jest skuteczniejsze niż rozmowa?

Link Cytuj

0

w firmach gdzie przepływ informacji wymaga stosowania specjalistycznych narzędzi (kandydat oceniany jest na potrzeby np różnych działów) takie testy są stosowane. o ile mi wiadomo większość dużych działów hr z nich korzysta, podobnie jak z programów do zarządzania cvkami i listami motywacyjnymi. u siebie w pracy wykorzystuję tetsy z Instytutu Analiz im Karola Gaussa. i są miarodajne

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Firma, Biuro
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla firm i biur
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla firm i biur