• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

co z pupilem w czasie wyjazdu

(obserwuj)
Co robicie z Waszymi zwierzakami na czas wyjazdu. Z kim zostają i jak to organizujecie?

Link Cytuj

0
Ja oddaję kota znajomym. W sumie znosi to dość dobrze. :"

Link Cytuj

0
a hotele dla zwierząt? Czy to dobre rozwiązanie? Znacie ceny?

Link Cytuj

1
Ja bym się trochę bał "natłoku zwierząt" w takim hotelu. Ale może się mylę.
Szukałem hoteli na terenie poznania i niestety niewiele jest ofert.

Link Cytuj

1
millie8
nie ma natłoku, zwierzęta są zazwyczaj myślę pod dobrą opieką, mają swoją przestrzeń, czy to boks czy są w mieszkaniu. z tego co wiem, to ceny wahają się od 15 zł wzwyż. No i wszystko zależy od wagi zwierzęcia, wielkości, rodzaju wymagań.
Jest wiele zwierząt, które są niepełnosprawne, są chore na cukrzyce, niewidome, na wózkach inwalidzkich, mają chore serduszka, nerki. Takie zwierzaczki mają szczególne potrzeby i pewnie wtedy cena rośnie.

Link Cytuj

1
yazeer

ja kilka lat temu oddałem mojego psiaka na przechowanie do takiego hotelu... w sumie było to tylko kilka godzin, ale już drugi raz bym czegoś takiego nie zrobił ...może akurat trafiłem na taki hotel...ale musiało to być dla mojego psiaka straszne przeżycie ... boksy zimne, podłogi to tylko wylany asfalt...psy tej samej wielkości w jednym boksie.... niby ktoś tam ich pilnował...ale nie wiem....

głupio zrobiłem wtedy i powiedziałem sobie nigdy więcej... lepiej już oddać psiaka do znajomych. a nie skazywać psa na takie warunki.

Link Cytuj

0
silver_cloud
yazeer:

ja kilka lat temu oddałem mojego psiaka na przechowanie do takiego hotelu... w sumie było to tylko kilka godzin, ale już drugi raz bym czegoś takiego nie zrobił ...może akurat trafiłem na taki hotel...ale musiało to być dla mojego psiaka straszne przeżycie ... boksy zimne, podłogi to tylko wylany asfalt...psy tej samej wielkości w jednym boksie.... niby ktoś tam ich pilnował...ale nie wiem....

głupio zrobiłem wtedy i powiedziałem sobie nigdy więcej... lepiej już oddać psiaka do znajomych. a nie skazywać psa na takie warunki.

To prawda, jak mozesz zalatwic opieke znajomych lub rodziny to lepiej to zrobic, albo dobrze wczesniej sprawdzic warunki jakie taki hotelik oferuje.

Link Cytuj

0

witam,

do nas można przyjeżdzać, wypoczywać razem z psem

zapraszam w góry www.mochnaczka35.webpark.pl

Link Cytuj

0
yazeer

Najlepszym pomysłem wydajęmi sięto albo

1. Zostawienie psa u znajomych

2. Albo zostawienie psa w domu i niech tam zagląda znajomy . Dla psa jest to o tyle dobre , że nie dozna szkoku w związku ze zmianą "zamieszkania"

Link Cytuj

0
zielak233

Proponuję tak planować wyjazd aby zabierać zwierzaka ze sobą. Coraz więcej ośrodków ma warunki na pobyt z pieskiem czy kotem, a w końcu to członek rodziny i tak go zostawić samego?

Link Cytuj

0
yazeer

szczerze mowiac to jeszcze nie bylem w takim hotelu czy pensjonacie do ktorego moznaby zawitac ze swoim pupilem, nie widzialem tez takich ofert. moglbys przedstawic mi kilka propozycji?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

u mnie z rodzicami wyjeżdżamy osobno - jak oni gdzieś jadą to ja i brat zostajemy z psem, a jak my gdzieś jedziemy to rodzice muszą zostać. Bo rzeczywiście jest problem - rzadko gdzie można wyjechać żeby można było zabrać ze sobą psa.

Link Cytuj

0
ak_acja

Decydując się na wierzątko trzeba liczyć się z tym, że trzeba będzie z niektórych przyjemności rezygnować. Nie wyobrażam sobie wyjechać na weekend i zostawić zwierzęcia u jakiś obcych ludzi. Dlatego myślę, że nie każdy powienien na zwierzątko się decydować.

Link Cytuj

0
KORTEZ3
silver_cloud:
yazeer:

To prawda, jak mozesz zalatwic opieke znajomych lub rodziny to lepiej to zrobic, albo dobrze wczesniej sprawdzic warunki jakie taki hotelik oferuje.

przepraszam ale dobry pan sprawdza wczesniej  warunki w takim hotelu dla zwierzat ,rozmawia z zapytaniem co i jak ,,,,,nie zostawia sie swojego pupila  na dluga przerwe  z dnia na dzien  - prawda  .

Link Cytuj

0
ak_acja

Wydaje mi się, że kolega Yazeer gdyby zobaczył jakie warunki panują w tym hotelu psa by tam nie zostawił. Raczej podejrzewam, że przez właściciela hotelu został wprowadzony w błąd. I dlatego jeśli chodzi o dobro naszych pupili to zalecałabym szczególną ostrożność. A osobom biorącym sobie zwierzaka radziłabym 2 razy się zastanowić, czy podołają.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka