|
|
|
Można kupic już od 30zł. Powiedzcie mi, czy one coś w ogóle dają? i czy na pokój wielkości około 15m2 jeden taki pochłaniacz starczy, czy potrzebne są ze 2-3? w pokoju jest wilgoć włażąca przez ściany (bo pokój jest w dobudówce). A jak ktoś z Was taki pochłaniacz ma i mu sie sprawdza to proszę też o podanie nazwy.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_kasiuuula_:
? w pokoju jest wilgoć włażąca przez ściany (bo pokój jest w dobudówce).
Nie jest przyczyną lokalizacja pokoju lecz fakt nieprawidłowego wykonania owej DOBUDÓWKI .
Przypuszczam że żadne pochłaniacze się nie sprawdzą !
Problemy z wilgocią usuwa się po przez eliminację ich przyczyn a nie skutków
stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2011-02-04 13:35:20
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Oczywiście zgadzam się ze STYLO, ale odnosząc się wprost do pytania to należy zwrócić uwagę na takim sprzęcie jaka jest jego powierzchnia czy też kubatura działania i dobrać coś odpowiedniego. Wiem, że pochłaniacze wilgoci sprawdzają się np. w samochodach aby nie parowały szyby.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
_kasiuuula_:Można kupic już od 30zł. Powiedzcie mi, czy one coś w ogóle dają? i czy na pokój wielkości około 15m2 jeden taki pochłaniacz starczy, czy potrzebne są ze 2-3? w pokoju jest wilgoć włażąca przez ściany (bo pokój jest w dobudówce). A jak ktoś z Was taki pochłaniacz ma i mu sie sprawdza to proszę też o podanie nazwy.
witam styropian na sciane i sprawa załatwiona
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
no na poprawienie błędów w budowie wpływu nie mamy, a ocieplanie styropianem na ta chwilę odpada ze względu na koszty. dlatego szukamy czegoś co chwilowo pomoże. Niestey na tych pochłaniaczach, które widziałam nic nie pisze na jaką powierzchnie one działają :(
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
PAMIĘTAJ ZWALCZAJ PRZYCZYNĘ !!!
Pamiętaj że jeżeli pojawiła się w budynku wilgoć czyli np.pleśń lub grzyb pleśniowy (ciemny nalot na ścianie) to znaczy że należy usprawnić wentylacje grawitacyjną. Niezależnie od tego, jakim środkiem grzybobójczym / chemicznym zabezpieczymy zaatakowany materiał, i tak będą pojawiały się pleśnie oraz grzyby pleśniowe. Proponuje montaż nawiewników okiennych w istniejących oknach.
Umożliwia to skuteczną wymianę zanieczyszczonego powietrza na świeże dostarczane zewnątrz. Powietrze wpadające przez nawiewniki przepływa przez całe mieszkanie do pomieszczeń z kanałami wywiewnymi (kuchnia, łazienka), z których jest usuwane na zewnątrz. Zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami nowo produkowane okna powinny być bardzo szczelne, a odpowiedzialność za dostarczenie powietrza została przeniesiona na inne urządzania będące elementem systemu wentylacji. W przypadku zastosowania w pomieszczeniach wentylacji grawitacyjnej lub wentylacji mechanicznej wywiewnej, dopływ powietrza zewnętrznego, w ilości niezbędnej dla potrzeb wentylacyjnych, należy zapewnić przez urządzenia nawiewne (nawiewniki okienne) umieszczane w oknach oraz drzwiach balkonowych. 
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|