• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

dziecko w szkole

(obserwuj)
bellis10

moje dziecko pójdzie do pierwszej klasy, jak je do tego przygotować , na co zwrócić uwagę?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Pokaż mu szkołe, opowiadaj o niej. Boimy sie nieznanego, im więcej sie dowie, tym lepiej.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Proponuje rozmawiać z dzieckiem  na ten temat, czytać książki, gdzie główny bohater idzie do szkoły, może przejść sie koło budynku szkoły, wejśc do środka. Na pewno nie należy straszyć szkołą typu, a tam to  ci dopiero pokażą  albo szkoła to cie wychowa i zdyscyplinuje. Nie wzbudzajmy lęku przed szkołą i nią nie straszmy. 

Link Cytuj

0
bellis10

a czy mozna wybrac dziecku klasę i  wychowawce ?

Link Cytuj

0
yazeer

sam się nie orientuję czy jest taka możliwość, w końcu na poziomie podstawowym nie ma jeszcze wiodących przedmiotów etc. fajnie byłoby chyba pokazywać dziecku szkołe przed jej rozpoczęciem. plac zabaw, bawiące się dzieciaki, pokażą dziecku że może tam być fajnie i że nie trzeba się bać.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola
bellis10:

a czy mozna wybrac dziecku klasę i  wychowawce ?

Nie wiem dokładnie jak to jest, myśle ze to zależy od danej szkoły i panujących w niej zwyczajów.

Link Cytuj

0
zielak233

myslę, ze ważne tez jest aby sami rodzice nie dali dziecku poznać po sobie, ze mają obawy z tym związane, bo wtedy i dziecko bedzie się martwić.

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Rodzice powinni mieć pozytywne nastawienie kiedy dziecko idzie do szkoły. Nawet jeśli sami nie mają przyjemnych wspomnień ze szkoły, nie powinni o tym mowić dzieciom i tymsamym zniechęcać je do szkoły juz od samego początku.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Są takie książeczki, których bohaterowie idą do szkoły. Myślę, że to też może być pomocne.

Link Cytuj

0
bellis10

tez mi sie wydaje ze one są , tylko trzeba troche poszukać, albo popytać w bibliotece, a jesli nie to samemu cos wymyślić, ja czasemtak robię.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka