• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

pamięć

(obserwuj)
bellis10

ja niewiele pamiętam z okresu przedszkolnego i jak byłam małym dzieckiem , dopiero szkołę pametam. a wy jak stoicie z pamięcią, czy tylko ja mam taką lukę. ??

Link Cytuj

0
adelajna_aa

ja pamiętam tylko pojedyncze wydarzenia z przedszkola. A i to nie do konca wyraźnie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Ja tak samo. pamiętam pewne rzeczy - np. jakąs scenę z balu mikołajkowego, ale np. nawet nie ejstem w stanie wymienić z jakimi koleżankami się w przedszkolu bawiłam (poza tymi, które potem były w tej samej podstawówce co ja)

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Człowiek potrafi cofnąć sie pamięcią do wieku przedszkolnego. Co było wcześniej , to już jednak jest poza naszymi wspomnieniami . Jest to tak zwana amnezja dziecieca.   Czesto przypomijają sie nam rzeczy , sprawy , które były dla nas ważne,  czy zawierały duże pokady emocji.

Link Cytuj

0
bellis10

a jakie są rodzaje pamięci ?  słyszałam kiedyś o pamięci deklaratywnej ale nie pametam o co chodziło.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Rodzajów pamięci jest dośc dużo. Istnieje, np.  pamięc krótkoterminowa, długoterminowa, mimowolna. Pamiec deklaratywna przechowuje informacje jako konkretne lub abstrakcyjne reprezentacje językowe. Dzięki niej pamietamy wydarzenia, znaczenie słów, fakty. Dzięki niej nabywamy wiedze. 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a ćwiczycie swoją pamięć? Podobno to bardzo ważne.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja ćwiczę nieustannie poprzez uczenie się:P

Link Cytuj

0
bellis10

ja czasem sie staram , ale w gruncie rzeczy czasem sobie odpuszczm,

Link Cytuj

0
zielak233

ja pamiętam bardzo dużo, nawet z wczesnego dzieciństwa. do dziś mam jedno wspomnienie z okresu, w którym jak mówi moja mama mogłem mieć ze 3 latka. przedszkole pamiętam doskonale.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Bywa, że czasem wydaje sie nam ze pamietamy dane zdarzenie, a tak naprawde to  pamiętamy opowieść z tego wydarzenia, którą jako dzieci zasłyszeliśmy. Tak tez sie zdarza. Warto nadmienić, że pamietamy rzeczy ważne z naszego punkt widzenia. Każdy człowiek może zapametać co innego z jednej i tej samej  sytuacji.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka