• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

mieszkanie na parterze

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
_kasiuuula_

jakie są plusy i minusy mieszkania na parterze ( w blokach) waszym zdaniem? Jak byście mieli do wyboru 3 p;iętro, a parter to co byście woleli?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

3 piętro. eraz mieskzan na parterze i jest masa minusów, a na pietrach miaszkałam różnych i nie było tak źle.

Po pierwsze na parterze kazdy może zajrzeć ci w okna, jest hałas z ulicy i zimno.

Link Cytuj

0

Proponuję parter . Zamontujesz najwyzej kraty. Parter to dobry wybór jak mieszkasz z kimś starszym . Wtedy ta osoba nie męczy się wchodząc po schodach. Poza tym mieszkania na parterze są tez sporo tańsze.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

A nie uważasz, że potem się to jakby oddaje w rachunkach za ogrzewanie?

Link Cytuj

0
zielak233

Parter to mało schodów do domu, blisko do wyjścia i tańszy zakup, reszta raczej na minus. Na piętrze odwrotnie, ale jakoś tak bardziej spokojnie. Na parterze sprzątasz za wszyskich, bo każdy przechodzi obok twojego mieszkania, poza tym hałas dużo większy. Duużym plusem jest to że pod sobą nie masz sąsiądów i dzieci mogą się swobodnie bawić bo nikt Ci nie będzie truł.

Link Cytuj

0

Jeżeli parter jest połączony z ogródkiem to brałbym parter. Jeżeli nie ma ogródka - zdecydowanie piętro. Najwięcej włamań jest na parterach. Kraty w oknach - okropność. Wystawanie melnelstwa prosto pod oknami. Siuśki jakiś żuli którym udało się wedrzeć. Mieszkałem na parterze. Mam nadzieję że już nigdy to się nie powtórzy.

Link Cytuj

0
yazeer
_lukrecjusz_:

Jeżeli parter jest połączony z ogródkiem to brałbym parter. Jeżeli nie ma ogródka - zdecydowanie piętro. Najwięcej włamań jest na parterach. Kraty w oknach - okropność. Wystawanie melnelstwa prosto pod oknami. Siuśki jakiś żuli którym udało się wedrzeć. Mieszkałem na parterze. Mam nadzieję że już nigdy to się nie powtórzy.

kraty w oknach to nie jedyne rozwiązanie w przypadku mieszkania na parterze. Warto też pomyśleć o alternatywach. Tak więc odsyłam do firm montujących rolety antywłamaniowe. Są o tyle wygodne, że nie przypominają w niczym "więziennych okien" a dwa są bardzo skuteczne.

Link Cytuj

0
_lukrecjusz_:

Ogródek przed blokiem to moim zdaniem mała pomyłka - rzucę tylko hasłowo:

- właściciele psów

- brak prywatności

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Moi znajomi sobie ogradzili goódek i nikt im tam nie zaglada.

Link Cytuj

0
zielak233

W klasycznych blokowiskach raczej się nie zdarza taki ogródek, ale coraz częście developerzy budujący nowe bloki, robią przy mieszkaniach parterowych zamiast balkonów kawałek trawki. Zazwyczaj ogrodzonej z wejściem od mieszkania więc jeśli posadzić jakiś żywopłot to jest się odgrodzonym i mozna z tego korzystać całkiem fajnie. Kolega ma taki trawniczek przy mieszkaniu, prawie 100m2 więc jest czego zazdrościć.

Link Cytuj

0
yazeer

Tak w gwoli ścisłości :Ogródek należy na pewno do tego co jest na parterze czy należy do wszytskich uzytkowników bloku? Ten ogródek chyba powinno sie wykupić od spółdzielni?

Link Cytuj

0
zielak233

Ogródek należy do mieszkania parterowego, z którego drzwi balkonowych wychodzi się właśnie do tego ogródka. Każde mieszkanie parterowe tak ma. Oczywiście grunt trzeba dodatkowo opłacic, dlatego mieszkanie takie jest droższe o ten grunt.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

czyli w końcu te mieszkania na parterze są tańsze, czy droższe? (z opcją ogródka)

Link Cytuj

0
zielak233

No wiadomo,że jak chcesz mieć coś dodatkowego to jest drożej. Pisząc o cenach mieszkań, że te na parterze i na ostatnim piętrze są tańsze mamy na mysli mieszkania w normalnym bloku, bez ogródków.

Link Cytuj

0

z reguły w cenę mieszkania jest wliczona cena ogródka. A nie tak, że musisz dodatkowo płacić.

Link Cytuj

0
zielak233

Wiadmo, że to jest policzone razem, bo nikt nie sprzeda osobno mieszkania, z którego drzwi balkonowe prowadzą na ten ogródek i ogródka. Chodzi tylko o to, że takie mieszkanie jest droższe, mimo, że jest na parterze, bo dochodzi wartość ogródka.

Link Cytuj

0
karola-zielinska

jako panna mieszkalam na parterze i żle to wspominam - halas , brud, niemozność otworzenia szeroko oka na noc , kradzież rzeczy z balkonu, a na sylwestra rzucanie petard w oka. Obecnie mieszkam na 3 pietrze i jest duzo spokojniej tylko że wysoko i troche ciężko wchodzić z zakupami albo malymi dziecmi. gdybym mogła wybierać wolalabym pierwsze lub drugie pietro.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Z reguły najpopularniejsze są mieszkania na 1-szym lub 2-gim piętrze i te tez kosztują zazwyczaj więcej.

Link Cytuj

0
yazeer
karola-zielinska :

jako panna mieszkalam na parterze i żle to wspominam - halas , brud, niemozność otworzenia szeroko oka na noc , kradzież rzeczy z balkonu, a na sylwestra rzucanie petard w oka. Obecnie mieszkam na 3 pietrze i jest duzo spokojniej tylko że wysoko i troche ciężko wchodzić z zakupami albo malymi dziecmi. gdybym mogła wybierać wolalabym pierwsze lub drugie pietro.

Dlatego chyba jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest montaż krat na balkonie i w oknach.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

no niby tak, ale nie każdy chce mieszkać w okratowanym mieszkaniu. ja np. bym nie chciała. Niby jak w domu, a troche jak w więzieniu.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane