• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

modne kolory a wystrój wnętrz

(obserwuj)
ak_acja

Czy moda (jeśli chodzi o kolorystykę ubrań) pokrywa się sezonowo z modą dotyczącą wystroju wnętrz? Czy modne w tym sezonie biele i czernie znajdują oddżwięk w projektowaniu kolorystyki mieszkania? Czy w branży dekoracyjnej (proszę mi wybaczyć, ale nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa) bierze się pod uwagę aktualnie obowiązujące trendy lansowane przez projektantów mody, czy jednak bardziej zwraca się uwagę na uniwersalizm?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

nie jestem z branzy dekoracyjnej, ale wydaje mi się, ze jedno z drugim w parze nie idzie.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a mi się wydaje, że trochę idzie. Np. przez właściwie 2 sezony była kiedyś w modzie moda na fiolet. I nawet na tych zdjęciach z innego watku na tym forum widać, że do mieszkań też trafiła. Tylko, że z reguły mało kto ma kasę, żeby sobie zmieniac wystrój w tempie mody, więc z reguły każdy wybiera uniwersalne kolory.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Nie tyle może kolory co style prznikają.

Link Cytuj

0
Nightingale

A moim zdaniem jak najbardziej modne kolory trfiają do modnych wnętrz, choć bardziej przez dekorację niż aranżację. Ale to też jest istotne, no i faktem jest ze dodatki (zasłony, poduszki, narzuty na łóżko, ręczniki) łatwiej zmienić niż przemalować ściany, jeszcze łatwiej zmieniać kolory światłem, o tym już było w wątku o koloroterapii. Jest kilka instytucji które typują tzw kolory roku. Warto się tym zainteresować. Np. wg pantone kolor tego roku to róż wiciokrzewu, a wg duluxa mus z limonki. Całkiem niezly rozstrzał... ;) Tak czy inaczej "kolory roku" przynajmniej dla mnie są bardzo inspirujące, nawet jeśli nie wykorzystuję ich w realizacjach. 

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane