• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Filtr wody

(obserwuj)
zielak233

Zastanawiam się czy istnieje możliwość instalacji filtra wody, na rurach zaraz za licznikiem w mieszkaniu, tak aby przed wejśćiem w obieg woda była już przefiltrowana? Nie chodzi mi o uzyskanie zaraz jakiejś tam wody czystej "jak łza" ale mam tak dużo "kamienia" w wodzie, że wszelkie urządzenia, które mają z ną kontak brudzą sięstrasznie nie mówiąc już o samym piciu. Widziałem takie rozwiązania w instalacji pewnej restauracji, ale czy w warunkach blokowych to jest możliwe i jakie mogą być koszty?

Link Cytuj

0
rafalreszka

Na pewno jest możliwe, coraz częściej montuje się filtry w domach, ale w bloku, jeśli jeszcze masz zasilanie w zimną i ciepłą wodę, koszty się podwajają. Nie wiem, ile to kosztuje, ale z tego co słyszałem, dobre filtry są dość drogie.

Link Cytuj

0
lukas-izyda

Tak to prawda i co jakiś czas trzeba zmieniać w nich wkłady filtrujące.

Link Cytuj

0
zielak233

No właśnie takie coś widziałem, że jest duży pojemnik przepływow o średnicy ok. 10cm i wysoki na jakieś 50 cm z wkładem w środku. Po jakimś czasie używania widać jak wkład robi się brązowy od syfu i jak przekroczy jakąś tam miarkę to się go wymienia. Oczywiście zdaję sobie sprawę, żę w bloku musiałbym mieć dwa takie filtry, do ciepłej wody też. Tak się zastanawiam, czy taki filtr może być na ciepłej wodzie? Czy to się nie uszkodzi?

Link Cytuj

0

wiem, że nie o to Ci chodzi ale jeżeli woda ma slużyć tylko do picia to proponuję czajnik z filtracją wody. Koszt okolo 100 zł.

Link Cytuj

0
zielak233

Właśnie chodzi mi o to, aby woda czysta była nie tylko do picia.

Link Cytuj

0
yazeer

rozumiem ,że zalezy Ci na "zmiekczeniu" wody , któa wchodzi do instalacji?

Link Cytuj

0
zielak233

najbardziej na tym, bo "kamień" wżera się w kazde miejsce mojej łazienki i kuchni, a jak pomyślę ilę tego wypiliśmy już to szok...

Link Cytuj

0

to możę zamonotwać dwa filtry po prostu. Jeden przy wejściu wody do domu, a drugi na samych kranach. Proponuję wcześniej skontaktować się z  lokalnym zakładem wodociągów i zapytać o właściwości wody. Potem udać się do sklepu i poprosić o filt odpowiednio filtrujący "zabrudzenia".

Link Cytuj

0
zielak233

A czy ze względu na te "właściwości wody" powienienem dobrać inny filtr?

Link Cytuj

0
zielak233

A czy wogóle ktoś się orientuje ile to może kosztować?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane