• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

info obowiązkowe w cv

(obserwuj)
Co MUSI znalezc sie w cv? Mam wątpliowści czy pisać np o praktyce studenckiej która trwała dwa tygodnie?

Link Cytuj

0
Im więcej napiszesz tym lepiej dla Ciebie pod jednym warunkiem - że bedą to rzeczy istotne dla Twojego pracodawcy. Muszą się w CV znaleźć obowiązkowo wyłącznie Twoje dane oraz to, ze wyrażasz zgodę na ich przetwarzanie. Reszta treści zależy od Ciebie. Ale oczywiście warto pisać tylko prawdę.

Link Cytuj

1
mnie męczy zawsze wpisywanie poziomu znajomości języka - mam wrażenie że wiele osób co innego rozumie przez poziom zaawansowany czy początkujący...

Link Cytuj

0
Mi się podoba określanie jako komunikatywny albo nie. To obiektywne- czy człowiek umie sie dogadać czy nie

Link Cytuj

0
Warto zamieścić w CV informację o praktyce studenckiej. Bywa tak, że pracodawca z takich wlaśnie informacji dowiaduje się, że kandydat posiada dodatkowe umiejętności, które nie są niezbędne na danym stanowisku ale mile widziane w konkretnej firmie i okazjonalnie mogą sie przydać osobie, która zostanie zatrudniona. Jest to dodatkowy atut.

Link Cytuj

0
W CV muszą znaleźć sie dane osobowe kandydata adres i telefon. Ukończone szkoły oraz wszelkiego rodzaju szkolenia i kursy, znajomość języków obcych. Przebieg dotychczasowego zatrudnienia w tym także odbyte staże, przygotowanie zawodowe itp. Ważne jest by zawrzeć informację o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych. Nie jest konieczne dołączanie do CV kserokopii dokumentów potwierdzajacych wykształcenie i staż pracy. W wypadku gdy pracodawca będzie zainteresowany naszą osobą można te dokumenty przedłożyc w trakcie bezposredniej rozmowy.

Link Cytuj

0
Okreslając poziom znajomości języka obcego należy podejśc bardzo realnie do umiejetności posługiwania sie danym językiem w mowie i w piśmie. Jesli chcemy podać dobrą lub biegłą znajomośc danego języka to należy wziąśc pod uwage czy mamy jakieś dokumenty na potwierdzenie poziomu tej znajomości i czy ewentualnie będziemy w stanie poradzić sobie jesli pracodawca w trakcie rozmowy z nami zechce bezposrednio sprawdzić na ile radzimy sobie z danym językiem.

Link Cytuj

0
rubia15
Czy ma znaczenie chronologia? Na początku tj u góry powinno być pierwsze miejsce zatrudnienia czy ostatnie?

Link Cytuj

0
Na początku wpisujemy ostatnie miejsce zatrudnienia lub ostatnio ukończoną szkołe i tak chronologicznie do lat najwczesniejszych.

Link Cytuj

0
czy dobrym pomysłem jest wysłanie cv na papierze w innym kolorze niż biały?

Link Cytuj

0
Napewno będzie widoczne na tle innych ale nie jestem przekonana, że kolor będzie miał wpływ na wybór kandydata dokonywany przez pracodawcę.

Link Cytuj

0
silver_cloud
A jakieś ładne opracowanie graficzne? wpleciona fotka? ja tak robię :"

Link Cytuj

0
proponuję jakiś szablon CV ściągnąć z internetu. Zawsze inaczej niż wszyscy będzie wyglądało CV i być może przez to się wyróżni.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Firma, Biuro
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia dla firm i biur
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi dla firm i biur