• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

dla nauczycieli/ lektorów

(obserwuj)
Magda_Lesniak1

Macie jakieś problemy z uczniami? Może nowe pomysły na lekcje? Ciekawe ćwiczenia? zapraszam do wymiany doświadczeń i ciekawostek

Link Cytuj

0

ja znam onestopenglish, która pomaga mi w przygotowaniu zajęć, znajdują sie tam fotowe plany lekcji bardzo pomocne polecam!

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

Bardzo fajna storna. Można tworzyć własne komiksy dla swoich uczniów.. trochę czasu zajmuje poznanie wszystkich funkcji, ale warto...

http://www.comicmaster.org.uk/

Link Cytuj

0

jak motywować swoich uczniów??

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

metodyka zajmuje się równiez zagadniem motywowania studentów, ale każdy nauczyciel najlepiej poznaje to w praktyce. Często kluczem mogą być osobiste zainteresowania uczniów. Warto pokazać im,że  poprzez naukę języka mogą poznac nowe rzeczy związane z ich hobby.

Magda_Lesniak1 wyedytował tego posta w dniu 2011-06-29 22:17:16

Link Cytuj

0

ja czesto wykorzystuje filmy z you tube ze swoimi studemtami

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

ostatnio znalazłam fajne narzędzie Caption Tube służące do dodawania napisów do filmów na YouTube. Po zaimportowaniu wideo do edytora, wystarczy podczas odtwarzania zamieścić podpisy a następnie wyeksportować je do serwisu.

Link Cytuj

0

Witam, przygotowuję lekcję dotyczącą reklamy. Może mi Pani jakoś pomóc?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

Bardzo dobrym sposobem na zainteresowanie studentów jest pokazanie im przykładów różnych rodzajów reklamowania produktów. Zajęcia można zakończyć pokazem najzabawnieszych reklam, które można znaleźć w sieci. Większość uczniów lubi również podyskutować na temat kontrowersyjnego marketingu firmy United Colors of Benetton.

Link Cytuj

0

czy zna Pani jakieś szkolenia dla lektorów/ nauczycieli?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

Letorzy mogą korzytać ze szkoleń, które są przygotowywane przez wydawnictwa. Zwykle są one powiazane z promocjami podręczników. Ostatnio pojawiło sie wiele ciekawych szkoleń organizowanych przez stowarzyszenie PASE- Kapelusze Lektora. Wszystkie informacje na ich temat mozna znaleźć w sieci.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Edukacja, Szkolenia
  • Kącik j.angielskiego - ¬ródła, porady, pomysły na lekcje.
  • nauka języków obcych - dla wszystkich uczących się języków obcych
  • Szkolenia i konferencje - Ciekawe i wartościowe szklenia, konferencje oraz kursy. Dla tych, którzy chcą zdobyc nowe umiejetności.
  • przedszkolaki - dla wszystkich rodziców maluchów którzy chcą poslac swoje dzieci lub posylają do przedszkola- czym kierujecie sie przy wyborze, opinie, rekomendacje.…...
  • Matura - kącik z materiałami dla maturzystów
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Edukacja, Szkolenia
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Edukacja, Szkolenia