• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jak karmić psa?

(obserwuj)
yazeer

Jak często karmicie wasze pociechy? Ile dzinnie powinien dostawać jeśc?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

mój pies suchę karmę ma stale, raz dziennie dostaje gotowane jedzenie. I czasami jeszcze coś mu się udaje wyżebrać. Natomiast szczeniak powinien jeść częściej.

Link Cytuj

0
yazeer

hmm..u mnie sytuacja wygląda podobnie. Tylko pytanie czy przez to nie tuczy się psa. Podobno nie każdy pies potrafi sobie odmówić jedzenia.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no mój jak jest najedzony to byle czego nie zje. w ogóle jest dosyć wybredny. Na zatuczonego nie wygląda. Ale ilośc jedzenia chyba też zalezy od rasy psa i tego jak dużo ma ruchu. Chyba najlepiej weterynarz jak obejrzy psa doradzi.

Link Cytuj

0
bellis10

mój pies je dwa razy dziennie, ale niestety czasem coś mu ze stołu spada i to go nauczyło, że może wybrzydzać.

Link Cytuj

0
zielak233

Większośc poradników i samych weterynarzy twierdzi, że dwa posiłki dziennie to najlepsze rozwiazanie. Calkiem slusznie jest robic tak, ze jeden posilek to sucha karma a drugi np. gotowane. NAtomiast bardzo wazna kwestia jest to CO dajemy psu, bo zarówno suche karmy jak i gotowane jedzenie moze byc dla niego złe jesli jest źle zbilansowane. Z doświadczenia wiem, że lepiej zainwestować w droższe i lepszej jakości karmy, bo po pierwsze mają dobrze dobrane składniki, które zapewniają dobry zestaw witamin i innych składników odzywczych, a po drugie nie szkodzą (tak, tak) psom na zeby.

Link Cytuj

0
zielak233

I jeszcze jedna ważna sprawa - pies nie powinien mieć stale dostepu do jedzenia (czli np. karma stale w misce). Powinno się rano połozyć miskę z karmą, jak zje to ok, jak przez 10-15 minut nie ruszy to zabrać i tyle. Raz, że to niedobre dla zdrowia, jesli je sobie kiedy chce, a dwa to nie wychowawcze dla psa.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka