• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

fachowcy godni polecenia

(obserwuj)
1  |  2  |  3  |  4   ... z  7   Następna strona Ostatnia strona

witam znalazlem ta stronke i postanowilem napisac wam o fachowcach o moich przezyciach z nimi.byly dosc ciekawe poniewaz dlugo remontowałem mała kawalerke co dla niektorych okazuje sie byc przyslowiowa chwila dla mnie i miojego malego doswiadczenia z tak zawnymi fachowcami bylo ogromnym klopotem,byli panowie ktorzy podejmowali sie wyzwania ale tylko rozgrzebali sprawe i zostawili mnie z balaganem i brakiem gotówki,ostatni jednak pan ktoremu chcialem serdecznie podziekowac wyremontowal mi moje mieszkanie w bardzo krotkim czasie za rozsadna cene i zostawil po sobie porzadek oby wiecej takich pracownikow jak  pan pawel z gdyni polecam zaintersowanym podam numer do pana pawla naprawde polecam! 

Link Cytuj

1

z fachowcami to probem nie tylko w gdyni jest. Wszędzie w Polsce trudno znaleźć "złoteączki". Ja z reguły korzystam z polecnonych mi osób, czasami część sam robię.

Link Cytuj

1
zielak233

Jak wszędzie zawsze są lepsi i gorsi. Najgorsi są jednak Ci, którzy mówią, że są najlepsi, a potem wychodzi jak wychodzi...

Link Cytuj

1
yazeer

najlepiej to jednak polegać na znajomościach, i korzystać z fachowców już wypróbowanych przez znajomych.  Tak więc ja zawsze jak planuję remont, najpierw robię rozeznanie.

Link Cytuj

0
zielak233

Dobrze jest obejrzeć jakąś robotę takiego "fachowca". Masz wtedy ogląd na to jaki może być końcowy efekt. Jest to niezwykle przydatne jeśli ktoś jest pedantyczny i zwraca uwagę na drobiazgi. Większośc wykonawców jest w tym słaba.

Link Cytuj

0

Tylko , że czasem u jednego zrobią dobrze, a innego będą mięc problemy, bo a to ściany krzywe, a to rury do wymiany, a to coś jeszcze... Tak więc lepiej polegać na fachowcu o którym słyszeliśmy z kilku źródeł najlepiej. Myślę, żę też pomocne będą fora internetowe.

Link Cytuj

0
yazeer

prawda jest taka, że wszystkim nie dogodzisz;)

a fora to rzeczywiście - dobry pomysł, tylko, nie wiem, czy ta branża na tyle się rozwija, że ludzie w internnecie piszą z imienia i nazwiska o fachowcach...

Link Cytuj

0
zielak233

Dobrze też, jak już się ma takiego fachowca, aby dość wyrażnie spoglądać mu na robotę aby wiedział, że jest kontrolowany. Nie mówie o tym aby mu truć tyłek, ale po prostu mieć czuwanie. Od czasu do czasu jakaś uwaga i będzie ustawiony.

Link Cytuj

0
yazeer

Jeszcze jedna wazna uwaga. Warto przed wyborem fachowca skontaktować się z kilkoma "majstrami" i wypytać o ceny. Niektórzy potrafią "krzyknąć" cene dwa razy wyższą niż rynkowa.

Link Cytuj

0
rafalreszka

I na odwrót, niektórzy tak zanizają ceny, ze nie opłaca się nic robić, widocznie nie mają rodzin na utrzymaniu i wystarczy, gdy będzie na wino.

Link Cytuj

0
zielak233

No ale jeśli będzie na wino to nie wiem co wyniknie z tej jego pracy:):):)

Link Cytuj

0
zielak233

A co sądzicie o wołaniu przez firmy/wykonawców zaliczek przed rozpoczęciem prac?

Link Cytuj

0
rafalreszka

Przed rozpoczęciem pracy nie powinno się brać zaliczek, ale gdy część pracy jest wykonana, wtedy można wypłacić połowę wartości wykonanej pracy. Tak to jest przyjęte. 

Link Cytuj

0
zielak233

a jeśli firma ma wykonać robotę wraz z materiałem?

Link Cytuj

0
rafalreszka

To już kwestia umowy. Dla wykonawcy lepiej, jeśli klient pokrywa poniesione koszty, większość klientów też woli nie robić sobie zbyt duzych zaległości, mniejsze kwoty mniej bolą. Powoli rodzi się nowa świecka tradycja, coraz mniej wykonawców ucieka z zaliczkami nie kończąc pracy, za to coraz częściej zdarza się, ze klienci nie płacą.  Czy dawać? Nie ma prostej odpowiedzi. 

Link Cytuj

0
lukas-izyda

Wystarczy dobra UCZCIWA umowa, która zapewni inwestora o jakości, terminie i koszcie wykonanych prac a wykonawcy da gwarancję zapłaty. NIC NA GĘBĘ, od kombinacji robią sie problemy.

Link Cytuj

1
zielak233

Myślę, że firmy często wolą robić zlecenie z materiałem, bo mogą jeszcze na nim zarobić. A co do zaliczek. Wykonawcy mogą chcieć zaliczki np. po to aby być pewnymi, że klient, który często umawia się na robotę miesiąc albo i dwa przed, jest pewnym klientem i robota mu nie ucieknie.

Link Cytuj

0

Witam co do cen to korzystajcie z cennika SEKOCENBUD-u i wtedy będziecie mieli rozeznanie,Ponieważ ceny z górnej półki jak i z dolnej żle się mają,Jak mala cena to albo nie skończą lub wyniosą material, czymś sobie wyrownają.

Link Cytuj

0
zielak233

Swoją drogą jeśli ktoś ma możliwość zrobić sobie kosztorys zanim wykonawca coś zaproponuje to jak najbardziej. Wtedy wiemy ile się można spodziewać.

Link Cytuj

0

tak się skałada że ja jestem takim jednym fachowcem i znam problemy od środka, ano jakoś nie mam prblemów z klientami raz na jakiś czas to i broń podobno sama strzela, jak do tej pory miałem tylko 2 klientów na około 40 u których remontowałem z którymi nie nadawaliśmy na tej samej fali. myślę że problem leży gdzie indziej w Częstochowie jest taka gazeta POŚREDNIK w dziale usługi chyba ze 200 ogłoszeń MALOWANIE GIPSOWANIE itp, każdy malował swoje mieszkanie jak nie sam to przynajmniej widział jak sie to robi i w dobie kryzysu i utraty pracy staje sie "fachowcem" z "dużym doświadczeniem" i niestety oni psują ogólną renome, jest jeszcze inna sprawa o której nikt tu nie wpomniał że ludzie chcą kupić "MERCEDESA" a chcą zapłacić jak za no powiedzmy "FIATA" i tu też jest problem bo jeśli ktoś chce złapać ofere za wszelką cene (pisze o wykonawcy) to weźmie to a później będzie skubał zleceniodawce a bo jeszcze to a to...

inna sprawa że wiele rzeczy wychodzi w trakcie remonu i trudno oczekiwać żeby fachowiec wszystko przewidział skoro inwestor zna swoje mieszkanie lepiej i ustala tylko wąski zakres prac i z premedytacją będzie później udawadniał że nic nie wiedział o tym "że te tynki są tak słabe że nadają sie tylko do skucia" a gwoździa nigdy nie wbijał bo bał się że pół metra zaraz odpadnie, niestety nigdy nie jest tak że wina lezy tylko po jednej stronie a ta dyskusja tak jest właśnie ustawiona.

Ja na swoją pozycje pracowałem kilka lat i czasem też było pod góre ale polecenia są najlepszą metodą pozyskiwania klientów a zdowolony klient musi dać mi przynajmniej 3 nowych tak jest przynajmniej u mnie.

POZDRAWIAM ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA WSZYSTKICH W NOWYM ROKU

medalik79 wyedytował tego posta w dniu 2009-12-31 13:11:09

Link Cytuj

0
1  |  2  |  3  |  4   ... z  7   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane