• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Ekipa remontujaca - ile osob?

(obserwuj)

Witam,

Kupiłem mieszkanie do gruntownego remontu (63m2). Chciałbym w nim wymienić instalacje elektryczna, skuc  stare plytki w lazience i kuchni (polozyc nowe), wymienic kaloryfer, wyciszyc pokoj dziecka (sciana od klatki), polozyc panele, wstawic kabine prysznicowa, pomalowac mieszkanie, polozyc piaskowiec (kamien dekoracyjny) na jednej ze scian, zrobic podwieszane sufity...
Jak to wyglada z remontem, czy jedna osoba jest w stanie zrobic to sama, czy musze zatrudnic odzielnie elektryka, hydraulika, malarza... Wydaje mi sie, ze czesc z tych prac wymaga kilku osob. 

Czy osoby oglaszajace sie jako specjalisci od remontu mieszkan zajmuja sie tymi wszystkimi rzeczami, czy to jest ekipa w scisle okreslonym skladzie? A moze taki fachowiec dzieli sie praca z wlasnym elektrykiem, hydraulikiem....

Prosze o opinie,

Rafał

Ps. Jesli ktos z Lodzi chcialby zarobic (podjalby sie tego remontu) to prosze o kontakt.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Analizując inne wątki w tej grupie dochodzimy do wniosku, że nie ma ludzi od wszytskiego. Dlatego dobrze by było, aby firma wykonująca zlecenie miała swojego elektryka, hydraulika czy płytkarza. Proponuję zamieścić ofertę zlecenia remontu tu na Oferii a zobaczysz, że zgłosi się wielu chętnych i będziesz mógł wybierać. Na górze strony masz zakładkę zlecenia i tam możesz dodać zlecenie lub ze swojego profilu.

szymon_zielinski wyedytował tego posta w dniu 2010-08-17 11:03:04

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Jedna osoba sobie nie poradzi choćby ze wzgelu na to, że przy różnych czynnościach bez pomocnika nie da rady...

Link Cytuj

0
szymon_zielinski
adelajna_aa:

Jedna osoba sobie nie poradzi choćby ze wzgelu na to, że przy różnych czynnościach bez pomocnika nie da rady...

Słuszna uwaga, a nazbyt często pomijana. Pewne proste czynności mogą być robione kilka razy dłużej, jeśli nie ma zwykłego pomocnika, który coś przytrzyma.

Link Cytuj

0
mistralek

Można by wykonac takowy remont nawet i w 2 osoby lecz tak jak napisał szymon_zielinski  stawiał bym na osobne ekipy lub

ekipy złożone z fachowców na poszczególne branże.

Pozdrawiam

Mirosław Targaszewski

Link Cytuj

0

Z opisu wygląda że nie jest to trudne wykończenie i z miłą chęcią podjąbym się nawet sam takiego zlecenia jednak jestem z Krakowa. Wracając jednak do tematu chciałem po prostu napisać że dobry fachowiec nie potrzebuje pomocy bo zawsze znajdzie sposób na zrealizowanie celu. Z autopsji wiem jak wykańczałem różne obiekty z powodzeniem których powstydziłaby się niejedna ekipa. Inna kwestia to czas realizacji- im krótszy tym większa pomoc jest potrzebna. Reasumując to jaśli masz dobrego wachowca a nie zależy ci zbytnio na czasie ni zastanawiałbym się ani chwili 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane