• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

ogrodzenie

(obserwuj)

który z rodzajów ogrodzenia (przęsła) będzie najtańszy? chcę tanim kosztem ogrodzić działkę.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Pewnie najtaniej i najprościej będzie założyć siatkę. Ale jak dobrze pokombinujesz to kupisz gotowe przęsła drewniane ze sztachetkami za niewielkie pieniądze. Do tego słupki i gotowe.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

A jak dużo tego ogrodzenia ma być i na jaką wysokość?

Link Cytuj

0
yazeer

Czy ogrodzenie ma zasłaniać Twoją posiadłość  i ile metrów potrzebujesz tego ogrodzenia?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

W tej chwili w Castoramie mają ciekawe gotowe przęsełka ze sztachetkami drewnianymi. Jako typowe ogrodzenie działki możę nie do końca się nadaje bo jest dość niskie ok. 80-90 cm. stąd pytanie jaką wysokość tego ogrodzenia planujesz?

Link Cytuj

0

działka rekreacyjna, 500m2, o wysokości myślałem około 1,5-1,70m. w przyszłości przy ogrodzeniu w planach mam posadzić tuje.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Jeśli zamierzasz sadzic żywopłot z tuji to powinienieś zrobić ogrodzenie z siatki naciąganej. Tuje i tak ją zasłonią tak więc będzie wyglądać jakby to one były płotem a siatka się wtopi, a poza tym siatka jest elastyczna i jeśli nawet zdarzy ci sie nie podciąc tuji to nie zniszczą płotu. Polecam zakup siatki stalowej w zielonej otulinie i do tego zielone słupki z naciągami. Wtedy na tle tuji bardzo ładnie to wygląda (mam tak u siebie na działce).

Link Cytuj

0

tanie isuper wytrzymałe ogrodzenie odlewane

piekne-oogrodzenia.pl

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz

Jeśli ogrodzenia nie z siatki to podmurówka betonowa i słupki ogrodzeniowe też metalowe, jęsli tylko siatka stalowa to wtedy wystarczy fundament pod słupkami nie trzba robić takiego stabilnego fundamentu.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a wolicie ogrodzenia wysokie, czy niskie? Bardzo zabudowane, przez które prawie nic nie widać, czy takie bardziej ażurowe?

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz
_kasiuuula_:

a wolicie ogrodzenia wysokie, czy niskie? Bardzo zabudowane, przez które prawie nic nie widać, czy takie bardziej ażurowe?

Ja od frontu domu wolałbym ażurowe raczej ale takie około 1,80 m. Natomiast od sąsiada to wolałbym odciąć się czymś co zasłoni jego wścibskie oko :) Oczywiście zależy jakei sąsiedztwo, bo może być tak, że zrobiłbym sobie też do niego furke, jeśli byłby bardzo w porządku.

Link Cytuj

0
ak_acja
_kasiuuula_:

Osobiście bardziej podobaja mi się niskie płoty, niż wysokie. Daje to wrażenie większej przestrzeni. jednocześnie jednak pozwala przechodniom zajrzeć na nasz teren, co nie każdemu musi pasować.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_:

Niskie może i fajne, ale jednak na swoim terenie chciałbym mieć trochę prywatności. Stąd pomysł posadzenia tui, albo innych krzewów przy ogrodzeniu.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

znalazłam zdjęcie świetnego ogrodzenia. Zobaczcie sobie:

zdjęcie ze strony: www.wymarzonyogrod.pl/2633_2667.htm

I jak Wam się podoba?

Link Cytuj

0
FrackowiakLukasz

Szczeciński cmentarz ma takie oto ogrodzenie. Według mnie bardzo estetyczne. Autorem projektu jest pracownia projektowa Metropolis.

Link Cytuj

0
ak_acja

Czy w tym ostatnim zdjęciu w ogrodzenie wkomponowane są lusterka / szkła? Co powoduje, że światło tak się odbija?

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane