• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Rozmowa o podwyżce

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Czy rozmawialiście już kiedyś z szefem o podwyżce? Jak zacząć? Co zrobić gdy z góry odmawia, albo nie chce rozmawiać na ten temat?

Link Cytuj

0
Ja miałam szczęście-moja pracodawczyni pierwsza wyszła z tym tematem, ale to się chyba rzadko zdarza:"

Link Cytuj

0
Ja nie mam dużego doswiadczenia w pracy,a le mi się propozycja podwyżki ejszcze nie zdażyła...

Link Cytuj

0
A co sądzicie o małym blefie: mam propozycję z konkurencji, 20% więcej, no ale zadowolę się podwyżką o 15%.
Mi raz się udało :"

Link Cytuj

0
hania_oferia
Dość ryzykowne- zawsze mogą powiedzieć, że w takim razie idź sobie.... Ale dobrze że zadziałało :"
Ja poleciłabym zrobić rozpoznanie w płacach rynkowych "zestawienia drukuje np. gazeta wyborcza" oraz zebrać wszystko co się nam udało zrobić bardzo dobrze- mocne argumenty zawsze się przydadzą.

Link Cytuj

0
Mama mojej narzeczonej próbowała metodą "mam lepszą ofertę za więcej". Nie poskutkowało...:"

Link Cytuj

0
ja uważam, że to ryzykowne, chociaż wśród moich znajomych raz była taka sytuacja, ze kumpela naprawde miała lepszą ofertę. Więc myślę, ze warto szukać.

Link Cytuj

0
Zgoda, ryzykone, choc czasami się udaje. Trzeba mieć tylko bardzo trzeźwy osąd swojej przydatnosci na danym stanowisku i nie przesadzać z częstotliwości takich pomysłów, bo albo się uda, albo pracodawca zacznie szukać kogoś na Twoje miejsce. Kluczem jest trzeźwy osąd swojej sytuacji.

Link Cytuj

0
i trzeźwość w pracy

Link Cytuj

0
Trzeźwość też a przede wszystkim trzeba znać swoją wartość jako pracownika ale oceniać ją realnie. Jesli pracownik jest świetny to napewno pracodawca o niego zawalczy. Jeśli przeciętny to wymieni go na innego.

Link Cytuj

0
Zawalczy, chyba że najbardziej zalezy mu nie na renomie, ale na kosztach...

Link Cytuj

0
Pytanie czy wtedy warto rozmawiać o podwyżce czy szukać innej pracy.

Link Cytuj

0
Fakt. Mój kolega zmienił pracę. Niby zarabia tyle samo, aaaaale
- nie musi już nosić do pracy własnego laptopa,
- nie jest zmuszony korzystać z pirackiego oprogramowania,
- podręczniki potrzebne do wykonania projektu kupuje mu PRACODAWCA.
Niby mała zmiana, ale jakoś bardziej na poważnie to wszystko wygląda

Link Cytuj

0
Rozmawiajmy z szefem o podwyżce gdy jesteśmy rzetelnym pracownikiem i mamy rzetelnego pracodawcę. Ale w takiej sytuacji najczęściej nie musimy rozmawiać bo pracodawca o nas pamięta.

Link Cytuj

0
AnkaK_84
Ja powiedziałam w pracy, w której powiedziano mi na wstępie, że na podwyżkę nie mam co liczyć, że odchodzę, bo dostałam znacznie ciekawsza propozycję finansową. Od razu byli skłonni dać mi około 30% więcej. Tylko tyle, że nie blefowałam, a naprawdę miałam inną propozycję, więc i tak odeszłam. Nie wiem czy odważyłabym się zablefować

Link Cytuj

0
Uważam, że rozmawiając z pracodawcą o podwyżce trzeba mieć konkretne argumenty. Ja brałam kredyt na mieszkanie o czym powiedziałam i poskutkowało.

Link Cytuj

0
zielak233
Jeśli mamy blefować aby uzyskać podwyżkę to nie skończy się to dobrze. Ja pomyślałby tak samo jak poprzedniczka - jeśli mam jakieś argumenty, rozsądne rzecz jasna, to wtedy mogę próbować.

Link Cytuj

0
a co sądzicie o rozpoczęciu rozmowy na temta podwyżki w czasie kryzysu?

Link Cytuj

0
silver_cloud
Tak jak wyżej powiedziano, jeśli jesteś niezastąpiony, możesz próbować bez obaw, jesli nie, to ryzyko należy do ciebie, ale jest wiele osób, które chętnie wskoczą na twoje miejsce, więc należy się poważnie zastanowić.

Link Cytuj

0
hmm.. powiem szczerze , że ja pracuję już2, 5 roku w firmie i jeszcze nie pytałem o podwyżkę. Praca jest dokładana coraz to ina, trudniejsza a płaca taka sama. Mam nadzieje, że niedługo się przełamię.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Firma, Biuro
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla firm i biur
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla firm i biur