|
|
|
Macie jakieś problemy z uczniami? Może nowe pomysły na lekcje? Ciekawe ćwiczenia? zapraszam do wymiany doświadczeń i ciekawostek
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja znam onestopenglish, która pomaga mi w przygotowaniu zajęć, znajdują sie tam fotowe plany lekcji bardzo pomocne polecam!
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Bardzo fajna storna. Można tworzyć własne komiksy dla swoich uczniów.. trochę czasu zajmuje poznanie wszystkich funkcji, ale warto... http://www.comicmaster.org.uk/
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
jak motywować swoich uczniów??
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
metodyka zajmuje się równiez zagadniem motywowania studentów, ale każdy nauczyciel najlepiej poznaje to w praktyce. Często kluczem mogą być osobiste zainteresowania uczniów. Warto pokazać im,że poprzez naukę języka mogą poznac nowe rzeczy związane z ich hobby.
Magda_Lesniak1 wyedytował tego posta w dniu 2011-06-29 22:17:16
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja czesto wykorzystuje filmy z you tube ze swoimi studemtami
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ostatnio znalazłam fajne narzędzie Caption Tube służące do dodawania napisów do filmów na YouTube. Po zaimportowaniu wideo do edytora, wystarczy podczas odtwarzania zamieścić podpisy a następnie wyeksportować je do serwisu.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Witam, przygotowuję lekcję dotyczącą reklamy. Może mi Pani jakoś pomóc?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Bardzo dobrym sposobem na zainteresowanie studentów jest pokazanie im przykładów różnych rodzajów reklamowania produktów. Zajęcia można zakończyć pokazem najzabawnieszych reklam, które można znaleźć w sieci. Większość uczniów lubi również podyskutować na temat kontrowersyjnego marketingu firmy United Colors of Benetton.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
czy zna Pani jakieś szkolenia dla lektorów/ nauczycieli?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Letorzy mogą korzytać ze szkoleń, które są przygotowywane przez wydawnictwa. Zwykle są one powiazane z promocjami podręczników. Ostatnio pojawiło sie wiele ciekawych szkoleń organizowanych przez stowarzyszenie PASE- Kapelusze Lektora. Wszystkie informacje na ich temat mozna znaleźć w sieci.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|