• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

boazeria za i przeciw

(obserwuj)
_kasiuuula_

za i przeciw. Podoba wam się? jakie ma plusy i minusy?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

jeden minus - masa kurzu w tym się chowa. No i chyba wychodzi z mody.

Link Cytuj

0
yazeer
_kasiuuula_:

za i przeciw. Podoba wam się? jakie ma plusy i minusy?

Największą zaletą tych palenli jest fakt, że do montażu nie trzeba mieć prostych ścian. Wada - często po kilku latach użytkowania panele wysychają i tworzą się dziury.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Osobiście przekonuję się do tego. Boazeria o której pisze Adelajna to już przeżytek, Teraz są panele ścienne, które nie mają tyle "zakamarków", są łatwe w utrzymaniu i dość proste w montażu. Owszem do ich montażu nie trzeba mieć prostuch ścian, ale za to trzeba przygotować listwy pod nie (przy panelach drewnianych) aby tworzyły pionowy szkielet, albo też nadrabiać klejem (przy pvc). Tak czy owak sam zamierzam założyć sobie takie w korytarzu, bo mam dość malowania ścian co roku w tym miejscu.

Link Cytuj

0
ak_acja

Na pewno trzeba się zastanowić, czy boazeria bedzie nam pasowała do umeblowania itp. Trzeba wiziąć pod uwagę, że robi się to na bardzo długi czas, tak więc istnieje możliwość, że nam się znudzi. Mi osobiście podobają się rozwiązania z drewnem w mieszkaniu, ale zgadzam się z opinią Adelajny, że moda na to już nie panuje.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

piszecie tutaj o panelach na ściany, a ja myślałam o takiej typowej boazeri z deseczek z prawdziwego drewna, a nie paneli.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski
_kasiuuula_:

piszecie tutaj o panelach na ściany, a ja myślałam o takiej typowej boazeri z deseczek z prawdziwego drewna, a nie paneli.

Tego typu boazeria to już na pewno z mody wychodzi. Jeszcze parę lat temu miałem takie coś w domu, po rodzicach, ale usunąłem. Ładnie to możei wygląda, ale wymaga sporo pracy aby utrzymać to w blasku i świetności.

Nowy typ boazeri czyli wspomniane panele są naprawde ładne. Dopóki pierwszy raz ich nie załozyłem i nie zobaczyłem efektu w konkretnym mieszkaniu to też nie byłem przekonany.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a to muszę popatrzeć, bo ja z kolei tych panelowych boazerii jeszcze nie widziałam.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

To takie przykładowe propozycje:

www.kospan.pl/pl/index_.php

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

fajne . ta kolekcja Vinyl szczególnie. Bo ta pierwsza to jakoś dzwinie się prezentuje.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

To już oczywiście kwestia gustu. Jedne są w stylu starej, klasycznej boazerii właśnie, a inne już bardziej nowoczesne. Na pweno jest to praktyczne i wygodne w uzytkowaniu. A i montaż nie jest trudny.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a jeszcze jedno pytanie - w razie czego tekie panele na ścianie można też myć tak normalnie jak np. kafle?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

To jest wielka ich zaleta, że można. Ja własnie zamontowałem sobie panele w korytarzu, bo przez lata miałem problem z brudzacymi się przy wejściu do mieszkania ścianami. Odmalowywanie tylko odsuwało problem, bo umycie takich ścian nie wiele pomagało. A takie panele przecieram szmatką - szybko i bez kłopotu.

Link Cytuj

0

Pomimo wejścia na rynek paneli nie jestem nimi zauroczony. Pomimo , że boazeria z drewna to dla niektórych przeżytek , ale jest wykonana z naturalnego surowca.Panele zaś to niezła dawka chemikaliów zaserwowana na własne życzenie do swojego domu , by codziennie wdychać dawkę uwalniających się związków z całej gamy klejów spajających panele.Osobiście jestem tylko za boazerią z naturalnego drewna.

Link Cytuj

0
ak_acja
~ wiesio:

Pomimo wejścia na rynek paneli nie jestem nimi zauroczony. Pomimo , że boazeria z drewna to dla niektórych przeżytek , ale jest wykonana z naturalnego surowca.Panele zaś to niezła dawka chemikaliów zaserwowana na własne życzenie do swojego domu , by codziennie wdychać dawkę uwalniających się związków z całej gamy klejów spajających panele.Osobiście jestem tylko za boazerią z naturalnego drewna.

Z surowca naturalnego, to fakt, ale chyba jednak odpowiednio konserwowanego już związkami chemicznymi. Tak więc nie jest to chyba w pełni nauralny materiał?

Od razu zaznaczam, że pytam, bo nie wiem, czym i czy na pewno boazerię się konserwuje.

Link Cytuj

0

Piszecie że wychodzi z mody a ja montuje i sprzedaje je cały czas a nawet ostatnio we własnym domu zrobłem kąt jadalny z boazerii lecz nadałem im stylu tzn.malowane na biało i przecierane efekt super i zkomponowałem to z meblami kuchennymi też przecierane i przypalane,a co do mycia bez porównania z ścianą malowaną gdzie wieczne plamy itp.

zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia

Link Cytuj

0
_kasiuuula_
~ hebeldom:

Piszecie że wychodzi z mody a ja montuje i sprzedaje je cały czas a nawet ostatnio we własnym domu zrobłem kąt jadalny z boazerii lecz nadałem im stylu tzn.malowane na biało i przecierane efekt super i zkomponowałem to z meblami kuchennymi też przecierane i przypalane,a co do mycia bez porównania z ścianą malowaną gdzie wieczne plamy itp.

zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia

ja chyba wiem jak to może wyglądać, bo moja siostra tak u siebie miała. Na jednej ścianie miała boazerię, jakoś ją poscierali i pomalowali na błękitno i wyglada super. Tak trochę rustykalnie.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane