• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Jakie okna?

(obserwuj)

Które z dwóc polecacie drewniane czy te PCV zwykłe plastikowe?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Ja jestem za drwenem. Oddycha,a malowane raz na jakiś czas dłużej wyglada dobrze.

adelajna_aa wyedytował tego posta w dniu 2009-09-15 18:23:05

Link Cytuj

0

hmm..z tego co wiem to chyba dużo droższe są ?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Zleży jakie. Nie dużo, jakieś 10 procent.

Link Cytuj

0
yazeer

ja również popieram drewniane. Dużo ładniej się prezentują szczególnie w przypadku dużych domów.

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2009-09-18 10:02:35

Link Cytuj

0
zielak233

Drewniane są zdecydowanie ekologiczniejsze i zdrowsze. A przy tym ładniejsze.

Link Cytuj

0
yazeer

Te plastikowe też są przyjazne środowisku. Bo coraz częściej produkowane są  z profili bezołowiowych

Link Cytuj

0
adelajna_aa

A po czym poznać, że dane okno wykonano bez ołowiu?

Link Cytuj

0
yazeer

Ja czytałem, że w Polsce tak czy inaczej nie mozna używać ołowiu do produkcji okien? Jak to z tym konkretnie jest?

Te bezołowiowe nie żółkna. - odp do Adelajdy

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2009-09-25 10:08:00

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

jakie są teraz ceny okien? chodzi o tanie okna plastykowe. chodzi o okna dwuskrzydlowe. I jeszcze prosiłabym też o podanie cen montażu.

Link Cytuj

0
lukas-izyda

cena okna to kwestia indywidualna i zależna jest od wielu czynnkików, takich jak rodzaj profilu, rodzaj okuć, wymiaru, koloru, okleiny, rodzaju klamek i innych dodatków. co do ceny za montaż to może się ona wachać od 15 do 30zł/ metr bieżący ościerznicy (chodzi o obwód okna lub otworu w który ma być zamontowane.

Link Cytuj

0

A co myślicie o przemalowaniu okien starych, białych, drewnianych na jakiś kolor? I jak się za to zabrać?

Link Cytuj

0
Rolets
adelajna_aa:

Ja jestem za drwenem. Oddycha,a malowane raz na jakiś czas dłużej wyglada dobrze.

Czym oddycha???impergnatami i klejami?kto byl w fabryce okien i drzwi drewnianych i widział ile sie mocza i schną wielokrotnie?tylko pcv

Link Cytuj

0
Rolets
adelajna_aa:

Zleży jakie. Nie dużo, jakieś 10 procent.

Za 10% róznicy to tylko z pagietu albo uszkodzone niedoróbki,kto sie wypowiada bez znajomosci tematu?

Link Cytuj

0
Rolets
zielak233:

Drewniane są zdecydowanie ekologiczniejsze i zdrowsze. A przy tym ładniejsze.

ekologia...w co ty wierzysz?w Zeusa że piorunami rzuca/

Link Cytuj

0
Rolets
yazeer:

Te plastikowe też są przyjazne środowisku. Bo coraz częściej produkowane są  z profili bezołowiowych

Poczytaj:STABILIZATORY bezołowiowe ,cynkowe i inne...sprawa jeszcze nie udowodniona które lepsze ale sa najzdrowsze bo samotopliwe,nie smierdzą,nie maja związków rakotwórczych i po temacie,do tego łatwe do mycia i mniej mozliwości uszkodzenia.

Link Cytuj

0
Rolets
adelajna_aa:

A po czym poznać, że dane okno wykonano bez ołowiu?

Po niczym,papierek jak te ustawy co w tv...nic nie warte,ktos to zbadał ale czy dokładnie to kłóciłbym się.

Link Cytuj

0
Rolets
_kasiuuula_:

jakie są teraz ceny okien? chodzi o tanie okna plastykowe. chodzi o okna dwuskrzydlowe. I jeszcze prosiłabym też o podanie cen montażu.

Zobacz na Alegro ceny działu motoryzacja i napisz:ile kosztuje auto?ale jakie?mercedes czy maluch?to sa pytania...Jak sie zadaje takie pytanie to wpierw ile kosztuje okno np.Veka Topline albo Avantgarde 60mm?i powoli cena wychodzi na wierz.Ile kosztuje montaż?jaki?wyjecie w asfaltowej ulicy starego czy pusta dziura w nowym domu samo wstawienie i opianowanie?to tak jak zapytac ile kosztuje kiecka na sylwestra...jak sie chcesz ubrać?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane