• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Boazeria

(obserwuj)
Czy to jeszcze jest w modzie? Czy już raczej obciach mieć coś takiego w domu?

Link Cytuj

0
zielak233
Myślę, że to co się komu podoba jest w modzie. Ja osobiście bardzo lubię drewno i wyroby z drewna i taka np. boazeria drewniana czemu nie. Uważam, że jest praktyczniejsza niż farba czy tapeta, łatwiej utrzymać czystość ścian i pomieszczeń w ogóle, no i ładnie wygląda. A tworzyć z tego można rozmaite wzory. Ja jestem za!

Link Cytuj

0
Mi sie całe ściany w boazerii nie podobaja, za to jak sa jakies małe fragmnety to już znacznie lepiej. Też lubie drewko.

Link Cytuj

0
Ja jestem przeciwniczką boazerii. Ale jak kto lubi. Warto tylko pamiętać, ze nic nie zbiera tak kurzu, więc uwaga na alergie, roztocza.

Link Cytuj

0
Uważasz, że boazeria zbiera kurz? Ja sądzę, że jest dużo lepsza w utrzymaniu, bo można szmatką przetrzeć i jest czysto, a tapętę czy ścianę malowaną jak przetrę farbą to brud się rozmazuję. Druga sprawa, że zwłaszcza w dolnych partiach ścian zawsze pojawiają sięjakieś zadrapania, brudy od kopnięcia nogą czy torbą. I na boazeri tego nie widać.

Link Cytuj

0
Z tym kurzem bym się nie zgodził. Pod boazerię raczej kurz się nie dostaje, a na wierzchu nie więcej niż na tapecie.

Link Cytuj

0
zielak233
Jak z większością rzeczy, które są z drewna jestem za! A co do kurzu to na pewno zależy od tego jaki to rodzaj boazeri, ile róznych załamań, wpustów, warstw itp. Na pewno dobrze utrzymana boazeria wygląda super i jest czysta, praktyczna.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Adelajna chyba jednak ma rację, kurz dostaje się pod boazerię, tam się kisi i strach pomyśleć co jeszcze, ble. Ogólnie jakoś boazeria wzbudza we mnie obrzydzenie. Niestety.

Link Cytuj

0
Zdejmując starą boazerię nie zauważyłem dużej ilości kurzu. Jest na tyle mocno pasowana, że nie zbiera się tam. O wiele więcej kurzu było przy demontażu listew przypodłogowych.

Link Cytuj

0
zielak233
W ubiegłym roku robiłem remont mieszkania kolegi i tam była boazeria w korytarzu, pokoju i kuchni. Powiem szczerze, że drewno, które po tym demontażu zostało "bo nie chciał kolega mieć boazerii" jest w stanie bardzo dobrym i nawet poszło w inne miejsce do wykorzystania, a żęby tam się zebrał jakiś kurz to na pewno nie. Wiećej było kurzu jak odrywałem wykładzinę z podłogi niż z tej boazerii.

Link Cytuj

0
silver_cloud
A co z kornikami? nie żrą? moja sąsiadka miala boazerię, ale pamiętam że korniki się do niej dobrały. tyle ze ona caly dom miala w tej boazerii, moze to dlatego stala sie celem korników :"

Link Cytuj

0
hmm..jeżeli chozi o boazerie? to nie ma ryzyka skrzypienia i robactwa?

Link Cytuj

0
skrzypienia ściany? Jednak warto posłuchać fachowców, bo mi lekarka kiedyś mówiła,z e w boazerii roi się od kurzu.

Link Cytuj

0
no to dużo Cię na pewno nie oszukała. Logiczne jest , że w tych zagłębieniach będzie się zbierać kurz.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane