|
|
|
Drogi kolego nigdy nie będzie tak żebyśmy dogodzili wszystkim , myślenie w sposób ze jeśli coś jest proste i nie wymaga czasu to od razu powinno być tańsze . Po To ktoś wymyślił taki system pracy z metra kw i bieżącego aby klient miał podgląd na to ile będzie go kosztować remont Lepszego systemu ustawionego pod klienta już nie będzie , to natomiast ilu rzeczy się nie liczy wogóle to już temat rzeka . Pomalować mieszkanie każdy może , ale od nas wymaga się więcej , tzw odpowiedniej faktury, odcięć pedantyzmu itd itd . Klienta nie powinno interesować co w jakim czasie zrobimy tylko jakoś wykonanej pracy . Często interpretuje się to ile zarobimy czyimś kosztem i w jakim czasie . Zadko interesuje kogoś czy dana praca wymaga wkładu odpowiednich narzędzi czy odpowiedniej wiedzy czy płacimy podatki i jak opłacamy pracowników tylko podważa sie zasadność cen . Mam to szczęście ze świadczymy usługi nie tylko w kraju ,na zachodzie tam nikt tak się nie pierd z klientem , każdy ma wybór na godz 12 na czarno 25 30 brutto legalnie euro albo od całości w Total i za wszystko się liczy jak w cywilizowanym kraju , koszta ponoszę podobne jak w kraju , zyski 5krotnie wyższe , dzięki temu jakoś sie jeszcze rozwijam , w innym razie z torbami poszlibyśmy. Co do stawek muzyk może wsiąść za występ 1000 zl i 10000 a nawet 50000 zł uczciwe to za godzinę grania , ksiądz za nabożeństwo weźmie 500 zł i podatku nie płaci trochę dużo jak na 45 min pracy , lekarz za 5 min wizyty 150 skasuje i nikt nie neguje zasadności takich stawek . Temu muwi się o szacunku do pracy jaką wykonuje
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
ja już kilka razy poprawiałem robote po "fachowcach". No szkoda gadać. zreszta wiele razy już było o tym gadane. Co do cen? Łazienka była ugadana na określoną sumę. na ściany poszły płytki gresowe. W pierony twarde. Do tego dużo półeczek i wszystkie rogi cięte pod kątem 45 stopni. Koszmar. Zamiast 2 tygodnie zeszło 3. Ale przyznam że malowanie sufitu 4m2 było wisienką na torcie. Wpadło 35 zł za łatwą prace. A co do gipsówki to zaczęliśmy mówić od nowego roku 20 zł za metr. chyba jedna z najgorszych robót wykończeniowych (jak dla mnie).
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ MUZYK.:Ale z tymi cenami to tak jak stylo_2007 napisał: paliwo po 6zł itd. Tak samo kawa w niejednej knajpie kosztuje 10-15zł, a to w sumie filiżanka wrzątku i kilka ziarenek kawy (zapewne nie illy czy choćby dallmayr)... Na najtańszych rzeczach zarabia się najwięcej, a w przypadku budowlanki malowanie, to chyba poprostu taka "kawa z całego menu" i tu jest "haczyk" ;) Ktoś twierdzi, że narzędzia muszą się zwrócić, a i owszem zgadzam się, ale w jakim czasie chcecie tego zwrotu? Ja gram na instrumencie za ponad 50tys zł, a jakoś nie krzyczę za koncert 10tysięcy... Życzę wszystkim wielu zadowolonych klientów i sensu pracy w wybranej branży :) Niestety ale malowanie to nie jest KAWKA czy HERBATKA ! I proszę powiedzieć najpierw czy rozróżnia pan dwie rzeczy . A mianowicie co to jest malowanie a co to jest naniesienie farby na jakieś tam podłoże . O ile to drugie jest proste łatwe i może być tanie to o tyle to pierwsze czyli MALOWANIE wcale juz takie proste i łatwe nie jest , ponieważ : 1-musi spełniać określone w warunkach odbioru wymogi estetyczne 2-musi być wykonane z zastosowaniem odpowiednich do danego materiału narzędzi lub sprzętu 3- stanowisko pracy musi być odpowiednio przygotowane a po zakończeniu pracy uprzątnięte 4-Personel -musi składać się z osób posiadających aktualne badania lekarskie w tym próby uczuleniowe ,czesto tez badania wysokościowe 5-wszelkie czynności procesu realizacyjnego winny być wykonywane z zastosowaniem sie do opisów technologicznych przypisanych do stosowanych produktów chemi budowlanej . (wymogi gwarancji) 6 -stosowanie przez personel przewidzianych środków ochronnych 7.................... 8........................ 9,10,11,12.............. Teraz pytanie KTO ZA TO WSZYSTKO MA ZAPŁACIĆ ????? Proszę się też ne chwalić instrumentem za 50 tys zł ,bo np nasze narzędzia są warte dużo dużo więcej a za wykozystanie ich w pracy jednostkowo ( zysk za 1 h)kasujemy znacznie mniej niż MUZYK za koncert
stylo_2007 wyedytował tego posta w dniu 2012-01-29 16:56:04
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Co do kawy to w cenie jednej filiżanki 10 , 15 zł mamy - podatek , wynajem lokalu , pensja pracowników , media prąd itd , a nawet lokalizacja , więc zawsze możemy napić się kawy w domu lub zabrać za sobą termos i koszt będzie minimalny ;-)
mariusz-32_2010 wyedytował tego posta w dniu 2012-01-29 20:32:33
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Powiem tylko to że jeżeli mamy nieuczciwuch zleceniobiorców to i są nieuczciwi zleceniodawcy bo jeżeli ja prowadzę firmę to nie wezmę do remontu kogoś na czarno bo to nie logiczne lecz to polska więc prawo dzungli
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
A ja jestem tego zdania że osoby< które mają zarejestrowaną działalność jednoosobową oczywiście kawaler to jemu nie zależy poprostu na zysku, wystarczy żeby zapłacił niski zus i na imprezy miał tyle by jemu starczyło a resztę ma w nosie. Ja muszę utrzymać 6 osobową rodzinę, auta do pracy mam fiata ducato oraz citroena berlingo( bo na dojazd do miejsca pracy ducato bym nie zarobił w tej chwili aby sprzęt dowożę na miejsce) ale to wszystko do pracy bo cena za wykonanie pracy śmieszna bo jak nie zaniżysz to nie masz roboty bo drugi Cię wygryzie.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
pawel25kl:A ja jestem tego zdania że osoby< które mają zarejestrowaną działalność jednoosobową oczywiście kawaler to jemu nie zależy poprostu na zysku, wystarczy żeby zapłacił niski zus i na imprezy miał tyle by jemu starczyło a resztę ma w nosie. Ja muszę utrzymać 6 osobową rodzinę, auta do pracy mam fiata ducato oraz citroena berlingo( bo na dojazd do miejsca pracy ducato bym nie zarobił w tej chwili aby sprzęt dowożę na miejsce) ale to wszystko do pracy bo cena za wykonanie pracy śmieszna bo jak nie zaniżysz to nie masz roboty bo drugi Cię wygryzie.
Większość nie ma zarejestrowanej działalności bo kto by przy niskich stawkach które liczy klientom miał kase na characz dla państwa płacic, takich owakich jest 70 % na rynku i nie są to tylko kawalerzy system wspiera usluge na czarno nie promujac w żaden sposób uczciwych wykonawców i to jest powód dlaczego panuje u nas wielkie G..... A tka dla zainteresowanych zus na rośnie i wszyscy jesteśmy very happy Komuś się Pop... w główce na stołku
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
mariusz-32_2010:Co do kawy to w cenie jednej filiżanki 10 , 15 zł mamy - podatek , wynajem lokalu , pensja pracowników , media prąd itd , a nawet lokalizacja , więc zawsze możemy napić się kawy w domu lub zabrać za sobą termos i koszt będzie minimalny ;-) No właśnie gościu !!!!! Na stacji benzynowej pijesz kawę za 6,00 PLN i nie jęczysz. Dwa łyki. A ja za pomalowanie 1 m2 ściany czy sufitu mam wziąść 3,90 jak to zrobił jeden z oferentów kilka dni temu na tym portalu. Ja tam muszę pojechać, muszę mieć sprzęt do malowania, wszelkie zabezpieczenia i mnóstwo przygotowań. Muszę zapłacić ZUS, Urząd Skarbowy i muszę coś jeść aby nie spaść z drabiny
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Witam dochodzi tu do paranoi cenowych dlatego ze 80% nie ma tu dzialalnosci jak ja czytam zlecenia gdzie jest wykonczenie lazienki i osobno toalety gdzie jest 20 PARE metrow glazury plus zerwanie starej . W grę wchodziłoby zerwanie starych płytek, usunięcie wanny, wymiana instalacji wod./kan., osadzenie brodzika, kabiny, umywalki i wc, podwieszenie sufitu i zrobienie oświetlenia w obu pomieszczeniach, wymiana grzejnika w łazience, położenie płytek podłogowych i ściennych (do 3,4 wysokości ścian) w łazience a w ubikacji tylko na podłodze, położenie gładzi w obu pomieszczeniach i montaż drzwi łazienkowych. I LUDZIE SIE OFERUJA ZA 2TYS ZŁ TO SAM NIE WIEM CZY MNIE KREW ZALEWA CZY SIE SMIAC BO ZA TYLE TO NIE CHCIALOBY MI SIE Z DOMU WYCHODZI.PANOWIE JAK NA WYKONCZENIOWCE MAMY PRACOWAC ZA TAKIE PIENIADZE TO LEPIEJ ISC DO PRACY DO MARKETU. CHYBA SIE WIECEJ ZAROBI HA
glaaamour wyedytował tego posta w dniu 2012-02-12 14:31:05
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Dlatego nie powinno być tolerancji dla tego typu fachurów . Jak ma ktoś robić taki zakres prac za 2000 zl to powinien być tępiony jak robak , powód jest prosty wp..... się w moje interesy i psuje rynek wiec lepiej niech szuka pracy w markecie sam i to samo zarobi . Coraz częsciej klient wypomina mi ze stawki moje są dziwne bo w necie maluja za 4 zł ... płętuje zeby z idjiotów przykładów nie brać ,ale zaczyna mnie to irytować
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ Mariusz:Dlatego nie powinno być tolerancji dla tego typu fachurów . Jak ma ktoś robić taki zakres prac za 2000 zl to powinien być tępiony jak robak , powód jest prosty wp..... się w moje interesy i psuje rynek wiec lepiej niech szuka pracy w markecie sam i to samo zarobi . Coraz częsciej klient wypomina mi ze stawki moje są dziwne bo w necie maluja za 4 zł ... płętuje zeby z idjiotów przykładów nie brać ,ale zaczyna mnie to irytować Widziałem ostatnio takiego "nawiedzonego Malarza", który malował w takim tempie, że w głowie mi zawirowało. Wedle stwierdzenia z dowcipu Opier**** i ch**. Na drugi dzień podziwiałem to dzieło - osobiście wyrzuciłbym gościa przez zamknięte okno. Ale on bierze stówkę za każde pomieszczenie.....
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Glaaamour:Witam dochodzi tu do paranoi cenowych dlatego ze 80% nie ma tu dzialalnosci jak ja czytam zlecenia gdzie jest wykonczenie lazienki i osobno toalety gdzie jest 20 PARE metrow glazury plus zerwanie starej . W grę wchodziłoby zerwanie starych płytek, usunięcie wanny, wymiana instalacji wod./kan., osadzenie brodzika, kabiny, umywalki i wc, podwieszenie sufitu i zrobienie oświetlenia w obu pomieszczeniach, wymiana grzejnika w łazience, położenie płytek podłogowych i ściennych (do 3,4 wysokości ścian) w łazience a w ubikacji tylko na podłodze, położenie gładzi w obu pomieszczeniach i montaż drzwi łazienkowych. I LUDZIE SIE OFERUJA ZA 2TYS ZŁ TO SAM NIE WIEM CZY MNIE KREW ZALEWA CZY SIE SMIAC BO ZA TYLE TO NIE CHCIALOBY MI SIE Z DOMU WYCHODZI.PANOWIE JAK NA WYKONCZENIOWCE MAMY PRACOWAC ZA TAKIE PIENIADZE TO LEPIEJ ISC DO PRACY DO MARKETU. CHYBA SIE WIECEJ ZAROBI HA
A zastanawialiście się, że ludzie przeliczają to do SWOICH zarobków z tych właśnie marketów?
Jak ktoś usłyszy, że na remont ma wydać minimum 4tys czyli 3 wypłaty... Ciekawy jestem kto z Was fachowców od wykończeniówki odda całą kasę zarobioną w 3miesiące za remont kibla i łazienki?!!!
A wątpię żeby każdy z Was był po technikum budowlanym i studiach inżynierskich!!!
Ciekawe ile czasu w markecie byś musiał przepracować żeby dostać 2000. HAHAHA
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
~ Obserwator.:Glaaamour:Witam dochodzi tu do paranoi cenowych dlatego ze 80% nie ma tu dzialalnosci jak ja czytam zlecenia gdzie jest wykończenie lazienki i osobno toalety gdzie jest 20 PARE metrów glazury plus zerwanie starej . W grę wchodziłoby zerwanie starych płytek, usunięcie wanny, wymiana instalacji wod./kan., osadzenie brodzika, kabiny, umywalki i wc, podwieszenie sufitu i zrobienie oświetlenia w obu pomieszczeniach, wymiana grzejnika w łazience, położenie płytek podłogowych i ściennych (do 3,4 wysokości ścian) w łazience a w ubikacji tylko na podłodze, położenie gładzi w obu pomieszczeniach i montaż drzwi łazienkowych. I LUDZIE SIE OFERUJA ZA 2TYS ZŁ TO SAM NIE WIEM CZY MNIE KREW ZALEWA CZY SIE SMIAC BO ZA TYLE TO NIE CHCIALOBY MI SIE Z DOMU WYCHODZI.PANOWIE JAK NA WYKONCZENIOWCE MAMY PRACOWAC ZA TAKIE PIENIADZE TO LEPIEJ ISC DO PRACY DO MARKETU. CHYBA SIE WIECEJ ZAROBI HA A zastanawialiście się, że ludzie przeliczają to do SWOICH zarobków z tych właśnie marketów? Jak ktoś usłyszy, że na remont ma wydać minimum 4tys czyli 3 wypłaty... Ciekawy jestem kto z Was fachowców od wykończeniówki odda całą kasę zarobioną w 3miesiące za remont kibla i łazienki?!!! A wątpię żeby każdy z Was był po technikum budowlanym i studiach inżynierskich!!! Ciekawe ile czasu w markecie byś musiał przepracować żeby dostać 2000. HAHAHA Tyle samo co złota rączka po 12 godzin na dobę zap...... różnica jest jedna . w markecie wszystko masz podane pod nos stanowisko pracy itd odpowiedzialność prawie żadna, składni jakieś tam płacą nuż do wypakowywania czipsów dostaniesz . W tym zawodzie jak zle podłączysz kanalizacje to zalejesz sąsiada , jak pomylą ci sie fazy na gniazdkach to może dziecko zostanie porażone itd itd . Żeby przewiercić dziurkę musisz mieć wiertarkę np: sds 600 zł i wiertła ucięcie kafelka maszynka 500 zł flex 200zł dobra tarcza 150 zł nawet zestaw śrubowkrętów trzeba za swoje kupić , a składki to dla chętnych pracujących uczciwie 1000 zł ZUS dla klienta bezcenne ;) i w "D" to mają...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Glaaamour:Witam dochodzi tu do paranoi cenowych dlatego ze 80% nie ma tu dzialalnosci jak ja czytam zlecenia gdzie jest wykonczenie lazienki i osobno toalety gdzie jest 20 PARE metrow glazury plus zerwanie starej . W grę wchodziłoby zerwanie starych płytek, usunięcie wanny, wymiana instalacji wod./kan., osadzenie brodzika, kabiny, umywalki i wc, podwieszenie sufitu i zrobienie oświetlenia w obu pomieszczeniach, wymiana grzejnika w łazience, położenie płytek podłogowych i ściennych (do 3,4 wysokości ścian) w łazience a w ubikacji tylko na podłodze, położenie gładzi w obu pomieszczeniach i montaż drzwi łazienkowych. I LUDZIE SIE OFERUJA ZA 2TYS ZŁ TO SAM NIE WIEM CZY MNIE KREW ZALEWA CZY SIE SMIAC BO ZA TYLE TO NIE CHCIALOBY MI SIE Z DOMU WYCHODZI.PANOWIE JAK NA WYKONCZENIOWCE MAMY PRACOWAC ZA TAKIE PIENIADZE TO LEPIEJ ISC DO PRACY DO MARKETU. CHYBA SIE WIECEJ ZAROBI HA
no bo tojest kolego ta szara strefa podatkow nie placa zusu nie placą.,przerobi pare godzin zarobi na nalewke lub na wino i wszystko ma w d...e, roboty jest na oklo 3 tygodnie na jednego to jest miesiac zusu prawie 1000zl ,dojazd do roboty ,narzedzia ,na koniec gosciu ci jeszcze nawydziwia ze to musie nie podoba ,tomu sie nie podoba ,to z tych 2000zl zostanie sie 200-300zl do domu przyjedziesz rzucisz kase na stol to cie kobieta z domu wyp......i za 3tygodnie 200zl dziecią na cukierki a z czego zyc?
Link Cytuj
|
|
|
1
|
|
|
|
|
Tak tak zgadzam sie, ja na dzień dzisiejszy zrezygnowałem ze swoich marzeń prowadzenia działalności związanej z Remontami oczywiście, dla mnie to nie tylko praca ale i pasja mój sposób na życie.Lecz jak widze co sie dzieje to dosłownie brak mi słów ,ludzie kochani tak nie może być że takie mendy odbierają nam prace,robia za puł ceny a nasi klijenci się szybko uczą i wertują firmy jak talie kart........jeżdże na kosztorysy -mierze licze kombinuje oni nawet nie raczą odpowiedzieć, mają wkońcu internet i znajdą frajera.Przychodzą mi oferty z oferi jak do wiekszości z was,gdy pojawi się taki co sufity podwieszane robi za 25 zeta to cza mu nazdać na stronie a i może klient wyciagnie z tego wnioski !! jestem naprawde wkur...ny Pozdrawiam
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Tak tak sufity po 25zł to tu norma ciezko sie przebic ciezko agrumentowac. Ale nie ma sie co zalamywac dzis ogladalem mieszkanie po fachowej firmie poprawki sa dop zrobienia. Pewnie sledzicie zlecenia wiec mowie o zleceniu gdzie jest do poprawy zerwanie calej elewacji i polozenie nowej sciagniecie dachu i polozenie od nowa odkopanie fundamentow i ocieplenie na nowo rozebranie kostki i polozenie na nowo itd. Pół domu do rozebrania i zrobienia. Ja jestesm zdania ze jeszcze troche i ludzie sie przejada na tych pseudo fachowcach daja taniej a pozniej takie cyrki sa. I duzo jest zimowych fachowcow w zime w polu nie robia to tu sobie dorobia nie pozostalo nic innego jak wyrabiac sobie renome...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Na rynku trwa wojna więc sugerowałbym posłużyć się przykładem innych grup społecznych ludzi głównie dobrze wykształconych , lekarzy , notariuszy, prawników . Na tym rynku też panuje duża konkurencja , ale nawet młody prawnik wie że nie można zejść poniżej pewnego progu cenowego , aby nie niszczyć rynku . Tych którzy wyłamują sie z tłumu linczuje się w środowisku i fizycznie używając różnych metod . Dlatego panuje tam wysoka dyscyplina cenowa i każdy wie co i za ile . W naszym środowisku jeden drugiego w szklance wody by utopił . Tych co bazują na niskich stawkach charakteryzuje jedno brak wyobraźni ze z każdym rokiem będzie gorzej , jedni robia zeby cos robić , są pijaczki i typowi cwaniacy co ludziom niedopłacą za prace wykonaną i tak zgarną ochłapy . Co można zrobić jest urząd skarbowy , pip państwowa inspekcja pracy itd , albo powysyłać na wycieczki może sobie przemyślą co niektórzy że gładzi po 8 zł się nie robi skoro można by było wołać 20 zł i dla każdego praca by się znalała . Realia są brutalne i może to nie koleżenskie , ale jak ma się rodzine na utrzymaniu robi się uczciwie płaci podatki a ktoś rozpierd.... rynek to sentymentów niema . albo my albo oni . Jest jeszcze inna opcja wpłynąć na tych na wiejskiej aby zmienili prawo budowlane w Polsce , sugarowałbym scenariusz grecki ?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
|
|
| Data dodania |
01/02/2012 |
| Adres |
Pomorskie Pokaż mapę |
|
|
|
W sezonie zimowym oferuje tanie usługi budowlane m. in.:
- malowanie od 4zł m2
- szpachlowanie od 9 zł m2
- układanie kafelek od 10 zł m2
- ocieplenia poddaszy
- instalacje elektryczne
Tanio, solidnie i czysto.
http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Firmy-Uslugi-remont-i-budowa-zlota-raczka-Kompleksowe-uslugi-budowlane-W0QQAdIdZ351137399
A wy się zastanawiacie za co wy żyjecie i zrobicie opłaty ........
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Mam nadzieje że na Górnym Śląsku takich idiotów nie ma...................
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
To robi się tak w Zgierzu była ekipa co gładź z Allegro po 7 zł robiła za 9 zł to nawet wyszlifują klientowi gładź . Wk mnie takie podejście do pracy to wysłało sie gościa do Piotrkowa Trybunalskiego na super atrakcyjną inwestycje 60 km od Łodzi . Więc dzwoni łaskawy pan gdzie jest ta lokalizacja bo znaleźć nie mogą , na co powiedzieliśmy zeby pozwiedzali miasto to trochę pożytku zrobią , nawrzucaliśmy sobie ocz , ale jeszcze kilka takich lipnych robót z innych numerów i ogłoszeń w tym stylu nie widziałem . Powiem tak paliwo kosztuje dniówek też szkoda razy kilka daje do myślenia . Jeśli nie da się wytłumaczyć idiocie to trzeba dać mu po kieszeni chamskie to ale jak ktoś tu napisał to jest wojna
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|