• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

pękajaca ściana

(obserwuj)
ak_acja

Czy jest jakiś sposób na zabezpieczenie pękajacej ściany? powolutku, aczkolwiek sukcesywnie powiększa nam się pęknięcie na ścianie. Gruntowny remont kamienicy nie jest przewidziany w najbliższym czasie, tak więc chodzi nam o jakieś czasowe zabezpieczenie, żeby pęknięcie sie nie powiększało.

Link Cytuj

0
markal21

Z tego co się orientuję to nakłada się specjalną siatkę z włókna szklanego i na to nakłada gładź .

Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić .

2 sposób to nałożyć tapetę strukturalną do malowania ( nawet z włókna szklanego i ją pomalować - będzie pękało ale pod tapetą .

Pozdrawam

Link Cytuj

0
yazeer

Uzupełniasz pęknięcia szpachlą, montujesz  tapety z włókna szklanego, potem pokrywasz tapetę farbą gruntującą i dopiero malujesz farbą nawierzchniową

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Dokładnie jak wyżej, ale tylko w przypadku jeśli to pęknięcie jest naprawdę niewielkie i ma to być tylko do czasu remontu jakoś załatwione. Siatka i gładź powinny starczyć, z tym trzeba by skuć tynku na nieco szerzej niż szerokosć taśmy, tak aby ją wtopić w ścianę i dopiero potem grunt, gładź i farba. Rozwiązanie z tapeta tez pomoże to zamaskować, ale trzeba już tapetować conajmniej całą ścianę a to będzie większy koszt.

Link Cytuj

0
ak_acja

a czy te sposoby wystarczą jeśli nie jest to jakaś niewielka rysa, tylko dość głębokie pęknięcie?

Link Cytuj

0
yazeer

na której ścianie Ci się powiększa to pęknięcie? Czy jest to ściana działowa czy nośna? Czy po prostu na łączeniu płyt? 

Link Cytuj

0
szymon_zielinski
ak_acja:

a czy te sposoby wystarczą jeśli nie jest to jakaś niewielka rysa, tylko dość głębokie pęknięcie?

Powinno wystarczyć. Możesz jeszcze przed położeniem siatki wypełnic pęknięcie uszczelniaczem akrylowym który wniknie w nie głeboko.

Link Cytuj

0
ak_acja
yazeer:

na której ścianie Ci się powiększa to pęknięcie? Czy jest to ściana działowa czy nośna? Czy po prostu na łączeniu płyt? 

niestety na ścianie nośnej.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski
ak_acja:
yazeer:

No to już niestety grubsza sprawa konstrukcyjna. Ale tak jak wyżej pisaliśmy wszyscy, jeśli się te peknięca zabezpieczy to przynajmniej estetycznie będzie dobrze.

Link Cytuj

0
yazeer
ak_acja:
yazeer:

ja mam niestety podobny kłopot na suficie gdzie występuje łączenie płyt. Sufit podwieszany odpada...

Link Cytuj

0
szymon_zielinski
yazeer:
ak_acja:
yazeer:

ja mam niestety podobny kłopot na suficie gdzie występuje łączenie płyt. Sufit podwieszany odpada...

Jak odpada? Jak to rozumieć, że pęka? A jak był montowany - na sztywno na profilach czy na wieszakach?

Link Cytuj

0
missloneczko

Z jakiego materialu jest sciana?

Jak szeroka jest szczelina?

Czy pęknięcie jest prostopadłe do podłoża, czy pochylone i czy w lini prostej czy schodkowo ułozone?

Na meila prześlij foto tego pekniecia i szczegóły to poradzimy.

Link Cytuj

0
stylo_2007
yazeer:
ak_acja:
yazeer:

Odpada realizacja sufitu podwieszanego-tak ?

A pęka złaczenie płyt stropowych ?

Przyczyna jest tylko jedna -w czasie realizacji stropu niewłaściwie wykonano tzw zamek międzypłytowy (a najprawdopodobniej nie wykonano go wcale ) Zjawisko to określane jest fachowo mianem klawiszowania stropu prefabrykowanego. Zaradzić mu można jedynie prawidłowym wykonaniem zamka międzypłytowego -co w warunkach eksploatacji budynku jest często nie wykonalne ponieważ naprawy tej dokonuje się od częsci górnej stropu .(czyli jak mieszasz w bloku to .......)

należy -odsłonić strop , odkuć i opróżnić zamek ,wykonaćszalunek zamka, ponownie zazbroić i zabetonować ,

JEdnym słowem -absurd ............gra nie warta zachodu

Co więc robić ????

Żyć według zasady -czego oczy nie widzą sercu nie żal

ZASŁONIĆ -a sposobów są setki

Link Cytuj

0
To proponuje rownież jak koledzy wyżej zakleic to wlsnie tą wełna szklana,w wlkp mowi sie na to FLIZELINA i przeszpachlowac mysle ze to najlepszy sposob Pozdrawiam 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane