• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

schody kamienne - klej

(obserwuj)

Mam problem - potrzebuję skleić kamień - a konkretnie fragment kamiennego stopnia schodów. Nie wiem z jakiego powodu, ale odpadł cały róg jednego stopnia. Potrzebuje go jakoś dokleić. Da radę?

Link Cytuj

0
zielak233

na pewno. ja bym nie kombinował wielce tylko spróbował jakimś na początek patetxem albo czymś innym ogólnodostępnym. jak nie da rady to szukaj coś konkretnie do kamienia. jeśli odpadł róg to pomyślałbym też ewentualnie o dodatkowym łaczniku np. trzpieniu wwierconym w ten kawałek i całą resztę, bo sam klej może być w takim miejscu niewystarczający.

Link Cytuj

0
terkow

Mogę naprawić usterkę zajmuję się układaniem kamienia i posiadam materiały do naprawy uszkodzeń tel.662028165

Link Cytuj

0
zielak233
terkow:

Mogę naprawić usterkę zajmuję się układaniem kamienia i posiadam materiały do naprawy uszkodzeń tel.662028165

klasyczny przykład dlaczego na forum, zgodnie z regulaminem zabroniona jest reklama. forum służy do wymiany opinii, poradzenia się jeden drugiemu itp. ktoś kto zaczął ten wątek chciał uzyskać pomoc, konkretną. a Ty mu nadajesz numer do siebie zamiast podpowiedzieć jaki ma kupić klej. od składania ofert jest inny dział - usługi - i tam szukaj klientów.

Link Cytuj

0
terkow

Jeśli powiem jak ma i z czego naprawić ,to zakup materiałów już będzie drogi: żywica z utwardzaczem,barwniki to koszt 150zł

poza tym czy posiada rzepki do zapolerowania póżniej jedna rzepka to koszt 50zł a do polerowania potrzebuje 5 szt różnej gradacji,więc zaoferowałem mu pomoc a nie kasować gościa,takie rzeczy jak ktoś robi sam ,wyglądają różnie,po mojej naprawie schody wyglądają  bez defektu.Ale masz rację !!!!!!!Przepraszam jeśli uraziłem!!!!!

terkow wyedytował tego posta w dniu 2011-10-07 09:04:23

Link Cytuj

0

Trochę mnie nie było i widzę że się dyskusja wywiązała. Nikogo do tego nie wezmę, bo chodzi tylko o podklejenie kawałka kamienia i to nawet nie moim domu. Chodzi o to, żeby koszt był jak najmniejszy, bo i tak dom jest do remontu, ale nie my go robić bedziemy i żeby to się jako tako trzymało.

Zielak, spróbowałabym typ patexem, ale przy tej temperaturze na zewnątrz i dużej wilgoci jest sens próbować, czy już do polepszenia pogody czekać?

Link Cytuj

0

Czemu kamienne? Zobaczcie schody Prudnika...

http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria

Przecież takie wyglądają o niebo lepiej...

Link Cytuj

0
smichalek1:

Czemu kamienne? Zobaczcie schody Prudnika...

http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria

Przecież takie wyglądają o niebo lepiej...

kamienne, bo takie w domu juz są. Nie bede wymieniał schodów w nieswoim domu, tylko dlatego, że się kawałek wyłamał.

Pytanie jest ciągle aktualne, bo dalej tego nie zrobiłem.

jak z tą temperaturą i wilgocią i Patexem? Można teraz próbować, czy teraz to juz lepiej poczekać na pewną temperature na plusie?

Link Cytuj

0

Polecam klej PARABOND 600 lub 700!! genialny, mocny, i nie odbarwia kamienia naturalnego!!! do takich uszkodzeń nadaje się idealnie

tylko pamiętaj żeby najpierw oczyścić i odtłuścić powierzchnie.

veb_boy wyedytował tego posta w dniu 2012-03-12 14:09:48

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz

Do granitu stosuje sie kleje robione na bazie cementow bialych, Sopro FF-455 , Mapei Adesilex P9 - bialy , Ceresit CM-15, itp.

FrackowiakLukasz wyedytował tego posta w dniu 2012-03-17 00:05:53

Link Cytuj

0

Widze że troche tego jest. Który z tych klejów będzie najtanszy, ale powinien wytrzymać?

Link Cytuj

0
stylgreg
_lukrecjusz_:

Widze że troche tego jest. Który z tych klejów będzie najtanszy, ale powinien wytrzymać?

nie widze ile trzeba skleić ale trzeba skleić odłamek do czola klejem na bazie żywicy epoksydowej producent nieistotny powstanie bardzo cienka ryska a klejem na bazie białego cementu do podłorza jeśli to możliwe szpachlowanie i polerowanie rysy to inna para kaloszy trzeba specialna szpachlę do kamienia dobrać kolor itd. bez narzedzi nie da rady można prubowac papier na mokro pużniej pastą i filcem ale efekt będzie mierny mtroche matowy . jesli chcesz tylko przylepić kup szpachlę samochodowa tylko nie finiszuwkę lub z włóknem przyklej do czoła i tyle wyprubowany sposób 5zł wydasz i spokuj

Link Cytuj

0
stylgreg:
_lukrecjusz_:

nie widze ile trzeba skleić ale trzeba skleić odłamek do czola klejem na bazie żywicy epoksydowej producent nieistotny powstanie bardzo cienka ryska a klejem na bazie białego cementu do podłorza jeśli to możliwe szpachlowanie i polerowanie rysy to inna para kaloszy trzeba specialna szpachlę do kamienia dobrać kolor itd. bez narzedzi nie da rady można prubowac papier na mokro pużniej pastą i filcem ale efekt będzie mierny mtroche matowy . jesli chcesz tylko przylepić kup szpachlę samochodowa tylko nie finiszuwkę lub z włóknem przyklej do czoła i tyle wyprubowany sposób 5zł wydasz i spokuj

Z tą szpachlą samochodową poważnie mówisz? Zbieram się do tego jak kret do jeża, ale w końcu muszę coś zrobić.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane