• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

sposób na krety

(obserwuj)
_kasiuuula_

Czym pozbywacie się kretów? co prawda w tym roku jeszcze nam nie pokopały, ale pewnie jeszcze się pokażą. Zabijać bym nie chciała, bo to jakby nie było zyjątka, ale może jest coś co je zraża?

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz

Krety w Polsce są objęte ochroną gatunkową, tak więc po złapaniu należy je przenieść w miejsce gdzie nie będą wyrzadzały szkód.

Sposoby na kreta:

- stosowanie pułpek rurkowych

- wykopywanie lopata w momencie gdy wyrzuca kretownice

- posadzić można aksamitkę, bazylię, komosę i wilczomlecz, rośliny odstraszające krety, najlepiej posadzićje wzdłuż ogrodzenia

- założenie siatki metalowej lub plastikowej pod trawnikiem

- stosować można elektroakustyczny odstraszacz gryzoni i kretów

- do korytarzy można wkładać preparaty zapachowe, np. Kretol 5 G, Kretol 45 EC, Krecik, lub szmaty namoczone w ropie, nafcie, fenolu, terpentynie

- ogrodnicy do korytarzy wkopują puste butelki z szyjkami skierowanymi do góry i wystającymi 5–10 cm nad poziom gleby, wpadający do butelek wiatr wydaje dźwięki albo zakladają butelki ma metalowych pretach ktore rowniez chalasuja

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

oo nie miałam pojęcia, że są pod ochroną. Z tych metod co Pan podał to chyba aksamitka mi tylko zostaje. jak bym teraz wsadziła to mniej więcej za ile wyrośnie i zacznie działać?

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz
_kasiuuula_:

oo nie miałam pojęcia, że są pod ochroną. Z tych metod co Pan podał to chyba aksamitka mi tylko zostaje. jak bym teraz wsadziła to mniej więcej za ile wyrośnie i zacznie działać?

Aby aksamitki wyrosły potrzeba jest około 12 tygodni, no i łasciwie można liczyć ze od tego momentu działaja. To jest alternatywna metoda, warto stosować dodatkowo, a w tym samym czasie wyłapywać krety.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

tylko wyłapać to chyba strasznie cięzko. Podobno bardzo trudno złapać kreta.

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz
_kasiuuula_:

tylko wyłapać to chyba strasznie cięzko. Podobno bardzo trudno złapać kreta.

Gdyby było to takie proste napewno nie byłoby to też taką zmorą dla nas wszystkich. Dlatego właśnie warto stosować siatki na krety, stosować pułapki czy różnego rodzaju odstraszacze.

Link Cytuj

0
ak_acja

Czy to już w ogóle pora na krety?

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz

Niestety tak, już pora zacząć z nimi walczyć. 

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

u nas póki co nie ma. Mam nadzieję, że już się nie pojawią.

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz

Życzę Pani tego:)

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane