• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

chore dzieci w przedszkolach

(obserwuj)
bellis10

zła jestem kiedy posyłam swoje zdrowe dziecko do przedszkola z innymi chorymi. Niby panie przypominaja rodzicm, zeby nie posyłać chorego dzieciaka, ale rodzice i tak robią jak im wygodniej. Jest na to jakiś sposób?

Link Cytuj

0
aartplas

Witam!

Myślę, że przyprowadzanie chorych dzieci to plaga placówek publicznych.

Osobiście prowadzę opiekę dla dzieci i muszę się pochwalić tym, że mam przyjemność pracować z bardzo odpowiedzialnymi rodzicami. Przekonałam ich do mądrego i świadomego wyboru w tym temacie, gdyż  "raz Państwa dziecko zarazi kilkoro, a innym razem kilkoro zarażać będzie Państwa dziecko - wybór należy do Państwa!" 

Udało się i efektem tego mądrego wyboru jest fakt, iż w zeszłym roku przedszkolnym najcięższą chorobą moich Motylków był katar, który okresowo każdemu się może zdarzyć.

Polecam więc też rodzicom (bez udziału nauczycieli) szczerą i spokojną rozmowę z rodzicami szczególnie, gdy któreś z nas w szatni zauważy zasmarkanego malucha.

Życzę powodzenia i samego zdrowia!

Link Cytuj

0
bellis10

Wciąż mnie ten sam problem przesladuje. Ostatnio odprowadzając zdrowe dziecko do przedszkola widziałam inne smarkające i kaszlące. Pewnie pogadam z wychowawczyniami, ale z drugej strony zastanawiam sie ile one mogą w tej kwesti zrobić. Chyba to zalezy przede wszystkim od dobrej woli rodziców.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Jasne, że przyprowadznie chorego dziecka do przedszkola to kiepski pomysł. Ale mało sie o tym mówi, że dziecko najbardziej zaraża inne na kilka dni przed pojawianiem się objawów - czyli kiedy jest jeszcze pozornie "zdrowe". Dlatego chorób u przedszkolaków trudno uniknąc.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Edukacja, Szkolenia
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Edukacja, Szkolenia
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Edukacja, Szkolenia