• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

meble Bodzio

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
ak_acja

Mieliście z nimi do czynienia? Nie ukrywam, że bardzo odpowiadają nam cenowo, nie wiem jednak jak z ich wytrzymałością. I przed zakupem chciałabym się doradzić, czy warto, czy jednak lepiej dołożyć pieniędzy i kupić coś droższego?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Osobiście nie miałem z nimi do czynienia. Jedyne co mogę doradzić to po prostu obejrzeć silidność wykonania, jakoś połączeń, materiału, spytać jaki rodzaj płyty jest w nich zastosowany itp. Salonowe meble nie zawsze oddają wszystko, bo często są nie dokładnie skręcone i ustawione.

Link Cytuj

0
ak_acja

na moje laickie oko to wyglądają solidnie, ale wiadomo, nie wszystko da się wypatrzeć, zwłaszcza jak się na tym nie zna. Jeszcze podjadę raz z mężem i niech on powypytuje. Jeśli by się Panu nasunęła jakaś myśl na co poza rzeczami o których Pan napisał wyżej zwrócić uwagę to bedę wdzięczna.

Link Cytuj

0
yazeer

mysle ze napewno czesc mebli jest solidna i godna ich posiadania, jednak w kazdje firmie mamy jakies slabosci. watpie zeby te meble sluzyly wiele wiele lat, jednak tego jestesmy chyba swiadomi, teraz juz nie robia takich mebli jak za dawnych lat, solidnych etc. jesli jednak chcemy takie, musimy za nie zaplacic fortune, z tym ze czasem naprawde nie warto

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Solidność mebli pod tym kątem, o którym pisze przedmówca zalezy przede wszytskim od tego, że stare meble robione były głownie z litego drewna, a nie z płyt wiórowych jak dziś. I to jest kwestia podstawowa. Lite drewno można konserować, odnawiać i pielęgnować a wtedy służy długo. Z płytą wiele nie zrobimy.

Link Cytuj

0
ak_acja

to racja, przyzwyczaiłam się do starych, wytrzymałych mebli i umkło mojej uwadze to, że stawiam za taką cenę chyba zbyt wysokie wymagania. 

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Ja akurat robię dla siebie sam meble, własnie z litego drewna i wiem co mam. Zazwyczaj trwa to długo, ale jak juz mam zrobione to jest to mebel na lata, jesli nie powiedzieć na wieki. Raz na ileś tam lat odnowię je i są ok. Dla równowagi oczywiście stawiam czasem w domu jakąś szafę typu komandor, bo to jest wygodne i szybkie.

Link Cytuj

0
yazeer

Myślę, że ciekawą alternatywą są meble z Ikei. Są one po pierwsze dużo tańsze od tych ze sklepów z Bodzio, Black&White ect. Poza tym bardzo szybko sięje składa. Wada: krótka wytrzymałość.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski
yazeer:

Myślę, że ciekawą alternatywą są meble z Ikei. Są one po pierwsze dużo tańsze od tych ze sklepów z Bodzio, Black&White ect. Poza tym bardzo szybko sięje składa. Wada: krótka wytrzymałość.

Z tą wytrzymalości nie do końca się zgodzę. Jeśli wybierześż meble z litego drewna, choćby sosnowe to będą słuzyć długo. Natomiast płyta z IKEI nadaje się raczej od remontu do remontu.

Link Cytuj

0
ak_acja

Mąż jednak zdecydował się na meble z Bodzio. Póki co do jednego pokoju. Na razie za krótko je mamy, żebym mogła ocenić ich solidność, ale (odpukać) wyglądają na takie, które sporo wytrzymają.

Link Cytuj

0
yazeer

a jakie drewno?

Link Cytuj

0
ak_acja

imitacja sosny.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Czyli płyta z okleina o strukturze sosny?

Link Cytuj

0
ak_acja

dokładnie. chociaż wygląda to naprawdę bardzo estetycznie.

Link Cytuj

0
yazeer

co do estetyki to współczesna technologia pozwala na bardzo wiele, mimo to jednak wolę pojechać do IKEI, może również dlatego, że mam ten sklep bliżej miejsca zamieszkania.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Nie wiem jaką technologię stosuje się przy produkcji takich płyt meblowych obecnie, ale fakt, że widać róznicę między produktami. Kupiłem niedawno drzwi wewnętrzne okleinowane w promocji. Jak się dobrze przyjżałem to widać miejsca sklejenia płatów okleiny. Gdyby tak dobrze zahaczyć to łatwo szłoby to odkleić i zniszczyć. Tak więc różnica jest.

Link Cytuj

0

witam kolego twoje pytanie brzmi czy warto kupic meble bodzio.drodzy klijenci jesli chcecie miec meble na  lata zamuwcie u fachowca  .Nieliczcie nato ze meble kture kosztują 2 tys zł  i jest w zestawie np 10 elementów .To ze to bendzie solidne i trwałe na lata niema takiej opci .To jest robota nastawiona na mase tzn nieliczy sie jakosc tylko ilosc sztuk .Przed zakupem wezcie i podniescie element ktury chcecie kupic napewno bendziecie sie dziwic dlaczego to takie lekie .MUsi byc lekie meble typu black red wait  bodzio itd niemogą byc na lata i aby była funkcionalne meble sa zbite na zasadzie ramka na 8cm i lewa prawa strona jest obita płyta hdf  i jak to ma byc na lata tego strach w rence brac .Poproscie w salonie firmowyb black red wait  lub bodzio itd aby wam zrobili np komode z 6 szófladami a na ekspozyci jest 5 szuflad to powiedza ze sie nieda lub e=powie wam taka cenee ze wachowiec na wymiar zrobi wam to napewno solidniej i tak jak sobie zeczycie.wiem co mówie jestem stolarzem z kalwari zebrzydowskiej  i stolarstwo mam wzyłach .ZANIM SIE ZDECYDUJESZ ODPOWIEDZ SOBIE NA PYTANIE CZY WARTO KUPIC  FABRYCZNA MASÓWKE ZA 500 ZŁ I PO 2 LATACH MEBLE SIE ROZWALA NA CZ PIERWSZE???? I ITAK MUSISZ KUPIC 2 ZECZ ALE TYM RAZEM PÓJDZIESZ DO FACHOWCA  I DANA ZECZ ZAMIAST U WACHOWCA ZAPŁACIC NP 1500ZŁ TO WYJDZIE WAS 2000ZŁ LUB WIENCEJ PONIEWAZ MEBLE FABRYCZNE SIE ROZWALIŁY A KOMODE ITAK ITAK POCZEBUJE

Link Cytuj

0

Mój przyszły lub niedoszły teściu ma w domu trochę mebli z tej firmy i ja myślę że są w porządku. w porządku wygladają, a mówi że parę latek już mają.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

A z jakich jeszcze innych, ale też w umiarkowanych cenach, firm lubicie meble?

Link Cytuj

0
ak_acja

Mi osobiście podobaja się meble z IKei, niestety nie zawsze są tanie.

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane