• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

ekshibicjonizm

(obserwuj)
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
bellis10

poruszam temat dość nietypowy, kiedyś widziałam ekshibicjoniste, byłam dziewczynką  i nie wiedziałam jak sie zachować , po co oni to robią i jak reagowć?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Podobno najlepiej nie reagować. Tylko, że to cięzko udać, że nic się nie dzieje.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Faktycznie najlepiej nie reagować. Zdziwienie,przerażenie, wystraszenie sie, podnieca ekshibicjonistę. Te zachowania sprawiają mu przyjemnosć, natomiast brak reakcji  powoduje rozczarowanie, zniechęcenie. Ekshibicjonizm  to zaburzenie preferencji seksualnej polegające na osiąganiu podniecenia seksualnego poprzez obnażanie się, czemu towarzyszy prawie zawsze masturbowanie się. Osoba obnażająca sie nie ma na celu  dokonania  krzywdy fizycznej innej osobie.

Zielinska-Karola wyedytował tego posta w dniu 2011-02-14 15:41:24

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Czyli zasadniczo raczej nic nam nie grozi? a nie lepiej zwyczajnie uciec?

Link Cytuj

0
bellis10

ja i tak jak najszybciej chciałabym sie ewakuować z otoczenia takiej osoby, a tak w ogóle to leczy sie to jakoś i ską to sie bierze?

bellis10 wyedytował tego posta w dniu 2011-02-15 16:47:09

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a co z dzwonieniem na policję? widząc ekshibicjonistę zadzwoniłybyście, czy nie?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Nioe wiem, ale to chyba odruch, więc może. Chcoiaż chyba lepiej byłoby po karetkę z lekarzem psychiatrą.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola
bellis10:

ja i tak jak najszybciej chciałabym sie ewakuować z otoczenia takiej osoby, a tak w ogóle to leczy sie to jakoś i ską to sie bierze?

Jako ciekawostkę napisze , że odróżnia sie ekshibicjonizm o podłożu sadystycznym - pragnienie zobaczenia strachu, wywołania zgorszenia, wyzwalania lęku dużym członkiem, oraz o podłożu masochistycznym  chęć bycia wyśmianym, zwłaszcza gdy wielkość członka jest mała.

Przyczyna tego odchylenia to zaburzenia osobowości, niedojrzałość uczuciowa. Ekshibicjonizm towarzyszy zaburzeniom psychicznym. Leczy sie go poprzez psychoanalizę, techniki awersyjne, farmakoterapię.  

Link Cytuj

0
yazeer

a ja mysle ze najlepsza metoda jest odwrocenie uwagi. problem w tym ze dorosli wiedza z czym maja do czynienia, dzieci nie i czesto nie wiedza co robic.. niektore uciekna, drugie beda to przezywac do konca zycia, a jeszcze inne zaciekawia sie ta osoba. moze zapytam co zrobic z dziecmi, jak je od tego uchronic?

Link Cytuj

0
bellis10

a czy ktoś z was tez widział ekshibicjoniste, czy tylko ja miałam tą przyjemność???

Link Cytuj

0
zielak233

JA nie widziałem i przy okazji nasuwa mi się myśl czy to tylko faceci-ekshibicjoniści obnażają się przed kobietami czy są inne "opcje"?

Link Cytuj

0
bellis10

słyszałam tylko o facetach, ale ciekawe pytanie, co z kobietmi w tym zakresie?

Link Cytuj

0
yazeer

ja nie widziałem i nie chciałbym widzieć. o kobietach nic nie słyszałem, choć myśle że ich również to dotyczy. nie jest to chyba schorzenie typu daltonizm które dotyka głównie albo i wyłącznie mężczyzn. pewnien nie jestem więc proszę mnie poprawić jeśli popełniłem jakąś gafę.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Według wielu specjalistów z dziedziny seksuologii problem ten dotyczy  wyłącznie męzczyzn.

Link Cytuj

0
ak_acja
bellis10:

a czy ktoś z was tez widział ekshibicjoniste, czy tylko ja miałam tą przyjemność???

Niestety, ja widziałam. I właśnie chciałam napisać, że takie zdarzenie długo się pamięta. Ja miałam wtedy może z 9 lat. Do tej pory mam tą scenę w pamięci. Jako coś strasznie dziwnego. Właściwie nie jestem w stanie napisać co czułam. Wiedziałam tylko, że to coś złego. Nawet nie pamietam swojej reakcji. Ale pamiętam miejsce i rozpiętą jesionkę.

Link Cytuj

0
bellis10

na psychike młodej dziewczynki może to chyba mocno wpłynąc, jak to jest z tym ?

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Jesli dziewczynka wychowuje sie w rodzinie , w której są zaspokajane jej potrzeby , jest otoczona miłośćią to taki incydent nie powinien  wpłynąc na jej sposób postrzegania siebie i innych. Takie zdarzenie powinno zakończyć sie rozmową z bliską osobą , która uświadomi dziecku dlaczego zachowanie tego mężczyzny było niewłaściwe. 

Link Cytuj

0
ak_acja

Rzeczywiście, może rozmowa z kimś by pomogła. Ja odczułam to (chyba) jako coś na tyle krępującego, że nawet nie póbowałam o tym rozmawiać z bliskimi.

Link Cytuj

0
bellis10

ja o tym powiedziałam mojej mamie, ale nawet nie pamiętam co mi odpowiedziała, ale na pewno mnie uspokoiła

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a zastanawiałyście się, co Wy byście swoim dzieciom powiedziały, jakby one były w takiej sytuacji? bo ja to na bank bym wtedy poruszyła niebo i ziemię, żeby tego psychola znaleźć i jakoś go ukarać.

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3   z  3   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka