• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Spanie na antresoli

(obserwuj)
szymon_zielinski

Zawsze podobało mi się takie urządzenie pokoju aby mieć antresolę ze spaniem na górze a pod spodem np. kącić biurowy. Co sądzicie o tym?

Link Cytuj

0
ak_acja

To świetne rozwiązanie w przypadku wysokich mieszkań np. w kamienicach. Sama jestem zwolenniczką antresoli. Jest to ogromna oszczędność miejsca.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

bardzo fajny pomysł. Moja koleżanka ma antersolę i bardzo mi się to podoba. Jedyny minus to te upiorne drabiny, których się trochę boję.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski
_kasiuuula_:

bardzo fajny pomysł. Moja koleżanka ma antersolę i bardzo mi się to podoba. Jedyny minus to te upiorne drabiny, których się trochę boję.

Ale ostatecznie to tylko dwa-trzy razy dziennie muszisz po nich wchodzić.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

prawda. ale za to codziennie. a więc codziennie dodatkowy stres ;)

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Ale potem masz fajne widoki z góry:)

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

pod warunkiem, że w pokoju jest czysto. Bo jakbym codziennie widziała mój bałagan w pokoju z góry i to już od rana, to chyba by mi się nie chciało już schodzić ;)

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

A może zmobilizowałoby Cie to do sprzątania...?

Link Cytuj

0
yazeer

jak bylem w krakowie z dziewczyna to w pokoju mielismy antresole i powiem Wam ze mimo to ze byla niewielka, to spalo sie bardzo fajnie. zima ok, latem jest to dosc kiepskie rozwiazanie bo na gorze jest bardzo goraco, chyba ze ma ktos klimatyzacje w pokoju ale nie sadze zeby takich osob bylo wiele. tak czy siak sam pomysl antresoli mi sie podoba, szczegolnie kiedy jest ona troche zabudowana scianka. z pewnoscia nie zdecydowalbym sie na caloroczne spanie na antresoli.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

rzeczywiście, ciepłe powietrze leci do góry. ale ta moja kumpela się jakoś nie skarżyła nigdy, więc o tym nie pomyślałam.

Link Cytuj

0
yazeer

to chyba tez zalezy od tego jak wysokie jest pomieszczenie, ale tak czy siak dosc goraco jest tam latem. dlatego dobrze jest mies lozko i na gorze i na dole.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Zasadniczo mamy pomieszczenia o wysokości ok. 2,5m i wtedy spanie wypada na wysokości 1,8-2,0m. Też byłem w takim hostelu, gdzie pokoje wysokości 3,5m i tam spało sie na dobrych 3m. Fajnie. Ale z tym ciepłem latem to rzeczywiście może być ciężko.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a z tym ciepłem to jeszcze jedno mi się nasunęło - w niektórych mieszkaniach nawet latem nie jest wcale gorąco. Zależy jak grube ściany i jak wysokie pomieszczenia. Wtedy nawet latem nie powinno być problemu ze spaniem na antresoli. A ile miejsca się dzięki takiej antresoli zaoszczędza. To prawie jakby dodatkowy pokój.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

W zasadzie to jest podstawowa idea antresoli. Pod spodem można biurko wstawić, albo zrobić szafę na ubrania, kanapę czy coś innego. Z resztą również łóżko piętrowe, podwójne to ta sama idea.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

Mi by się coś takiego przydało, bo ciągle mam wrażenie, że mam w pokoju za mało miejsca. Niestety za niskie mieszkanie, żeby robić antresole.

Link Cytuj

0
ak_acja

nasze mieszkanie (kamienica) nadawałoby się do zrobienia antresoli. bardzo wysokie i niestety dość trudne do ogrzania pokoje. Ale do tej pory nigdy z mężem na ten temat nie rozmawiałam. Póki co starcza nam miejsca. Ale może od razu spytam - jaki to koszt? jaki mniej więcej przedział cenowy?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Sama antresola to niewielkie pieniądze. Sosnowa, z solidnych belek tzn. sporych przekrojów i wysoka na ok. 2 m to najwyżej 500zł, ale można na pewno znaleźć taniej. Do tego materac, a to już zależy jaki się chce bo są od 200zł do 2000zł.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane