• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

burza

(obserwuj)
_kasiuuula_

wasze zwierzeta tez się stak strasznie denerwują na burze? nasz wcześniej nie bał się ąż tak jak teraz. teraz to jak jest burza to zaczyna strasznie szczekać, chowa się gdzie się da, warszy i w ogóle szaleje. Może macie jakies rady jak psa uspokoić?

Link Cytuj

0
yazeer

szczerze mowiac to ja nie mam na to rady, jestem przy nim i go glaszcze jesli nie schowa sie w jakies niedostepne miejsce.

Link Cytuj

0
ak_acja

na pewno musicie mu zapewnić jakies miejsce w którym czuje się bezpiecznie. może np. jakiś kąt za kanapą, gdzie bedzie mógł mieć swoje legowisko. Na pewno nie możecie na niego krzyczeć, a raczej tak jak napisał mój poprzednik - głaskac i uspokajać. Na szczęście burze mają to do siebie, że szybko mijają.

Link Cytuj

0
yazeer

no niestety nie wszystkie. ostatnio przeszla przez moje miasto dosc potezna burza i o dziwo dluga. dobrze ze my, ludzie nie mamy az tak wyczulonego sluchu. bo to chyba przez to psy sie tak boja prawda?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

wiesz co, ja wcale ne wiem, czy to chodzi o słuch, czy tez o coś innego, bo nasz pies, to już kilka godzin przed burzą zachowuje się tak jakby ją wyczuwał.

Link Cytuj

0
ak_acja

być może jego słuch jest aż tak wyostrzony że słyszy burzę z kilku-kilkunastu kilometrów. Bo równiez wydaje mi się, że chodzi w tym zachowaniu głownie o hałas. Wiele psów takie stresy przeżywa również podczas pokazó pirotechnicznych np. w sylwestra

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

właściwie to możliwe, że to chodzi o słuch. Może rzeczywiście aż tak dobrze słyszą. Ale mi tak żal jak widzę że pies się denerwuje, bo głaskanie go nic nie daje.

Link Cytuj

0
karola-zielinska

mój golden tez sie boi burzy. On już nawet mocnego wiatru sie boi. Chodzi wtedy za mną, wskakuje na kolana, na kanapy, co nie jest w jego zwyczaju. Najważniejsze to być przy nim i robic tak żeby zwierze tak lękliwe nie zostawało samo na czas wichury i burzy.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a zostawiałaś go kiedyś samego w domu jak była burza? My jak nadciąga burza to staramy się, żeby przynajmniej jedna osoba w domu była, ale w wakacje boję się, że może się tak nie dać, żeby zdąrzyć dojechać przed burzą. i że bedzie musial troche tej burzy być sam, no bo wiadomo - latem burz dużo i zaczynają się gwałtownie. No i jak to rozwiązać, żeby pies nie ześwirował?

Link Cytuj

0
yazeer
_kasiuuula_:

a zostawiałaś go kiedyś samego w domu jak była burza? My jak nadciąga burza to staramy się, żeby przynajmniej jedna osoba w domu była, ale w wakacje boję się, że może się tak nie dać, żeby zdąrzyć dojechać przed burzą. i że bedzie musial troche tej burzy być sam, no bo wiadomo - latem burz dużo i zaczynają się gwałtownie. No i jak to rozwiązać, żeby pies nie ześwirował?

prpoponuje wydzielić w mieszkaniu jakąś część i zaadaptować dla psa, stworzyć coś w rodzaju budy dla niego by czuł się bezpiecznie i zawszę tam wracał jak się boi.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

on ma takie swoje miejsce pod stołem, ale jak jest burza to chyba nawet tam nie czuje się bezpiecznie.

Link Cytuj

0
yazeer

to wtedy najlepiej być jeszczę po prostu z psiakiem, głaskać go i mówić do niego. Lub w ostateczności zakupić środki na uspokojenie.

Link Cytuj

0

Proponuje w czasie burzy zachęcić psa do zabawy ulubiną zabawka i bawic się z nim całą burzę.Ewentualnie jakiś przysmak dać,chwalić dużo.Ogólnie chodzi o to żeby pies burze zaczął kojarzyć z czymś miłym(szalona zabawa,objadanie).Dla bardzo znerwicowanych psów sa specjalne karmy poprawiajace samopoczucie i feromony uspokajajace(takie same jak w mleku karmiacej suki).Najlepsze efekty przynosi zastosowanie pare rzeczy naraz.Napewno nie należy brać psana kolana i głaskać bo to go upewnia tylko w tym ,że dzieje się coś złego.

Link Cytuj

0
ak_acja
~ maja:

Napewno nie należy brać psana kolana i głaskać bo to go upewnia tylko w tym ,że dzieje się coś złego.

Nie pomyślałam o tym. Rzeczywiście tak może być. To co mnie dość dziwi, to to, że koty nie odczuwają takiego strachu przed burzą (lub być może odczuwają, tylko nie daja tego tak po sobie poznać)

Link Cytuj

0

Koty nie są,aż tak udomowione jak psy i są bardziej niezależne . Chyba dlatego nic sobie z burzy nie robią:)

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia Dzieci, Zwierzęta, Opieka
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi Dzieci, Zwierzęta, Opieka