|
|
|
Witam. jestem tu nowy, a wszedłem tu tylko z czystej ciekawości. nie dlatego żeby znaleźć oferte pracy. No i tak sobie przeglądam i wszedłem do tematu "niesolidni wykonawcy, oszuści" czy jakoś tak. Zaciekawiła mnie rozmowa jak jedna babeczka użalała się że ktoś ją oszukał (szczerze mi przykro) a jakiś wykonawca napisał jej że jak się szuka tanich wykonawców to tak może się stać, dodając później że jest tutaj żeby się pośmiać a nie po to żeby łapać klientów. W zasadzie to ja pomyślałem że jestem tutaj po to samo. Może nie tak dosłownie żeyb się śmiać z kogoś ale napewno nie po to aby szukać klienta. Jeśli ktoś jest też taki tutaj to proszę się wpisywać i dodawać coś od siebie. Piozdrawiam wszystkich...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Nom w sumie ja to chyba też ponieważ już absolutnie nie traktuję zawartych tu zlecen z odrobiną powagi Przez fakt iż administracja portalu nie wprowadziła żadnych zasad majacych zapewnić ochronę interesów legalnie działającch firm oraz umożliwiac im to po co portal ten rzekomo powstał czyli pozyskiwanie zleceń , portal OFERIA staje się pośmiewiskiem w którym szuka sie ofiar LOSU 99,9 % z pośród zamieszczanych tu zleceń to jawne szukanie frajera lub kogoś kto łamie obowiązujące w tym kraju prawo i pracuje na czarno . Wprowadzenie opłat za dostep do danych ZLECENIODAWCÓW ,abonamenty za :WIELCE PROCENTUJĄCE KORZYŚCIA MI konta PREMIUM to dowód na to iż nawet administracja portalu ma budowlańców za DEBILI których można wydoić . Więc jednak zaglądanie na ten portal musi mieć charakter rozrywkowy -bo lepiej śmiać się z tego co się tutaj dzieje niż by ktoś śmiał się z nas!
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
no i o to właśnie mi chodziło. Napewno jest nas dużo więcej...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Często niemożna brać poważnie niektórych zleceń są one tak skrajnie wypaczone i pod względem warunków umowy jak i finansów . Dlatego często staram sie ośmieszyć inwestora jak i wykonawców którzy biorą poważnie tego typu absurdalne oferty . A tak poważnie to odkąd jestem na tym portalu nigdy jeszcze nie wygralem zadnej licytacji nawet nie podając cen uslug swiadczy to o czymś .Jesli trafia sie klient to z reklamy na Alegro sam dzwoni ....
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja tutaj zaglądam i czytam, żeby się czegoś dowiedzieć. Często pojawiają sie tutaj odpowiedzi bardzo praktyczne, jak można zrobić małe remonty w domu (typu pomalowanie ścian itp) bez wynajmowania firmy. Wiem też, że na pewno, jak będę potrzebowała już wynająć firmę do remontu to będę brała pod uwagę właśnie te firmy, których przedstawiciele mi tutaj na forum pomogli, coś podpowiedzieli itd. Bo uważam, że skoro potrafią się dzielić wiedzą i powiedzieć wprost, że to jestem w stanie zrobić sama, a nie upierają się na siłę, że powinnam kogoś wynająć, to świadczy to o tym, że nie są naciągaczami.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
od takich rzeczy jest właśnie FORUM zaś portal z ofertami na pewno nie jest tym co reprezentuje sobą OFERIA Jakims sukcesem dla twórców portalu jest zatem tylko forum -cały bank ofert to zwykły bazarek czyli coś dla cwaniaczków krętaczy naciagaczy ect Mało tego ze sam odpowiadałem swego czasu na jakieś tam ,,ZLECENIA " to również zamieszczałem własne tak więc przekonałem się w 100% co może dać ten portal i komu DAJE tylko jego twórcom i administratorom -zyski z reklam,ruchu netowego a ostatnio wpływy za dostęp do danych ,,zleceniodawców" oraz abonamenty. To na prawdę śmieszne jak z tymi abonamentami portal się narzuca :od grudnia mam non stop telefony i upierdliwe nagadywania co bym ulepszył konto na PREMIUM -a co mi to da w zamian za kilkaset złotych które portal odemnie skasuje ?. Odpowiedź jest jedna NIC bo nic konkretnego na tym portalu to nie ma i długo ,albo nigdy nie będzie. Nie mniej jednak desperatów nie brakuje i konta PREMIUM rosną w siłę -i robi się kabaret za drogie bilety . Dlatego w ramach rozrywki wejdę tutaj poczytam,pośmieję się ,zajrzę na forum ,komuś coś podpowiem -Niestety ROZRYWKA to to czego oferia oferuje najwięcej . W ramah ,,humorystycznych" treść jednego z dzisiejszych zleceń : Zlecę wyszpachlowanie całego domu oraz inne prace wykończeniowe. Mile widziana złota rączka, która będzie wykonywała pracę spokojnie, i dokładnie. -Budżet zlecenia aż 1000zł link do zlecenia http://oferia.pl/zlecenie/item303289-zlece-szpachlowanie-calego-domu-oraz-inne-prace-wykonczeniowe I na chwilę obecną o ten mega tłusty kąsek płaszczy sie grzecznie aż 15 ,,WYKONAWCÓW"
stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2012-02-01 21:37:19
Link Cytuj
|
|
|
1
|
|
|
|
|
stylo_2007:Nom w sumie ja to chyba też ponieważ już absolutnie nie traktuję zawartych tu zlecen z odrobiną powagi Przez fakt iż administracja portalu nie wprowadziła żadnych zasad majacych zapewnić ochronę interesów legalnie działającch firm oraz umożliwiac im to po co portal ten rzekomo powstał czyli pozyskiwanie zleceń , portal OFERIA staje się pośmiewiskiem w którym szuka sie ofiar LOSU 99,9 % z pośród zamieszczanych tu zleceń to jawne szukanie frajera lub kogoś kto łamie obowiązujące w tym kraju prawo i pracuje na czarno . Wprowadzenie opłat za dostep do danych ZLECENIODAWCÓW ,abonamenty za :WIELCE PROCENTUJĄCE KORZYŚCIA MI konta PREMIUM to dowód na to iż nawet administracja portalu ma budowlańców za DEBILI których można wydoić . Więc jednak zaglądanie na ten portal musi mieć charakter rozrywkowy -bo lepiej śmiać się z tego co się tutaj dzieje niż by ktoś śmiał się z nas! Chociaż jakiś czas temu miałem w jakim tam temacie sporo zastrzeżeń do Pańskich wypowiedzi, to teraz podpisuję się pod Pańską wypowiedzią obiema rękami, a i stopami potrenuję.....Stado cwaniaków, a i naiwniaków tu koczuje i szuka "jelenia" do wykonania swoich marzeń. Właśnie przez ostatnie dwa dni zamiast robić "swoją robotę" odmrażałem rury i ściany właśnie po takim TANIM OFERIOWYM FACHOWCU, który zamurował rury w zewnętrznej ścianie bez otulin.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
stylo_2007:od takich rzeczy jest właśnie FORUM zaś portal z ofertami na pewno nie jest tym co reprezentuje sobą OFERIA Jakims sukcesem dla twórców portalu jest zatem tylko forum -cały bank ofert to zwykły bazarek czyli coś dla cwaniaczków krętaczy naciagaczy ect Mało tego ze sam odpowiadałem swego czasu na jakieś tam ,,ZLECENIA " to również zamieszczałem własne tak więc przekonałem się w 100% co może dać ten portal i komu DAJE tylko jego twórcom i administratorom -zyski z reklam,ruchu netowego a ostatnio wpływy za dostęp do danych ,,zleceniodawców" oraz abonamenty. To na prawdę śmieszne jak z tymi abonamentami portal się narzuca :od grudnia mam non stop telefony i upierdliwe nagadywania co bym ulepszył konto na PREMIUM -a co mi to da w zamian za kilkaset złotych które portal odemnie skasuje ?. Odpowiedź jest jedna NIC bo nic konkretnego na tym portalu to nie ma i długo ,albo nigdy nie będzie. Nie mniej jednak desperatów nie brakuje i konta PREMIUM rosną w siłę -i robi się kabaret za drogie bilety . Dlatego w ramach rozrywki wejdę tutaj poczytam,pośmieję się ,zajrzę na forum ,komuś coś podpowiem -Niestety ROZRYWKA to to czego oferia oferuje najwięcej . W ramah ,,humorystycznych" treść jednego z dzisiejszych zleceń : Zlecę wyszpachlowanie całego domu oraz inne prace wykończeniowe. Mile widziana złota rączka, która będzie wykonywała pracę spokojnie, i dokładnie. -Budżet zlecenia aż 1000zł link do zlecenia http://oferia.pl/zlecenie/item303289-zlece-szpachlowanie-calego-domu-oraz-inne-prace-wykonczeniowe I na chwilę obecną o ten mega tłusty kąsek płaszczy sie grzecznie aż 15 ,,WYKONAWCÓW" Dodam inną odpowiedź na zlecenie. MOJA OERTA TO 3,90 ZA 1 M2 DWUKROTNEGO MALOWANIA WRAZ Z GRUNTOWANIEM. Pozbieram swoje zabawki i pójdę bułki do piekarza kulać to więcej zarobię...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
mariusz-32_2010:Często niemożna brać poważnie niektórych zleceń są one tak skrajnie wypaczone i pod względem warunków umowy jak i finansów . Dlatego często staram sie ośmieszyć inwestora jak i wykonawców którzy biorą poważnie tego typu absurdalne oferty . A tak poważnie to odkąd jestem na tym portalu nigdy jeszcze nie wygralem zadnej licytacji nawet nie podając cen uslug swiadczy to o czymś .Jesli trafia sie klient to z reklamy na Alegro sam dzwoni .... Niestety Drogi Kolego po fachu ! Ludzie od zawsze kombinowali to i teraz mając OFERIĘ za pomocnika będą to robić tym bardziej. Szara strefa rządzi na OFERII, a cała reszta to desperaci, emeryci i inne elementy. Sprzedają przysłowiowy "tyłek" za bezcen i uczą klientów, że można tanio. Nikogo nie obchodzi, że my musimy zapłacić podatek, ZUS, ponieść koszty własne, żyć i inwestować. I powiem szczerze, że nabijam się z takich klientów, którzy potem szukają FACHOWCA aby poprawił, ewentualnie dokończył fuszerkę.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
piohan1962: . Szara strefa rządzi na OFERII, a cała reszta to desperaci, emeryci i inne elementy. Sprzedają przysłowiowy "tyłek" za bezcen i uczą klientów, że można tanio. Nikogo nie obchodzi, że my musimy zapłacić podatek, ZUS, ponieść koszty własne, żyć i inwestować. Dokładnie ten portal zaczyna być prawdziwą żanadą Omijają go powazni zleceniodawcy powazni wykonawcy czyli firmy z prawdziwego zdarzenia tez nie maja czego tu szukać . Właściciel zrobił sobie z tego portalu maszynkę do zarabiania pieniędzy bez zastanowienia się nad faktem ile czyni szkody społecznej oraz ,że sprzyja rozwojowi szarej strefy . Wszystko do czasu -mam nadzieję iż w końcu mechanizmy prawne zajrzą i tutaj . Grupa allegro nie jest ulubieńcem urzędu skarbowego który coraz uważniej śledzi zawierane z jej pomocą transakcje gdy ktoś wpadnie na pomysł przyjrzenia sie oferi bedzie pozamiatane !!!! Na razie jednak przychodzi złość zastąpić śmiechem i normalnie śmiać się z tego co sie tutaj wyprawia !
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
PREMIUM
|
Uwazam ze ceny za uslugi w budowlance czesto sa swiadomie zanizane celowo.Narzedziami do tego typu praktyk jest telefon i e-mail.Dzwonie do tynkarza w sprawie tynkow: -w jakiej cenie moze Pan wykonac 250 metrow tynku? -po 15 zl z metra plus material po Pana stronie. -ok.a jak z czasem,terminami? -umowmy sie za 1/2 godziny na budowie. -ok Po pol godzinie tynkarz pojawia sie i stwierdza ze jest pietro do tynkowania, nie ma schodow tylko tymczasowa drabina,kran z woda jest w innym pomieszczeniu niz przypuszczal a worki tynkiem sa ciezkie.Cena z metra to 22 zl.A przyjsc moze za 3 miesiace.Chyba ze sie Panu spieszy to sie "dogadamy" Jako wykonawca zgadzam sie z nim ale o tych sprawach powinien powiedziec przez telefon.Chodzi o to ze stawki sa sztucznie zanizane by tylko zaczac remont lub budowe,bo jak paproki juz zaczna to ciezko sie ich pozbyc.A pod koniec kazdego tygodnia pokazuja liste rzeczy "extra" za ktore trzeba zaplacic.Suma sumarum wychodzi drozej niz naidrozszy wykonawca a jakosci brak.Nie wyceniam z metra,na telefon,email.Zawsze znajduje czas i jade do klienta,by popatrzec mu w oczy,porozmawiac,poznac warunki i sytuacje na budowie.Po takiej rozmowie klient tez jest usatysfakcjonowany i spokojny,ja takze.Najlepsza prakyka jest zaproszenie potencjalnego klienta na wlasny plac codziennych zmagan i rozmowa z klienta z inwestorem.Nie wierzcie w niskie stawki,bo takich nie ma,co tanie to drogie.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
PREMIUM
|
Ja tu bywam z czystej ciekowości bo gdybym miała wyżyć z "ochłapów" jakie sa proponowane za rządanie ekskluzywnych prac to musiałabym wygrać 6 w totka żeby mieć z czego do szanownych inwestorów dokładać. Jako firma nie mam zamiaru łamac prawa a jak widać na tym portalu promuje się szarą strefę:) Pozdrawiam
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Do mnie często dzwonią typy w stylu ,chciałbym gładź bezpyłową mam do zrobienia sufit 15 metrów , w odp słyszę , już pomalowany fachowcy sie nie spisali bo sa fale , panele na podłodze już położone i czy meble nie będą przeszkadzały . odp a zerwanie farby , nie trzeba na moją odpowiedziałność policzyłem 300 gładź 100 gruntowanie 150 malowanie 150 zabezpieczenie podłogi wystawienie mebli 100 , 200 materiały bez farb, 1000 to on może zapłacił za dwa pokoje i w ten sposób nigdy nie dzwonia drugi raz ,troche się pomyliłem bo za poprawki liczy się podwójnie , ale do spotkań nigdy nie dochodzi .
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
witam jestem nowy w kategori meble moim zdaniem jezeli dana firma podejmuje sie zlecenia powinna podac swoja strone www jezeli jest w porzadku a nie wymyslac bezsensownych nazw a co do ocen wykonanych zlecen to mozna miec troche znajomych a napisza wszystko
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|