• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Szablony malarskie

(obserwuj)
yazeer

Czy ktoś z Was kiedyś miał z tym do czynienia? Czy i jakafarbąwarto malować? 

Link tutaj.

Link Cytuj

0
zielak233

Dotychczas miałem tylko do czynienia z szablonami z motywami bajkowymi do pokoju dziecięcego. Prawdę mówić nie ciekawie sie po tym malowało. chyba najefektywniej byłoby malować sprayem.

Link Cytuj

0

Ciekawy efekt powstaje gdy malujemy węglem. Łądnie się komponuję szczególnie  z białymi ścianami.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

A co zrobić, aby węgiel nie rozmazał sie po cąłej ścianie? Jak to zabezpieczyć? Słyszłam o lakierze do włosów, ale czy są bardzij profesjonalne sposoby?

Link Cytuj

0
yazeer

Musi być jakaś emulsja chroniąca efekt. Ale nadal niestety mało wiem na ten temat. Może będą coś wiedzieli w sklepie.

Link Cytuj

0

Jak obawiacie się o efekt finalny to polecam raczej gotowe naklejki. Zero brudzenia,malowania a efekt podobny do malowanych szablonów.

Link Cytuj

0
zielak233

Tak, to dobry pomysł, bo z pewnością efekty są ciekawsze. Jednak gotowy obrazek w formie naklejki wydaje siębyć ostrzejszy. A potem też łatwiej to usunąć chyba.

Link Cytuj

0
yazeer

Usuwa się równie łatwo jak nakleja. W pokoju mam zwykłe naklejki 1x1 m na ścianie w pokoju. Wcześniej jednak warto odpowiednio przygotować ścianę do przyklejenia.

Link Cytuj

0
zielak233

A tak wogóle to sobie myślę czy nie najlepszym rozwiązaniem jest powieszenie jaiegoś ciekawego plakatu albo obrazu, fotografii bez ramy na przykład. Najprościej to zdjąć w razie np. przemeblowania.

Link Cytuj

0
yazeer

Być może i jest. Ale po peirwsze nie uzyskasz takiego efektu przy plakacie jak przy samej naklejce. Te naklejki wyglądają jak wymalowane na ścianie. Po drugie Jedyny sposób na przyklejenie plakatów do taśma, spróbuj odkleic po kilku latach tę taśmę bez tynku.....

Link Cytuj

0

naklejek też nie usuniesz po kilku latach bez zrywania tynku. Na jedno wychodzi. W zasadzie pytanie brzmi: czego potrzebujesz do pokoju....

Link Cytuj

0
zielak233

Dokładnie. Kwestia gustu i tego, co kto lubi i mu się podoba.

Link Cytuj

0
yazeer

Aha jeszczę zapomniałem ddać, że są też firmy , któe wykonuja meble na zamówienie z od razu wstawionymi szablonami/naklejkami na ów meblach.....

Link Cytuj

0
zielak233

Widziałem takie z motywami typu wałeczki, i listki, ale z typowymi obrazkami nie.

Link Cytuj

0

...ja do malowania używam farb akrylowych :) nie tworzą grubrej warstwy, więc jeśli przychodzi czas na przemalowanie pomieszczenia, nie ma problemu z zamalowaniem wzoru....choć nie powiem, ostatnio użyłam farby "alkidowej" z połyskiem. Farba szybko schnie,  nie śmierdzi a efekt wzoru jest niesamowity - farba wygląda jak naklejona na ścianę folia. Niesamowite efekty dają farby Tikkurila - do efektów specjanych...ale to już dla ludzi z cierpliwością...:)

Życze spełenia pomysłów.... 

Link Cytuj

0

do malowania z szblonu uzywa sie normalnej farby akrylowej/lateksowej i gabki którą zamacza sie w farbie i przyklada do sciany tak aby naniesc farbe na malowane miejsce a nie wycisnac farby z gabki zeby nie podeszla pod szablon, najlepiej zrobic sobie prube w piwnicy lub na plycie gipsowej

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Precyzja wymagana.

Link Cytuj

0
mega-mega

Firmy ktore sprzedaja szablony maja w swojej ofercie farby specjalnie przeznaczone do malowania szablonow.

Link Cytuj

0
arkadiusz9871

Witam

http://www.unicell.com.pl/

na tej stronce wszystkiego się dowiesz! Firma produkuje szablony oraz specjalne farby do malowania w ttubie na zasadzie takiej jak pasta do butów ( tuba + gąbka ) jest spora koloró również metalicznych czy też z brokatami

możesz również zastosować paste strukturalną do tworzenia wypukłego efektu

Wszystko zakupisz w Castoramie w dziale dekoracja i tam zapyytaj doradzą i wytłumaczą

pozdrawaim Arkadiusz

Link Cytuj

0

http://allegro.pl/jedyny-taki-obraz-recznie-malowany-na-allegro-i2056608630.html

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane