• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

póżno do przedszkolu

(obserwuj)
bellis10

jesli dziecko do przedszkola pierwszy raz idzie gdy ma 5 /6 lat to  moze mu być trudniej czy łatwiej niż  dzieciom młodszym?

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Z reguły takim dzieciom jest trudniej, gdyż nie są nauczone zasad i reguł panujących w przedszkolu. Nie znają również dzieci, wchodzą w już istniejącą grupę i dlatego proces  adaptacji może   trwać dłużej i  sprawiać nowym przedszkolakom  niemale problemy emocjonalne.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Czyli lepiej posłąć dziecko wcześniej? Czy przedszkole w ogóle jest dobre dla maluchów?

Link Cytuj

0
zielak233

nie wyobrażam sobie jak rozwinięte ( lub nie ) byłoby moje dziecko gdyby nie chodziło do przedszkola. Sam na pewno nie nauczyłbym go tyle ile dowiedział sięw przedszkolu.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola
adelajna_aa:

Czyli lepiej posłąć dziecko wcześniej? Czy przedszkole w ogóle jest dobre dla maluchów?

Tak przedszkole uczy dziecko wielu nowych rzeczy, z kótrymi nie spotka sie w domu. Mam na myśli piosenki, teatrzyki, przedstawienia, zabawy w kręgu, zabawy z calą grupą. POnadto dziecko staje sie bardziej samodzielne. Uczy sie przebywać poza domem , wśród obcych ludzi. Dobrze dziecko poslac do przedszkola w wieku 3 lat

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

A czy to prawda, że teraz żeby zapisać dziecko do przedszkola to trzeba miejsce zaklepywac przeszło rok wcześniej?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

niestety prawda. a i to może nie wystarczyć, bo dziecko zbiera specjalne punkty np. za dochody rodziców.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

to Wam powiem, że jak mi to koleżanka powiedziała, to jej nie uwierzyłam. Ale teraz chyba ma się to już powoli zacząć zmieniać, bo mają złagodzić przepisy co do przedszkoli i będzie mogło powstawać ich więcej. I pewnie ceny też pospadają. a jakie ceny są teraz u Was za przedszkola? ktoś się orientuje?

I czy do żłobków też są takie kolejki i zapisy?

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

W gnieżnieńskich przedszkolach od maja ceny poszły w górę i za dziecko przebywające całe 10 godzin w przedszkolu wraz z wyżywnieniem trzeba zapłacić ok. 230 zł. miesięcznie. Niestety trudno jest sie dostać na liste przyjętych. Pierwszeństwo mają matki samotnie wychowujący, rodzice pracujący.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka