• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

jak sie ubrać na rozmowę w sprawie pracy?

(obserwuj)
Z poczaku wydawało mi się, ze najlepiej tak jak na egazmin biel, czerń, granat. Ale teraz sie zastanawiam, czy nie lepiej dodać jakiś element bardzij "na luzie", żeby zwrócić na siebie uwagę.

Link Cytuj

0
najlepiej luźna bluzka aby było widać biust żeby pracodawca miał na czym zawiesić oko

Link Cytuj

0
marchewaka to chyba nasz forumowy wesołek:>

Link Cytuj

0
rady marchewaki są na miejscu jeśli szuka ona/on? pracy w klubie go go. Ja myślę także że nie powinno się być super odwalonym- kiedyś byłam na rozmowie na której moja niedoszła szefowa była zdecydowanie gorzej ubrana ode mnie i czułam się z tym głupio. Myślę że metoda na szarą myszkę jest najbezpieczniejsza.

Link Cytuj

0
Tylko wiesz, jak się wyglada podobnie jak większość kandydatek, to mozna nie zostać zapamiętanym...

Link Cytuj

0
Najbezpieczniejsza jest stonowana elegancja. Bez przesady w każdą stronę. Warto brać pod uwagę o jaką pracę się staramy. Więcej swobody mają ludzie w zawodach artystycznych a już do biura raczej kostium lub garnitur.

Link Cytuj

0
Myślę, że pracodawca zapamieta nas mimo podobnego stroju jeśl rozmowa z nami naprawdę go zainteresuje ale jakiś delikatny akcent w stroju określający nasz styl napewno będzie mile widziany.

Link Cytuj

0
A jak się ubrać na rozmowę o pracy do firmy gdzie wszyscy ubierają się na luzie? Czy powinnam założyć jeansy czy jednak ubrać się elegancko?

Link Cytuj

0
Pewnie swoje pytanie kierujesz raczej do kadrówki. Ale moje zdanie jest takie, że dżinsów zdecydowanie ubierać nie powinnaś. Może postaw na coś eleganckiego, ale nie przesadnie oficjalnego? Np. złam stój jakimś dodatkiem. Poza tym wiadomo, że pracownicy firmy mają na pewno większe prawa niż ktoś kto dopiero tam się wybiera...

Link Cytuj

0
berenika_21
Ja na rozmowy kwalifikacyjne chodzę w dżinsach, raczej na kolorowo. Pracuje jako grafik, wcześniej pracowałam w bardziej "studenckich", dorywczych pracach i sądzę, że na niektóre stanowiska nie trzeba się stroić. Zależy od charakteru pracy. Inni kandydaci przeważnie też byli ubranie dość swobodnie.

Link Cytuj

0
silver_cloud
A może coś pośredniego? Jeansy i elegancka bluzka z marynarką? Mi się wydaje ze jest ok. Ktoś mi keidys powiedzial zeby sie za bardzo nie odstawiać, po co pracodawca ma myslec ze ci za bardzo zalezy. Moze coś w tym jest? ...

Link Cytuj

0
zielak233
Uważam, że elegancki ubiór jest dobry na każde spotkanie. Wiadomo przecież, że staramy się o pracę nie dla zabawy, ale dlatego, że nam zależy. Można ewentualnie w mniej oficjalnych miejscach pracy zrezygnować z np. krawata. Jeżeli pracodawca miałby kogoś odrzucić z powodu zbyt eleganckiego ubioru to raczej i tak nie chciałbym u niego pracować.

Link Cytuj

0
silver_cloud
No ale z kolei jesli ktos nie ma ubran eleganckich ale widac ze sie staral i schludnie ubral? czy to go skresla? Ja mysle ze nie mozna przesadzac z ocenianiem po ubraniu.

Link Cytuj

0
zielak233
Jak mówi statystyka i praktyka osób zajmujących się rekrutacjami ubiór nie jest sprawą decydująca ani też nawet jedną z ważniejszych. Liczą się inne rzeczy. Jeżeli więc ubierzesz się, z różnych powodów, nieodpowiednio ale nadrobisz to kompetencjami to jest dobrze.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Uff ulzyło mi, czasem człowiek ubierze się elegancko a jak to nie za działa to zmienia taktyke i ubiera się elegancko ale skromniej, bez wczuwania sie.

Link Cytuj

0
Przede wszystkim ubiór powinien być przyzwoity.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Firma, Biuro
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla firm i biur
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla firm i biur