• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jak ustrzec pupila przed robakami?

(obserwuj)
Mój co chwilę coś łapie mimo odrobaczania.

Link Cytuj

0
Z tego co wiem to w przypadku psów nie powinny one jeść słodyczy. Jednak mój je bardzo dużo i robaków nie ma. Odrobaczam go co 6 miesięcy.

Link Cytuj

0
a ile ma lat?

Link Cytuj

0
Jeśli pupil będzie biegał po dworze, to chyba ciężko go ustrzec przed robakami. Taka już natura.

Link Cytuj

0
millie8
a co slodycze maja do robaków? jesli zwierze styka sie z innymi zwierzetami, ktore maja pchly i robaki to sie moze zarazic, nawet jak poliże kupe jakiegos zwierzaka ktory mial robaki to juz jest narazony. moj kot nie wychodzi z domu, byl raz odrobaczony i od tej pory nic. Nie ma stycznosci z obcymi zwierzetami wiec nie ma jak sie zarazić.
Natomiast jesli chodzi o pchły... to z tego co wiem od weta, to czlowiek wnosi jaja pcheł na swoich butach z dworu, wiec mozna znaleźć w domu pchly nawet jesli sie nie ma zwierzat, no a co dopiero jak sa zwierzaki ktore duzo piasku wnoszą na łapkach.

Link Cytuj

0

ja profilaktycznie co kilka miesięcy kupuję swojemu pupilowi tabletki na odrobaczanie. Podaje mu Aniprazol . To tabletki, około 5 - 8 złotych
za tabletke na 10 kilowego psa. 

Link Cytuj

0
yazeer

Wg słów weterynarza "Pies do roku czasu powinien być odrobaczany co 3 miesiące, potem – co najmniej raz na pół roku."

Link Cytuj

0
agnieszka_kn11

jedzenie czekolady powoduje u psów ostre zatrucie i marskość wątroby ale na pewno nie wpływa na obecność pasożytów. tabliczka czekolady zjedzona naraz przez psa wielkosci jamnika powoduje jego śmierć.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

czyli najlepiej psu czekolady nie dawać wcale? Mój pies to łasuch i czasami coś mu tam słodkiego dajemy. Nie wiedziałam, że to może być aż takie niebezpieczne.

Link Cytuj

0
yazeer

kto tu w ogole wpadl na pomysl karmienia zwierzakow slodyczami? nie wolno tak robic, zwierzeta to nie ludzie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

No niby wiem, ze to nie ludzie. Ale jak tak patrzy swoim błagalnym wzrokiem to cięzko się oprzeć. Kiedyś posunął się nawet do kradzieży biszkoptów. Ale odkąd przeczytałam na forum, że czekolada może zabić psa, to już bardzo pilnujemy żeby mu nie dawać.

Link Cytuj

0
yazeer

Psa powinno się odrobaczać co najmniej raz na kwartał.

Link Cytuj

0
Barnaba49

Witam,odrobaczamy min 3x w roku swoje pupile.czekolada jak najbardziej FE! jest wrecz trujaca dla psow..poza tym niezbyt dobrze wplywa na stan uzebienia na pewno:/ 

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Właśnie, a jak dbacie pupilom o zęby?

Link Cytuj

0
zielak233

Jeśli chodzi o odrobaczanie to mój pies jest odrobaczany, zgodnie z zaleceniem weterynarza, raz do roku. I nie ma problemu. Jeśli chodzi o zęby to weterynarz stwierdza, że zasadniczo nie powinno się robić nic, jeśli pies jest właściwie karmiony tzn. nie dostaje rzeczy których jeść nie powinien (np. słodyczy), oprócz np. gotowanych je też karmę, która czyści zęby itd. Ja się do tego stosuję i od 8 lat nie ma problemu.

Link Cytuj

0
yazeer
zielak233:

Jeśli chodzi o odrobaczanie to mój pies jest odrobaczany, zgodnie z zaleceniem weterynarza, raz do roku. I nie ma problemu. Jeśli chodzi o zęby to weterynarz stwierdza, że zasadniczo nie powinno się robić nic, jeśli pies jest właściwie karmiony tzn. nie dostaje rzeczy których jeść nie powinien (np. słodyczy), oprócz np. gotowanych je też karmę, która czyści zęby itd. Ja się do tego stosuję i od 8 lat nie ma problemu.

Raz na kwartał odrobacza siępsa i koniecznie przed szczepieniami na Nosówkę ect.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

raz na kwartał? nam weterynarz kazał raz na pół roku. Może to zalezy od tabletki jaką się daje.

Link Cytuj

0
yazeer
_kasiuuula_:

raz na kwartał? nam weterynarz kazał raz na pół roku. Może to zalezy od tabletki jaką się daje.

Tak, można dawaćpsu różne wielkości tabletki w zalezności od masy psa.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka