|
|
|
Z jakich platform e-learningowych korzystacie lub korzystaliście? Podzielcie się Waszymi doświadczeniami?
Magda_Lesniak1 wyedytował tego posta w dniu 2011-06-29 22:21:30
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
w mojej firmie korzystamy z programu Tell me more i jestem średnio zadowolona, bo pracuje na komputerze 8 godzin dziennie i przydala by sie jakas odmiana
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
praca z plaformą e-learinigową może być męcząca zwłaszcza dla osób, które pracuja z komputerem. Czasami warto połączyć pracę na platfornie ze spotkaniami z lektorem...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
denerwuje mnie ze w przypadku wymowy musze kilka razy powtarzać słowo lub zwrot, a komputer tego nie rozpoznaje
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
znam tez longman english interactive i bardzo podobaly mi się filmy
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ kika:denerwuje mnie ze w przypadku wymowy musze kilka razy powtarzać słowo lub zwrot, a komputer tego nie rozpoznaje jest do rzeczywiście denerwujące i bardzo demotywujące dla osób początkujących. Firmy cały czas pracuja nad udoskonaleniem narzędnia "voice recognition", czyli rozpoznawania głosu
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ kika:znam tez longman english interactive i bardzo podobaly mi się filmy jedna z fajnieszych rzeczy na tej platformie.Filmy umożliwiaja odegranie różnych ról np. kelnera lub klienta i przez to wyćwiczenie zwrotów w restauracji.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Czy nie wydaje się Pani, że e-learning jest raczej wskazany dla osób, które mają podstawowe doświadczenie w nauce języka angielskiego, ale potrzebują regularnej praktyki w wysławianiu się i pokonaniu lęku, że popełniają mniejsze błędy. Mieszkając w Stanach przez 32 lata i pracując na wysokich stanowiskach, muszę stwierdzić, że niekiedy obcokrajowcy lepiej mówią gramatycznie niż urodzeni amerykanie. Dobra znajomość języka to umiejętność myślenia w języku i odczuwanie nuansów.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Uważam,że e-learning może być stosowany na wszystkich poziomach językowych. Rozpoczynając naukę bardzo ważne jest prawidłowe opanowanie podstaw takich jak wymowa słow oraz prawidłowe uzycie zwrotów np. grzecznościowych,dlatego zajęcia z nauczycielem pozwalają wyćwiczyć wymowę oraz przełamać barierę komunicacji z drugim człowiekiem. Rzeczywiscie platforma e-learningowa moze pomóc w opanowaniu i wyćwiczeniu zwrotów lub np. gramatyki, jednak stosowane narzedzia rozpoznawania mowy czasami nie są na tyle doskonałe, aby prawidłowo wymówić lub raczej odwzorować wymowę słowa. Oczywiście rozwój technologiczny jest coraz szybszy, możemy już odgrywać role w dialogach na platformach i mam nadzieję,że kiedyś będą również pomagać ludziom w przełamywaniu nieśmiałości ;-)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|