• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

montowanie lustra na kafelkach

(obserwuj)
ak_acja

chciałabym się doradzić jak najłatwiej przytwierdzić w łazience lustro do ściany pokrytej kafelkami?

Link Cytuj

0
dieseljoe30

Na klej do luster ewentualnie dwustronną spcjalną taśmę klejącą.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Taśma raczej do mniejszych luster, proponowałbym jednak klej.

Specjalnie do tego typu zadań przeznaczony jest np. klej Tytan Professional CSX 321.

Link Cytuj

0
yazeer

a wkręty nie zadzialaja?

yazeer wyedytował tego posta w dniu 2010-04-01 11:05:30

Link Cytuj

0
ak_acja

nazwę kleju zapisałam, ale nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie - jeśli ponownie będziemy chcieli zrobić remont w łazience, to czy jest jakiś preparat (rozpuszczalnik), który pozwoli na odklejenie lustra?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Jak kupisz klej to na opakowaniu przeczytaj czy jest i jaki jest rozpuszczalnik do tego rodzaju kleju.

Link Cytuj

0
ak_acja

ok, zrozumiałam,. dziękuję za doradzenie. A może jeszcze o coś spytam, bo w kwestiach remontów jestem zupełnym laikiem - czy jest jakiś typ rozpuszczalnika, lub kleju, który byś całkowicie odradzał?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Nie spotkałem się dotychczas z klejem, który by nie spełnił swojego zadania. Prawdę mówiąc produkty ze średniej półki są wystarczające, no chyba, że potrzeba czegoś specjalnego. A co do rozpouszczalników to dziś jest tylu producentów i tyle dodatków w rozpuszczalnikach, że naprawdę polecam po prostu przeczytać informacje producenta do jakiego rodzaju farby, lakieru, kleju itp dany rozpszczalnik się nadaje. Wtedy nie będzie wątpliwości.

Link Cytuj

0
ak_acja

ok. to dziękuję. Jak będę miała kolejne pytania to napiszę.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Pisz śmiało, coś poradzimy.:):)

Link Cytuj

0
glazurnia_pl

Lustro na plytkach proponował bym  zawiesić na kołkach, są lustra z przyklejonymi zawieszkami, a jeśli masz już lustro bez zawieszek można je dokupić i przykleić do lustra, lub oprawić lustro w ramy wtedy będzie możliwość demontażu .

Link Cytuj

0
ak_acja

lustro w ramach odpada - nie podobają mi sięramy w małych wnętrzach - stąd pomysł z przyklejeniem.

Co do haczyków do zawieszenia na kołkach, to domyślam się, że musiałby do lustra doczepić je szklarz, a prawdę mówiąć nie chce mi się z tym już "bawić".

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane