• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

koszt wymiany przewodów

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona

Jaki będzie koszt wymiany instalacji elektrycznej z aluminiowej na miedzianą?. Mieszkanie 3 pokojowe z kuchnią i łazienką, metraż ok 60m2, gniazdek 20.

Link Cytuj

0

zależy kto to bedzie robil? jak sam to jedynie koszt kabla, kostek, gniazdek itp.  kabel kosztuje ok 2zł/mb zalezy jeszcze jaki

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Jeśli ma to zrobic co najmniej elektryk "samotny strzelec" to liczyłbym ok. 600zł + oczywiście materiał. Zakładam podkuwanie kanałów pod nowe kable i puszki, przykrycie, podłączenie.

szymon_zielinski wyedytował tego posta w dniu 2010-05-18 20:00:06

Link Cytuj

0
szymon_zielinski:

Jeśli ma to zrobic co najmniej elektryk "samotny strzelec" to liczyłbym ok. 600zł + oczywiście materiał. Zakładam podkuwanie kanałów pod nowe kable i puszki, przykrycie, podłączenie.

Szymonie za 600zł to możesz sam sobie robić, za takie zlecenia to co najmniej 3500zł + materiały

Link Cytuj

0
stylo_2007

patrząc po ofertach niektórych wykonawców na tym portalu jestem zdania że znalazło by się tu ,,fachowca " co by się podjął tej robótki nawet za 300 zł !!! 

Czasem bierze zgroza jak czytam oferty wykonastwa np 8 zł za m2 gładzi z malowaniem !

więc znalezienie,, elektryka" co liczy 1 zł za punkt na tym portalu wielkim kłopotem by nie było

stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2010-09-30 11:40:42

Link Cytuj

1
szymon_zielinski
rutkowski123:
szymon_zielinski:

Szymonie za 600zł to możesz sam sobie robić, za takie zlecenia to co najmniej 3500zł + materiały

Mam takiego znajomego elektryka, fachowca z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem ,który za takie mieszkanie tyle by wziął. Poza tym facet jest oblegany i z kilkunastotygodniowym wyprzedzeniem trzeba się do niego udać aby zrobił taką robótkę.

Link Cytuj

0

witam tak czytam i nie wierze drogi szymonie za 600zł to można iść na zakupy z żoną.Zgadzam się z kolegą rutkowskim123 przecież trzeba zrobić bruzdy,rozłożyć przewody,wykuć na puszki i je obrobić oprócz tego jak jest nowa elektr.to teżtrzeba nową skrzynkę elektr.pozdrawiam

Link Cytuj

0
stylo_2007
marc8383:

witam tak czytam i nie wierze drogi szymonie za 600zł to można iść na zakupy z żoną.

Uwierz kolego  nawet za 300zł by sie znalazło-GŁUPICH NIE BRAKUJE w tym kraju !!!!

(Przejżyj sobie odpowiedzi na oferty w dziale zlecenia )

Niewłaściwe wyszacowanie wartości ludzkiej pracy to chyba domena naszego kraju !!!!!

Link Cytuj

0
mistralek
_lukrecjusz_:

Jaki będzie koszt wymiany instalacji elektrycznej z aluminiowej na miedzianą?. Mieszkanie 3 pokojowe z kuchnią i łazienką, metraż ok 60m2, gniazdek 20.

Kolega napisął tylko o gniazdach a do wymiany z treści wynika że jest cała instalacja.

W przypadku gdy nie jest to blok z wielkiej plyty, szacuję koszt wymiany takowej instalacji na ok 1000zł bez materiału.

Oczywiście są to tylko domysły elektryka, wycenę takowej pracy w przypadku wymiany/remontu można dokonac dopiero po obejżeniu 

zlecenia.

Pozdrawiam

Mirosław Targaszewski

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Szacunkowo Panowie. Do kazdego rodzaju roboty znajdzie się taki co to samo zrobi za X zł , inny zrobi za 25% X a jeszcze inny zrobi za 300% X. Nie robię więc nie wyceniam. Piszę ile wziął człowiek, który to robił, a zrobił to dobrze.

Link Cytuj

0

Witam.Jezeli chodzi o wycenę to wiem ze są zanizane,panele po 7zl,malowanie 2zł i nawet znalazłem biały montaż gratis ale tak juz jest.Bo to nie mozna nazwac konkurencją tylko........a klient niestety wszystko ''łyka' tylko potem są problemy.moja rada jest taka DROGI KLIENCIE jak ktos mówi że ułoży glazurę za 25zł,pomaluje za2zł, gładż po 10zł spisz z takim fachmanem umowę na te ceny a zobaczysz ilu odpadnie.Przepraszam ze z innej beczki ale trzeba cos z tym zrobic a z resztą takie mam zdaniepozdrawiam

Link Cytuj

0
stylo_2007

Akurat mój współwykonawca -ma bardzo podobne ceny glazura nawet od 20 zł za m

A biały montaż w przypadku gdy wykonuje kompleksowo łazienki jest u niego gratis  -i zapewniam że 90% firm z tego portalu mogło by się sporo nauczyć w zakresie jakości i tempa pracy a przedewszystkim zwiesiło by głowę na znak respektu dla wykorzystywanych narzędzi oraz stosowanych technologi   .

Ja też maluje od 2 zł za m2 hahahahahaha bo mam czym i maluje bez najmniejszego wysiłku 10 m2 lub nawet 20 metrów w przeciągu MINUTY !!!!  z jakością przy której spece z wałkami mogą mi kicnąć .

Proponuje panu zainteresowaćsię nowymi technologiamy wykonastwa -zainwestować w sprzęt -zamiast pieklić się że ktoś robi taniej

ROBI TANIEJ bo się NIE męczy !!!! pracę wykonuje z uśmiechem na twarzy zamiast potu na czole -czemu ma się drożyć ?  Skoro będąc sporo tańszy od innych zabraia kilkakrotnie od nich więcej !!!!!!! 

stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2010-10-14 07:44:36

Link Cytuj

0

Drogi kolego teraz zaprzeczasz sam sobie,dokładnie 30.09 pisałeś że bieze cię zgroza ze ktoś robi gładż za 8zł z malowaniem itd.Jezeli chodzi o biały montaz a przewaznie montuje się go na końcu to gratuluje znajomemu robienie gratis np.kabina prysznicowa do tego baterie lub panel(moze byc hydrokabina)umywalka z szafką,kibelek itp.Co do sprzętu i nowych technologi to jest to jak z modą trzeba być na bieżąco a ja jestem i jakoś sobie daję rade od 14LAT i z tego utrzymuję rodzinę i wszystkie związane z tym opłaty.POZDRAWIAM MARCIN

Link Cytuj

0
stylo_2007

Nie zaprzeczam  sam sobie -drogi kolego

CZYTAĆ to JEDNO--- ROZUMIEĆ TO DRUGIE .........  

Gdybyś wyśilił się PAN na tyle by poczytać moje wypowiedzi zamieszczane tutaj na forum wiedział byś coś więcej   ......

Zwłaszcza  w temacie tej gładzi -tak bierze mnie zgroza że ktoś robi to ręcznie i wycenia się na 8 zł -jest mi żal takich ludzi i żal mi desperatów którzy kupują tak wyceniane RĘKODZIEŁO - (zapewne jakość tej pracy jest na mistrzowskim poziomie)

PS

mogę się założyć z każdym na tym portalu  że to co on nazywa gładzią w porównaniu do gładzi Technologicznej okaże się jedynie pobrudzeniem scian masą szpachlową.

Co do ,,białego" widzisz PAN-- ZNAjomy jest fachowcem dla którego  czynność ta jest przysłowiowym pierdnięciem - i chyba w odróżnieniu od PANA nie poci się przy tym ze strachu  że coś spartoli i jest w stanie zrobić to komuś GRATIS (oczywiście nie wszystko montuje gratis -ale nie trzęsie się o parę zł za przykręcenie bateri założenie kabiny ,przykręcenie prostego zlewu,bidetu )

Zastanów się Pan sam czy nie wydaje się panu śmieszne że nazywa się pan mądrzejszym fachowcem dlatego że woła pan pieniądze za przykręcenie byle śrubki ????

To czyni z Pana lepszego od innych ?

Zapewne nie ja jedyny odniosłem wrażenie z pana wypowiedzi że najnormalniej w świecie Żle znosi pan weryfikację swojej działalności  przez rynek -jak dla mnie bije z pana wypowiedzi rozgoryczenie -obarczanie: wszystko i wszystkich  byle nie siebie

DROGI PANIE -TAK DZIAŁA RYNEK !!!!

Albo się pan z tym pogodzi albo......

Bo inaczej nigdy NIE BĘDZIE

Oczywiście rozumię rozgoryczenie -Jest pan Warszawiakiem i szlag trafia że  ludzie jadą z całej Polski do WAWKI robią to co pan i taniej ......

Nie wszyscy psują RYNEK !!!!

A jeżeli już to robią to  FIRMY Z WAWKI które sztucznie zawyżają ceny -tylko po to by potem wziąść tańszego podwykonawcę i zarobić kasę bez wyciągania rąk z kieszeni -DLATEGO 90% inwestycji w WAWIE realizują firmy z poza niej .Doprowadzi to do tego że Warszawskie firmy budowlane niebawem ZNIKNĄ z RYNKU -no ale same tego przecież chciały

PO CO BYŁO SIĘ DROŻYĆ ??????

stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2010-10-17 10:51:54

Link Cytuj

0
stylo_2007
marc8383:

Co do sprzętu i nowych technologi to jest to jak z modą trzeba być na bieżąco a ja jestem

Chętnie dowiem się co i z jakim powodzeniem PAN stosuje

Może stosuje pan tak pojechane technologie o których jeszcze nie którym zwłaszcza MI się nawet nie śniło

stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2010-10-15 21:56:22

Link Cytuj

0

Witam.Akurat gładzi  lub tynków tak profesjonalnej nie robimy (zakładam,że pan tym się zajmuje i robi pan duże zlecenia) i chylę czoło bo to nie jest nasza branża.My jesteśmy tylko czteroosobową ekipą(zarejestrowaną) i specjalizujemy się w kamieniu,marmur,gres,glazura,h ydraulika,parkiet,g/k oraz elekt. Z tym gratisem to żeśmy obydwoje się nie zrozumieli mam 80%prac z polecenia i też za przysłowiowe drobiazgi też nie liczę,a nawet coś się zamontuje.NIE NAZWAŁEM się mądrzejszy od wszystkich i tak się nie czuję,bo są lepsi oddemnie jak i od pana.To ze jestem z wa-wy nie ma nic wspólnego ,ponieważ zapewniam pana i dużo ludzi to potwierdzi ,że większość DUŻYCH firm jest z poza Wa-wy i to one rozdają karty.A z cenami to jest tak sam zadz.w dwa miejsca gdie było po 20zł i 25zł a potem się okazało że w jednym przypadku fugowanie było odzielnie i kosztowało 35zł a w drugim ze maszynka mu się właśnie zepsuła i jak mu kupię to się dogadamynie mówiąc o poprawkach.(nie urażając innych co robią trochę taniej a dobrze) Możemy zakończyc naszą dyskusję ,bo to już się zrobiła większa debata a to akurat nie o to chodzi.Nie wiem gdzie można obszerniej rozmawiać ponieważ jestem początkjącym.Pozdrawiam

Link Cytuj

0
stylo_2007

Jest cyrk i będzie-taka niestety polska natura -każdy kombinuje po swojemu i inaczej oby tylko wyjść na swoje

Dzisiaj poznałem osobiście człowieka który zapłacił 6000 zł za wykonanie instalacji elektrycznej w nowowybudowanym domu po czym dopłacił 3500 zł za montaż osprzętu (gniazdka włączniki) 2500zł za montaż oświetlenia plus oczywiście opłaty przyłączeniowe do sieci

Jak mówił był wściekły że nie wybrał wykonawcy który podał mu cenę 10 000   na dzieńdobry  zaznaczając wyraźnie że to za całość

Oczywiście ceny za samą robociznę .

Człowiek ten po trzykroć zadawał mi pytanie-CO MAM W DANEJ CENIE-- gdy rozmawiał zemną o malowaniu

stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2010-10-18 20:52:50

Link Cytuj

0

Z innej beczki jest pan z lubelskiego (tak wywnioskowałem z pana wizytówki) mam duzą rodzinę w lubelskim Niedrzwica,Bełżyce,GOpole lub.,Majdan i Lublin miesiac temu byłem na weselu na Kol.Warszawskiej u brata

Link Cytuj

0
stylo_2007

Tak jestem z LUBLINA

Link Cytuj

0

szczerze są tam najładniejsze dziewczyny i nie patrzące tak w pieniąc.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane