• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

jak bronićsięprzed kleszczem?

(obserwuj)
yazeer

ciekaw jestem Waszych sposób na walkę  kleszczami? Wystarczy zwykła obroża czy polecacie coś innego?

Link Cytuj

0

możesz dodatkowo kupowaćmu krople wcierane w sierść. Kuracja co meisiąć . Krople kosztują około 40 zł.

Link Cytuj

0
yazeer

kiedy jest okres na kleszcze? Kiedy szczególnie zwierzaki są narazone na kleszcze?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
yazeer:

kiedy jest okres na kleszcze? Kiedy szczególnie zwierzaki są narazone na kleszcze?

haha, weszłam na tego posta., żeby zadać to samo pytanie. bo nie wiem, czy już mam zakładać tą obroże na kleszcze?

Link Cytuj

0
yazeer

ktos mi powiedzial ze najwiecej jest ich latem, ale sam kiedys mialem kleszcza wiosna.. i w co tu wierzyc?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no nic, najwyżej jak złapie pierwszego to Wam napiszę. Podobno w moim rejonie te najgorżniejsze kleszcze występują bardzo rzadko.

Link Cytuj

0
ak_acja

kleszcze zaczynają atakaować już pod koniec marca, tak więc już nalezy pomyśleć o zabezpieczeniu przed nimi zwierząt. Dla kotów są specjalne płyny zakraplane na kark, sądzę, że dla psów tak samo.

Link Cytuj

0
yazeer

tak, ja tez to ostatnio kupilem bo nie bylo obrozy. czyli juz podac psu taka dawke tego plynu?

Link Cytuj

0
ak_acja

tak, myślę, że zdecydowanie już należy podać.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

te obroże przeciw kleszczom to guzik dają. Dzisiaj mój pies wrócił ze spaceru - z obrożą i kleszczem. Muszę mu jutro te krople jeszcze kupić. To są jakieś różne - lepsze-gorsze? Czy obojętne jakie kupię?

Link Cytuj

0
ak_acja

nie wiem jak obroże, ale krople, które mają chronić przed kleszczami - działają tylko 1 miesiąc. Być może tak samo jest z obrożami i dlatego Twój pies przyszedł z kleszczem.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

z tego co pamiętam, to miała działać 3 miesiące.

Link Cytuj

0
yazeer

te kupione w markecie działają 3 miesiące , ale w praktyce  najczęściej ich skuteczność kończy się po miesiącu.

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2010-07-01 21:39:52

Link Cytuj

0
zielak233

Zawsze w okolicach maja szedłem do weterynarza i podawał psu krople, które wciera się w grzebiet. I to starczało na cały okres wakacji. Koszt oko.50 zł. Po podaniu przez ok. 2 tyg. pies nie może siękąpać a potem hulaj dusza. I zazwyczaj nie było problemów z kleszczami.

zielak233 wyedytował tego posta w dniu 2010-07-16 08:58:49

Link Cytuj

0
yazeer

Krople działają na 3 miesiące? Ja widziałem tylko takie; które najdłużej działaj przez 1 miesiąc. A co do kapania to podobno nawet, jeśli potem się będzie kąpał to działanie jest osłabione.

Link Cytuj

0
ak_acja

tak jak pisałam wyżej - krople przeciw kleszczom działają tylko miesiąc. Dłużej działają na pchły. Ale przeciw kleszczom po miesiącu nalezy zakrapianie powtórzyć.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no ja chyba w maju zakraplałam psa, albo na początku czerwca i do tej pory chyba działa, bo więcej kleszczy nie ma.

Link Cytuj

0
yazeer
_kasiuuula_:

no ja chyba w maju zakraplałam psa, albo na początku czerwca i do tej pory chyba działa, bo więcej kleszczy nie ma.

To, że w tym roku jest mnei j kleszczy to zapewne zasługa dość długiej zimy.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka