• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

sprzęt oszczędny

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
adelajna_aa

Co macie w domu z tej kategorii?

Link Cytuj

0
ak_acja

Nie wiem, czy dobrze rozumiem pytanie. mamy pralkę oznaczoną jako A klasa, więc powinna być oszczędna. W praktyce ciężko to stwierdzić.

Link Cytuj

0
yazeer

Ten nowoczesny sprzęt  AGD/RTVsam w sobie jest oszczędny do tego jeszczę żarówki energooszczędne i tyle.

Link Cytuj

0
adelajna_aa

a perlatory?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

co to są perlatory?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Ja mam prelator w kuchni. Prelator to taki jakiby filterek, który montuje się na kranie aby "rozdrabniał" strumień wody, a tym samym wody leci mniej.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Poza tym mam tez praklę i zmywarkę z programami oszczędzania wody. Teraz też zakłądam rolety zewnętrzne w oknach z ocieplanymi profilami i liczę, że w porze chłodnej i zimie dzięki temu zaoszczędzę na ogrzewaniu.

A ogólnie to ja cały jestem sprzętem oszczędnym bo chodzę i gonię wszystkich aby gasili świtło, wyłaczali niepotrzebny sprzęt, wodę itp:)

Link Cytuj

0
szymon_zielinski:

Teraz też zakłądam rolety zewnętrzne w oknach z ocieplanymi profilami i liczę, że w porze chłodnej i zimie dzięki temu zaoszczędzę na ogrzewaniu.

zewnętrzne rolety z ocieplanymi profilami? możesz więcej powiedzieć? to jakiś nowy wynalazek? Kurde, albo mam zacmienie, albo pierwszy raz słyszę o takich roletach

a w kwestii głownego pytania - to ja w domu nie oszzcędzam. ma być najwygodniej jak się da i tyle.

Link Cytuj

0
yazeer

a te perlatory nie sa wmontowane w kazdym kranie teraz? jak to wyglada?

Link Cytuj

0
ak_acja

napisałam o pralce, a nie napisałam o żarówkach - właściwie w każdym pomieszczeniu mamy żarówki energooszczędne. Rachunki jakoś drastycznie nam się nie obniżyły, ale może to kwestia czasu.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski
_lukrecjusz_:
szymon_zielinski:

Teraz też zakłądam rolety zewnętrzne w oknach z ocieplanymi profilami i liczę, że w porze chłodnej i zimie dzięki temu zaoszczędzę na ogrzewaniu.

zewnętrzne rolety z ocieplanymi profilami? możesz więcej powiedzieć? to jakiś nowy wynalazek? Kurde, albo mam zacmienie, albo pierwszy raz słyszę o takich roletach

a w kwestii głownego pytania - to ja w domu nie oszzcędzam. ma być najwygodniej jak się da i tyle.

Mysle, ze to żadna nowość. Po prostu każdy z profili rolety ma grubość kilku mm. I między zew. a wew. stroną profilu jest warstwa izolacyjna. Kiedy rolety są całkowicie spuszczone, czyli kazdy profli zazębia się z sąsiadem tworzy się osłona izolowana a tym samym masz swego rodzaju ocieplenie.

Link Cytuj

0

Jeśli chodzi o sprzęt „oszczędny” czyli ekologiczny to ja mam takie jedno pytanie. A mianowicie czy nie wie ktoś może, czy marka whirlpool piekarnikima właśnie w wariancie energooszczędnym czytylko takie zwykłe, normalne? Bo mnie by właśnie strasznie na ekologicznym piekarniczku zależało, a więc… o pomoc w wyborze sprzętu do kuchenki naszej nowej, poproszę  ;))

Link Cytuj

0
ak_acja

Proszę zerknij w tego linka. Twoje pytanie mnie zaciekawiło i w google trafiłam na następującą informację: "Piekarnik Whirlpool Fusion Green Generation (...) wyposażony jest w system konwekcyjny, który eliminuje konieczność wcześniejszego podgrzewania piekarnika, co pozwala istotnie zaoszczędzić energię"

całość tutaj: agdrtv24.pl/informacja,785,whi rlpool-zdobywa-dwie-nagrody-if -product-design-award-2011

(cytowany fragment pochodzi właśnie z tej strony: agdrtv24.pl)

Link Cytuj

0
bellis10

ja tez mam rolety w oknach i przez to zimą w domu jest cieplej, jak są zasunięte oczywiście. a tak to staram sie gasic światło, czy wode z kąpieli wykorzystywac do spłukiwania do ubikacji. moze jest troche taniej, ale ile? nie wiem do końca

Link Cytuj

0
ak_acja
bellis10:

, czy wode z kąpieli wykorzystywac do spłukiwania do ubikacji. moze jest troche taniej, ale ile? nie wiem do końca

To na pewno bardzo ekologicznie, natomiast jak to wygląda w praktyce? trzymasz wodę w wiaderku, czy masz zrobione jakieś specjalne podłączenie? Bo przynam, że jeśli miałoby to być wiaderko, to by mi się nie chciało.

Link Cytuj

0
yazeer

Ludzie nie przesadzajcie. Checie używać brudną wodę do spłukiwania ubikacji? Wystarczy zrezygnować z internetu a żyćgodnie.

Link Cytuj

0
zielak233

jeśli chodzi o uzywanie wody bieżacej do spłukiwania w toalecie to jest to generalnie jakiś absurd w krajach cywilizowanych a by wodę pitną wykorzystywać do takich celów. Sorry, ale "gówno" spłukiwać czystą wodą to przegięcie jak dla mnie. Od dawna mam zaplanowane, że jeśli będę budował dom to zrobię specjalną zlewnię i pompę do zbierania wody z odpływu umywalek (bo to jest woda brudna, ale zasadniczo bez zanieczyszczeń "grubych") która bedzię służyć do zasilania sedesów i spłukiwania w nich. Że tez jeszcze nie jest to praktykowane powszechnie to mnie dziwi, zwłaszcza, że woda jest droga.

Link Cytuj

0

wodę trzeba oszczedzać , nie widze problemu zeby do spłukiwania odchodów używać wody już zużytej , nawet przybrudzonej. rachunki pewnie sa mniejsze , a woda zaoszczedzona, o co chodzi?

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Mi się wydaje, że nikt by nie miał nic przeciw temu, żeby do spłukiwaniua używać wody ze zmywania, czy kąpieli, ale pod warunkiem, że byłoby to łatwe i tanie w montażu. Bo ja też nie zamierzałabym się bawić w jakieś zbiorniki dodatkowe w łazience, czy coś takiego.

Link Cytuj

0

no tak, ale to tez by to zamontowanie kosztowało, a jak sie chce zaoszczędzić to czasem trzeba sie  poświęcić i samemu wodą przelać, może nie zawsze ale od czasu do czasu.

wygodne to nie jest, to przyznaję,

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane