• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

słowa, słowa, słowa....

(obserwuj)
Magda_Lesniak1

Jak uczycie się nowych słow? Czy wykorzystujecie sposoby prezentowane przez nauczycieli? A może wypracowaliście własne sposoby na zapamiętywanie nowych zwrotów, idiomów itd?

Link Cytuj

0

Wkuwanie, wkuwanie i wkuwanie. Mnie pomaga przepisywanie słów do zeszytu - słowniczka... a są jakieś inne metody???

Link Cytuj

0

Ja zapamiętuję wiele słów np tłumacząc teksty piosenek, albo podczas czytania książki z kontekstu wnioskuję co znaczą i jakoś same się tak zapamiętują. Ale również nie znam jakiś specjalnych metod zapamiętywania...może poprzez skojarzenia...

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

polecam  stronę: www.tekstowo.pl/

wyszukiwanie piosenek po artyscie lub tytule. Tekst po angielsku można wydrukować, zapamiętać i śpiewać....

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

wiadomości BBC, krótkie teksty, materiał audio i wyjasnione kluczowe słowa:

www.bbc.co.uk/worldservice/lea rningenglish/language/wordsint henews/

Link Cytuj

0

czy zna Pani jakieś gry /zabawy ,które pomoga mi zapamietać nowe słowa?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

znam bardzo fajną grę planszową, którą przywiozłam z Londynu.- gra firmy Matel" Taboo" . Fantastyczna zabawa dla młodzieży i dorosłych.

Link Cytuj

0

Na czym polega ta gra i czy mozna ją kupić w Polsce?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

Gra polega na odgadywaniu słow, które znajdują sie na karteczkach.Słowa są łatwe i trudne. Zabawa podobna do naszych kalamburów. Z tego co wiem, w Polsce moża kupić tą grę, ale w języku polskim. Wersję angielską można zamówić poprzez amazona.

Link Cytuj

0

jak zapamiętywać czasowniki nieregularne?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

Czasowniki nieregularne można podzielić sobie na grupy np.

1. czasowniki bez zmian: put put put

2. czasowniki takie jak : sing sang sung/drink drank drunk

3. czasowniki z końcówką oght takie jak: buy bought bought lub catch caught caught

itd 

Link Cytuj

0

jak radzic sobie z tekstami zaawansowanymi, gdzie jest duzo nowych słow?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

Chyba nie ma sensu wypiswanie i tłumaczenie wszystkich słow. Proponuję wypisać sobie wszystkie kluczowe słowa, które najczęsciej pojawiają się w tekście i próbować je zapamietać..

Link Cytuj

0

Jak zapamiętywać nowe słowa,czy są kjakieś metody?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

Jest dużo sposobów na zapamietywanie słow, dla wzrokowców proponuję tzw. mapy, oznaczanie kolorami, wypisywanie słow na oddzielnych karteczkach.

Link Cytuj

0

Proszę o wyjaśnienie co to są mapy słowne?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

mozna notować sobie słowa rysując wykresy słow które sa ze sobą powiązane np: house; zwiazane z nim słowa to np. nazwy pokoi takie jak: living room. Następnie można rozrysować sobie slowa - meble znajdujące sie w pokoju gościnnym

Link Cytuj

0

Jak wygląda taka mapa?

Link Cytuj

0
Magda_Lesniak1

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Edukacja, Szkolenia
  • Kącik j.angielskiego - ¬ródła, porady, pomysły na lekcje.
  • nauka języków obcych - dla wszystkich uczących się języków obcych
  • Szkolenia i konferencje - Ciekawe i wartościowe szklenia, konferencje oraz kursy. Dla tych, którzy chcą zdobyc nowe umiejetności.
  • przedszkolaki - dla wszystkich rodziców maluchów którzy chcą poslac swoje dzieci lub posylają do przedszkola- czym kierujecie sie przy wyborze, opinie, rekomendacje.…...
  • Matura - kącik z materiałami dla maturzystów
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Edukacja, Szkolenia
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Edukacja, Szkolenia