|
|
|
po czym poznać, że korniki zjadają drewniane schody? że to zniszczenia sposodwane przez korniki, a nie po prostu ze starości. I jakie są sposoby, żeby się korników pozbyć?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
nikt nie ma żadnego pomysłu? dodam jeszcze jedno pytanie w takim razie, może to ktoś będzie wiedział - jak długo trwa od pojawienia się korników do zniszczenia deski w schodach?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
gdzieś od kogoś słyszałem, że są jakieś trutka. podobno trzeba polać nią miejsce gdzie urzędują korniki i ogryć folią. problem jest jednak tego typu że to są schody a nie jakiś mebel..
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Korniki pozostawiają dość speczyficzne ślay tj. małe dziurki. Oczywiście może być tak, że kornik "działa" gdzies o zasłoniętej strony i wtedy nie idzie tego dostrzec. Są specjalne środki, na bazie formaliny, ktore unieszkodliwiają korniki.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
a te środki gdzie się kupuje? i jak na bazie formaliny, to czy w tym domu można normalnie mieszkać, czy trzeba na jakiś czas się wynieść?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
NO raczej trzeba mieć jakieś ustronne miejsce do tego. Mój ojciec kiedyś "walczył" z kornikami tak: wystawił komodę (stara jak świat) na dwór, strzykawką z igłą, roztwór formaliny i dziurka po dziurce wstrzykiwał ten preparat. Dało radę, ale trochę to trwało.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
kurcze tylko schodów na dwór się nie wyniesie ;/ I dziurka po dziurce to byśmy chyba do lata z tym nie skończyli. Ale i tak dziękuje. Zawsze to jakaś myśl.
Jeśli jeszcze komuś się przypomni jak jeszcze można zwalczyć korniki, albo zna jakiś środek, ale który można stosowaćwe wnętrzach to bardzo proszę o pomoc.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
To była taka ekstremalna opcja, ktorą znam z autopsji. Ale wiem, ze bardzo skuteczna.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|