• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Co zrobic aby przetrwac? :"

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Musze zabrac sie do remontu mojego M3. Malowanie, cyklinowanie, nowa glazura w lazience, zlew w kuchni....czyli wlaściwie wszystko. Nie mam gdzie wyjechac w tym czasie, zresztą musze dopilnowac ekipy. Nie mam pojecia jak funkcjonowac w takim balaganie, spac w pyle, jak zabezpieczyc meble.
Z tych powodów odkladalam juz remont od 3 lat ale dluzej sie nie da...

Link Cytuj

0
hania_oferia
Nie wiem jakich masz sąsiadów ale jeśli mozesz na nich liczyc zawsze troche sprzetów mozna na czas remontu czasowo im "wypozyczyc". Moja mama tak robi i zawsze jej dziala- krzesla przeniesie na kilka dni do jednych, stól do drugich, sofe do trzecich i juz sie robi troche miejsca :"

Link Cytuj

0
Ja nie znosze remontów, wiec moim zdaniem najlepiej wynieśc sie z miasta...

Link Cytuj

0
Ja jestem wlaśnie w trakcie remontu. Dzisiaj skonczylem gipsowac ściany...

Link Cytuj

0
hania_oferia
No to gratulacje ze sie na tym znasz! A gdzie sie nauczyleś? Ja niestety jestem zdana na ekipe ale nie narzekam trafiliśmy bardzo dobrze przy wykanczaniu mieszkania.
Z drugiej strony w taaaaki upal remont to chyba mordega....

Link Cytuj

0
Tak szczerze to samouk po prostu takie rzeczy zawsze sam robie. A co do ekipy to slyszalem, ze ciezko teraz znaleLc dobrych pracowników do robót remontowych czy budowlanych. Zdaje sie, ze albo są drodzy, albo robią tanio, ale byle jak. Zresztą kiedyś byl chyba taki program &#8222Usterka&#8221 czy coś podobnego, leci jeszcze?

Link Cytuj

0
Tez to kiedyś oglądalam brrrrr. Na szczescie u mnie Panowie juz rozpoczeli, na razie idzie wszytko zgodnie z planem, mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu bedzie koniec prac :"

Link Cytuj

0
Z doświadczenia radzilbym przynajmniej troche przypilnowac pracowników.

Link Cytuj

0
remontexpert

jak sie zainwestuje w dobra ekipe to i pilnowac nie trzeba.a jak sie szuka najtanszych to chocby im na rece patrzec to i tak cos spartola,jak nie od razu to i tak po czasie wyjdzie.zapraszam na moje www.remontexpert.pl

remontexpert wyedytował tego posta w dniu 2009-11-02 18:58:17

Link Cytuj

0
pegut
remontexpert:

jak sie zainwestuje w dobra ekipe to i pilnowac nie trzeba.a jak sie szuka najtanszych to chocby im na rece patrzec to i tak cos spartola,jak nie od razu to i tak po czasie wyjdzie.zapraszam na moje www.remontexpert.pl

Po części sie z Tobą zgadzam. Podobnie jest w branży produkcji mebli na wymiar. Są porządne ekipy z doświadczeniem, prowadzące ZAREJESTROWANE FIRMY i oferujące GWARANCJĘ na swoje usługi. Niektórzy jednak wolą usłyszeć przed "robotą" 50% normalnej stawki by finalnie okazało się, że zaplacili 120% ceny fachowców i remont trwał 2 miesiące zamiast 2 tygodnie a do tego jeszcze gdzieś im sie zapodziało pudełeczko z biżuterią pani domu....

Mimo wszytsko nie wyobrażam sobie w żaden sposób mieszkania w domu podczas cyklinowania i lakierowania podłóg...

Pozdrawiam!

www.ministerstwokuchni.pl

pegut wyedytował tego posta w dniu 2009-11-02 22:56:28

Link Cytuj

0
zielak233

Ważne, aby ekipa miała rozplanowane prace w taki sosób, aby robić je zgodnie z jakąś logiką np. nie rozpoczynać wswzystkego od razu skoro nie ma się siły roboczej do tego. Jeśli ekipa tego nie potrafi to warto jest z nimi ustalić jakiś harmonogram prac. Wtedy można siedopasować i jakoś to przetrwać.

Link Cytuj

0
pegut
zielak233:

... Jeśli ekipa tego nie potrafi to warto jest z nimi ustalić jakiś harmonogram prac. Wtedy można siedopasować i jakoś to przetrwać.

Wydaje mi się, ze jeśli ekipa remontowa nie potrafi ustalić sobie harmonogramu prac remontowo-budowlanych to pierwszą rzeczą jaką należy NIEZWŁOCZNIE zrobić to zrezygnować z tej ekipy...

Link Cytuj

0
zielak233

Może i tak, ale ja nie byłbym taki surowy, bo często bywa tak, że klient ma swój harmonogram pracy i nie chce słyszec o tym, że wykonawca najpierw robi to czy tamto.

Link Cytuj

0
pegut

Harmonogram prac najczęściej wyznaczają użyte materiały więc wykonawca musi dokładnie wiedzieć co ma robić najpierw i ile czasu mu to zajmie stąd moje kategoryczne zdanie na ten temat.

Link Cytuj

0
zielak233

W kazdym razie, wracając do wątku głównego, można remont przetrwać tylko trzeba się do tego nastawić psychicznie i przygotować. A ostatecznie można się wyprowadzić na ten czas. Tylko kto się "zaopiekuje" tą wspaniałą ekipą remontującą...?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

dokładnie Zielak - moja koleżanka robiła całkowity remont mieszkania - łacznie z wymianą mebli i montowaniem nowych. Wyjechała na kilka dni i zostawiła ekipę samą w mieszkaniu. jak przyjechała to okazało się, że dużo rzeczy jest inaczej niż się umawiała, bo nie do końca się zrozumieli. Gdyby była na miejscu to na bieżąco mogłaby korygować ewentualne nieporozumienia. Dlatego lepiej jednak przy takim dużym remoncie być na miejscu.

Link Cytuj

0
pegut

Do nieporozumień, przeróbek, błędów, straty pieniędzy i cennego czasu przy remoncie, wykończeniu wnętrz czy produkcji mebli kuchennych na wymiar na pewno nie dojdzie gdy inwestor będzie dysponował PROJEKTEM. Jeśli nim nie dysponuje - pozostaje siedzieć w domu w kurzu, brudzie, pyle, hałasie....

Piotrek

pegut wyedytował tego posta w dniu 2009-11-04 09:43:51

Link Cytuj

0

ale po co plan remontu przy np czynnościach wymienionych na początku tematu? Ja uwżam , że ważniejsze od planu jest sprawna ekipa. A sprzęty albo wkladam z reguly do jednego pokoju i tam czekają na przeniesienie albo ide z nimi do piwnicy.

Link Cytuj

0
zielak233

Zgadzam się z opinią, że projekt ułatwia sprawę. Zasadniczo przy kazdej robocie budowlanej takowy powinien być. Ale jednak patrząc na reali, kto będzie wykładał dodatkowe pieniądze na projekt, który za darmo nie jest a bez którego można się obejść?

Link Cytuj

0

-dlaczego pilnowac ekipy??????????? czy  wiezniów bedziesz zatrudnial????W krajach  wysoko rozwinietych wszystko zalatwia sie na telefon

Nawet nie spisuje sie umowy .Przyjezdza firma Ty dajesz im klucze z domu pokazujesz gdzie jest lodówka ,kawa itp. i jedziesz do Port of Price

czy Szeszele.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane