• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

niskim kosztem

(obserwuj)
adelajna_aa

Jeśli ma się mały budżet, to co najlepiej w mieszkaniu zmienić, zeby było widać, że jest odświeżone?

Link Cytuj

0

Wg mnie najlepiej zacząć od malowania. Szpachla,farba , pedzle to koszt jakiś 200 paru złotych.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Fakt, a widoczna, orzeźwiająca zmiana.

Link Cytuj

0
yazeer

ja bym kupił jakąś fajną tapetkę i pzykleil do ściany, ale nie na całej, tylko np w rogu zrobić taki cienki pasek od góry do dołu... albo możesz kupić takie naklejki na ścianę i też będzie fajnie... niby nie duży koszt, a wnętrze można ożywić i odnowić.

Link Cytuj

0
zielak233

Powiem tak - zrobiłem w tym roku remont jednego, dużego pokoju. Nie licząc kaloryfera, który mogłem zostawić stary i tylko pomalować, wydałem 900 zł a pokój mam totalnie odmienony - szpachla na ścianach, nowy kolor ścian i nowa podłoga (panele). Odmiana naprawdę totalna w porównaniu z tym co było. A gdybym zostawił starą pdołogę (parkiet-klepka jeszcze w nienajgorszym stanie) i nie kupował paneli to całość zamknęła by się w 400 zł.

zielak233 wyedytował tego posta w dniu 2009-10-26 08:26:33

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a ja ze względu na brak kasy na razie zrobiłam tylko przemeblowanie. i pokój wygląda całkiem inaczej. Ale i tak będę go malować. Tylko, że wszyscy mi mówią, że jak malować to na wiosnę, bo okna musza być pootwierane.

Link Cytuj

0
yazeer

to też racja. W końcu podusiłabyś się i dwa , że szybciej wyschnie. Ale z tego co wiem to są jakieś  urządzenia. które przyśpeiszają schniecie farby. Może któryś z forumowiczów podpowie jak to się fachowo nazywa,

Link Cytuj

0

chodzi Ci może o osuszacz kondensacyjny?  ja go raczej używałam do zalanej piwnicy - świernie osuszył i ogrzeł powietrze w zawilgocony wnętrzu. ale fakt - pomalowalaem sciany i musze przyznać ze   przyspieszyl schnięcie ścian. nie wiem jednak czy to dzialanie poboczne, czy tez glowna funkcja jest raczeej osuszenie mokrych scian...

Link Cytuj

0
manuell1

jezeli jest boazeria to koniecznie ja zerwac

Link Cytuj

0
zielak233

W przypadku farb akrylowych nie ma takiego problemu z zapachem jak kiedyś. Farby te raczej nie śmierdzą, a czasem nawet producenci dodają do nich zapachy aby przyjeniej się malowało. Jedyny kłopot to może być tylko i aż schnięcie. Ale nie czarujmy się, to nie jest aż tak ilość wilgoci aby zwykła farelka czy po prostu włączone grzejniki nie dałyby rady. Wiadomo, że remonty robi sięraczej w okresie wiosenno letnim, bo wtedy można spokojnie otworzyć okna i tumany kurzu wyrzucić na dwór, ale malowanie jesienią czy zimą, jeśli trzeba to nie jest wielki problem.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane