• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

niania dla kilku maluchów

(obserwuj)
Czy to popularne rozwiązanie?

Link Cytuj

0
silver_cloud
tzn? jedna niania dla rodzeństwa czy dla kilku obcych dzieci przyprowadzanych gdzies? to drugie to już jak prywatne przedszkole

Link Cytuj

0
Moja ciocia miała taka nianię do której prowadzała dwóch synów, a pani opiekowała się jeszcze trójką w tym czasie. O coś takiego mi chodzi.

Link Cytuj

0
karola-zielinska

Uważam ze jest to dobry pomysl, choć mało popularny u nas. Dzieciaki mają okazję zmienic środowisko, zapoznać nowe osoby, zacząć uczyc sie współdziałania z innymi dziećmi.

Istotne jednak dla mnie byłoby zeby na jedna opiekunke nie przypadala zbyt duża liczba dzieci, bo po prostu ona sobie nie poradzi. Ważne też, aby wiek maluchow nie był zbyt zróznicowany.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

to ile dzieci to optymalna ilość? Trójka?

Link Cytuj

0
karola-zielinska

Myśle sobie, że na jedną opiekunkę mogłoby być tak  do trzech  maluchów w wieku 3- 4 lata. Dzieci starszych ok 5 lat może ze czwórka dzieci. Choć tak sobie myśle ze dużo pewniej czulabym sie kiedy dziecko oddawałabym w opieke, gdzie sa dwie opiekunki. Wtedy grupy mogłyby byc ciut liczniejsze.

Link Cytuj

0
nasz-skarb

Sama jestem założycielką firmy, która zajmuje się opieką nad dziećmi (do 10 dzieci). Uważam, że maluchy już od małego powinny uczyć się żyć w społeczeństwie, a takie miejsca to nic innego jak takie małe społeczeństwo. 

Link Cytuj

0
adelajna_aa

A jaka to mniej więcej cena?

Link Cytuj

0

Zapraszam na stronę www.nasz-skarb.pl

Link Cytuj

0
bellis10

wygląda atrakcyjnie, podoba mi sie cena za opieke weekendową nad dzieckiem , 800 zl,. bardzo dużó, to chyba odstraszy rodziców, i dobrze.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

A jakbyście miały zatrudnić nianię do opieki nad dzieckiem, to jakie wyamagania by musiała spełniać?

Link Cytuj

0
Zielinska-Karola

Niania powinna byc odpowiedzialna i sumienna. Powinna wiedzieć jak obcować  z dziećmi. Nie bez znaczenia jest czy potrafi bawić sie z malcem, rozmawiać, wlasciwie sie nim opiekowac. Jej sposób bycia, rozmawiania, wygląd zewnętrzny tez ma wiele do powiedzenia na temat jaką jest osobą.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

A ile dzieci na 1 nianię to max?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
Zielinska-Karola:

Niania powinna byc odpowiedzialna i sumienna. Powinna wiedzieć jak obcować  z dziećmi. Nie bez znaczenia jest czy potrafi bawić sie z malcem, rozmawiać, wlasciwie sie nim opiekowac. Jej sposób bycia, rozmawiania, wygląd zewnętrzny tez ma wiele do powiedzenia na temat jaką jest osobą.

A wg Was niania powinna mieć wykształcenie takie jak np. pedagogiczne, czy przedszkolne, czy wystarczy, że umie zając się dzieckiem i ma z nim dobry kontakt?

Link Cytuj

0
bellis10

mi sie wydaje ze wyksztalcenie nie zalatwia sprawy i nie przesadza o niczym. owszem to plus, ale czasem osoba bez wiedzy teoretycznej jest lepsza opiekunką dla dzicka niz ta z dyplomem. wszystko zalezy od osoby.

Link Cytuj

0
zielak233
_kasiuuula_:
Zielinska-Karola:

A wg Was niania powinna mieć wykształcenie takie jak np. pedagogiczne, czy przedszkolne, czy wystarczy, że umie zając się dzieckiem i ma z nim dobry kontakt?

moim zdaniem to też tylko wymagania "mile widziane".

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a z ciekawości - ile się płaci opiekunce za dzień (np. za 9 godzin). (nie tylko o te dla wielu dzieci pytam, ale też o te co przychodzą do dziecka). Jaka cena jest  "w normie"?

Link Cytuj

0
bellis10

niestety nie orientuje sie zbyt dokładnie, ale z tego co słyszałam to gdzies ok 10 zł.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

to wcale tak tanio nie wychodzi, jakby trzeba wynajmować nianię np. na 5 dni w tygodniu.

A jak ma się sprawa ze żłobkami? kiedy można dziecko oddać do żłobka i ile mniej więcej miesięcznie się płaci za złobek?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka