|
|
|
powiedzcie mi jak ci ludzie kalkuluja cene 25-30 zl sufit podwieszany z ociepleniem pzy tei stawce to ledwie starczy ludziom na wyplate
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Bo na świecie są ludzie i są taborety , są firmy biudowlane są też firemki ,są fachowcy i fafluśniaki i każdy orze jak może i na dodatek jest NAJLEPSZY pod słońcem i ma 100% racji i słuszności w tym co robi .
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Przy tej cenie to się ludziom wypłaty nie płaci ;) a poważnie to wszyscy powinniśmy być asertywni w stosunku do takich pseudo firm . Kiedy pojawia się ktoś taki nam na budowie to patrzeć na ręce . Przykład w zeszłym roku klient zrobił sobie licytacje na poddasze i w ost chwili pojawił się wykonawca ocz z polecenia kierownika budowy bo kto mu działke odpali jak inni nie od niego . Gość przebił wszystkich i wszedł za 50 zł m/2 ocz poddasze dość skomplikowane . firma na Krusie z jedną wkrętarką , wiertarką bez poziomicy , z dojazdami 60 km ,ale zapewnienia są najlepsi robią wszystko i nic , chłopcy z łapanki ale pojęcie mają . Jaka jest moja rola wystarczy powiedzieć inwestorowi ze poddasze nalerzy wykonać na rusztach krzyżowych i tylko takich zgonie z sztuką i szef firmy jest udupiony bo on nigdy takich nie robił tylko liniowe , zamiast 2 tygodni zeszły się 4ry lament bo na paliwo zeszło za duzo kasy , co nakradł to jego , dwa dni to była dyskusja jak zacząć . Jakość oczywiście odbiegała od normy ja bym gościa udupił za przeproszeniem , płaszczyzn poziomów brak prostych linii brak profile tragedia książkę można by napisać ale to nie ja zatwierdzam robotę tylko klient . Może i to nie uprzejme wtrącać się do czyjejś pracy , ale w dzisiejszych czasach co do nieuczciwej konkurencji nie należy mieć sentymentów i nie ułatwiać zycia innym albo robi się coś dobrze i za odpowiednie poeniadze , albo wcale
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
co wy się dziwicie skoro takie gigant inwestycje jak budowy dróg czy stadionów kończą się na mega plajtach, bo okazuje się, że generalny wykonawca nie płaci. A na poziomie lokalnym, czy nawet nazwałbym to poziomie podwórkowym to przekręty można robić na jeszcze większą skalę. Ja się tylko pytam kto sobie na to pozwala - czy wykonawca, który z założenia wie, że będzie robił wałek i dla wygrania przetargu zbija cenę poniżej realnych kosztów - czy zleceniodawca, który jest tak zaśelpiony faktem, że zapłaci mało, że nie widzi podstawowych kwestii?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Bo WAŁEK to trzecie imię każdego POLAKA -taka mentalność naszego narodu !
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Całkiem niedawno widziałem ofertę - "zlecę remont łazienki -1,7m x2,0m"- prosze o wycenę. Myślę - super oferta- na pewno wyjadę z tego nowym autem. To składam propozycje, pomimo tego,ze nic więcej o remoncie nie napisano ( kto wie, może chodziło o samo pomalowanie ścian powyżej lamperii?- akurat zostało mi troche emulsji :). Napisałem,ze za 4 tys -jeśli dostanę jakieś szczegóły. Patrzę parę godz póżniej- ktos mnie przebił- gość zrobi to samo- bez szczegółów za 500 zł. Nie wiem, czy wygrał- ale mam plan- ja dołożę 1 tys- ciekawe, czy będę miał to zlecenie?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
tak docieplenie też robią widziałem za 12zł gładzie po 4 zł jebane murzyny oferia powinła mieć tylko zarejstrowane firmy a murzynki na pole albo niech otwierają firme i mają ceny ale ceny a nie ochłapy ino żeby wypic popołudniu jabola
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Rynek jest taki jakim go tworzymy sami i nikt za nas samych go nie zmieni . Skoro tolerujemy nieuczciwą konkurencje , nie przeszkadza nam ze kolega z branży robi na czarno za dwu krotnie niższe pieniądze , nie wyśmiewamy śmieciowych klientów i pozwalamy żeby stawki na rynku windował żulek z pod żabki . Na rynku panuje haos Urząd skarbowy ma w dupie to co dzieje się w naszej branży , gdyby chcieli co kolwiek zmienić wystarczyło by kupić gratke z pracą i tyle z 90% ogłoszeń wyłapali by kolegów Moim zdaniem należałoby sabotować tych najbardziej skrajnych pseudo wykonawców na rynku i starać sie ich fizycznie usunąć lub wbić troche oleju do głowy nikt za nas tego nie zrobi podam przykład z gazety gładź 10 zł malowanie gratis tego typu fachury są zbyt bogaci żeby pracować
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Imariach:Całkiem niedawno widziałem ofertę - "zlecę remont łazienki -1,7m x2,0m"- prosze o wycenę. Myślę - super oferta- na pewno wyjadę z tego nowym autem. To składam propozycje, pomimo tego,ze nic więcej o remoncie nie napisano ( kto wie, może chodziło o samo pomalowanie ścian powyżej lamperii?- akurat zostało mi troche emulsji :). Napisałem,ze za 4 tys -jeśli dostanę jakieś szczegóły. Patrzę parę godz póżniej- ktos mnie przebił- gość zrobi to samo- bez szczegółów za 500 zł. Nie wiem, czy wygrał- ale mam plan- ja dołożę 1 tys- ciekawe, czy będę miał to zlecenie? JA NA 100% ZGŁOSZEŃ NA OFERII MIAŁEM DWIE ODPOWIEDZI. PRZEWAŻNIE KOŃCZY SIĘ TEMAT SŁOWAMI - NIE WYBRANO WYKONAWCY LUB ZLECENIE SIĘ ZAKOŃCZYŁO. I CO O TYM SĄDZIĆ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|