|
|
|
Czy waszym zdaniem warto jest zatrudniac wlasnego ksiegowego w firmie czy korzystacie z uslug biur rachunkowych?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
J prowadzi firme przez ksiegowośc internetową i jest zadowolony:". Jak chcecie namiary, to piszcie do mnie na mialia : adelajna@tlen.pl, to wam wszystko napisze jak sie od niego dowiem:". Wiem ze pąlci ok 50 zl na miesiąc.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Ja korzystam z biura rachunkowego, blisko domu. Jest o tyle wygodniej ze czesto nie musze biegac do skarbówki, bo biuro zalatwia to za mnie :"
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
polecam księgowość internetową, taniej, wygodniej, masz kontrolę nad tym co się dzieję w papierach twojej firmy, a poza tym wiele się nauczysz. Koszt niewielki ok. 50 zł. Sam polecam serwis - ifirma.pl
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Osobiście polecam biuro rachunkowe, ponieważ jest to wygodny sposób prowadzenia księgowości, poza tym na pewno tańszy niż zatrudnienie księgowej. A co najważniejsze kontrole z Urzędu Skarbowego i z ZUS-u przychodzą do biura rachunkowego , a nie do siedziby firmy. Co jest wygodne i mniej stresujące.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Witam
Od kilku lat jestem dyrektorem kancelarii podatkowej mieszczącej się w Łodzi. Z doświadczenia wiem, że jeżeli firma posiada dużą ilość dokumentów i wielu pracowników to wygodnie jest mieć własnego księgowego. Trzeba jednak pamiętać o tym, że jest to duży koszt na, który składa się nie tylko pensja i ZUS ale również opłaty za zakup oprogramowania , jego aktualizacja, materiały biurowe, wyposażenie biura itp. Ważną rzeczą jest dostęp do dedykowanych serwisów ksiegowych, a to kosztuje ok 2000 zł rocznie. Ponadto własnego księgowego za popełnione błędy można obciążyć maksymalnie do wysokości 3 pensji. Jeżeli błąd popełni biuro to powinno posiadać polisę OC z której wypłaci odszkodowanie. W moim biurze jest to kwota 15 000 €. Dodatkowo w biurze pracownicy znają się na bardzo wielu rzeczach, a nasz własny księgowy będzie raczej wąsko wyspecjalizowany, będzie chorował, brał urlop, będzie w ciąży itp. Wielu naszych klientów stać na własną księgowość, ale wolą jak robi to firma zewnętrzna. Mniej problemów z ludźmi, kontrole z US w biurze rachunkowym i faktura VAT, która w całoćsi wchodzi w koszty. Zainteresowanym bezpośrednim kontaktem podaję mojego e-maila rafalgramsz@ata.info.pl
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Witaj! Szukasz dodatkowych środków na finansowanie swojej działalności? poszukujesz najlepszego kredytu dla swojej firmy? myślisz o prowadzeniu własnej firmy? Zapraszam na blog: www. biznesforum.blogspot.com Najlepsze usługi finansowe znajdziesz na stronie: www.improvedfinance.pl
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|