• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Małe mieszkanie - duzy problem?

(obserwuj)
zielak233

Jakie macie pomysły na zyskanie przestrzeni w mieszkaniu? Wiadomo, że większość ludzi póki co mieszka w blokach a tam miejsca nie za dużo. Patrzą np. na rozwiązania meblowe w IKEi to jest dużo opcji, ale jeśli coś kombinować samemu...?

Link Cytuj

0
kubi_k

nigdy nie polecałbym sugerować się ikeą. jest wiele rozwiązań jakich ikea nie stosuje, a co do przestrzeni to ja obecnie szykuję się do remontu pokoju dla córkii aby nie zagracać jej podlogi to ze względu na jej wiek i wzrost  na dole pozostawiam jej własny plac zabaw a szafki przenoszę wyżej. rozwiązanie co prawda tylko na parę lat a później myślę że doświadczenie pozwoli zadecydować o dalszych planach. jeśli masz ochotę to chętnie  podpowiem   napisz o jaki pokój chodzi i czego oczekujesz

kubi_k wyedytował tego posta w dniu 2010-02-04 22:22:15

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

duże lustra, które przynajmniej optycznie dadzą wrażenie powiększenia mieszkania.

Link Cytuj

0
zielak233

Optycznie, tak ale miejsca na różne rzeczy to nie za bardzo. W innym wątku jest mowa o pawlaczach. Co wy na to? Ja mam w domu i się sprawdzają, choć pomieszczenia robią się ciaśniejsze.

Link Cytuj

0
ak_acja

Owszem pawlacze to świetny pomysł. U nas w mieszkaniu bardzo się sprawdza. Oczywiście do tego koniecznie składana aluminiowa drabinka, bo z krzesła ciężko cokolwiek w nich wypatrzeć.

Link Cytuj

0
zielak233

A może by tak robic pawlecze, które są na ruchomych prowadnicach i jesli chcemy coś schowac lub sięgnąć to po prostu opuszczamy taki pawlacz i bez drabinki?

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

Widzę, że kolega jest bardzo twórczy. I dobrze. Trzeba kombinować aby ułatwiać sobie życie. Nie do końca potrafię sobie wyobrazić Twój pomysł, ale nasuwa mi się taka rzecz: przy takim ruchmym pawlaczu na pewno będzie dużo mniejsza nośność a co za tym idzie - mniej ciężarów włozymy do środka. Z drugiej strony - kto kładzie ciężkie rzeczy do pawlacza?

Link Cytuj

0
ak_acja

Przyznam, ze pomysł Zielaka - pawlaczy na prowadnicach bardzo mi się podoba. Dość często korzystam z pawlacza i mimo, że mam już leciutką drabinkę, to średnio chce mi się ją nosić z balkonu do przedpokoju i z powrotem, dlatego prowadnice byłyby tutaj idealnym rozwiązaniem.

Pewnie, w tym, że nie udźwigną cieżarów jest nieco racji, ale ja raczej w pawlaczu trzymam nieptrzebne na bieżąco koce, ciuchy, ozdoby choinkowe, niektóre sprzęty kuchenne - a więc nie takie bardzo ciężkie rzeczy

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

No to czekamy na jakiś projekt albo gotowy produkt panie Zielak.

Link Cytuj

0
_kasiuuula_

a ja własnie napisałam o tym w którymś z wątków na forum remonty - jeśli w pokoju drzwi są po środku i po jednej i po drugiej stronie drzwi jest regał, to warto nad drzwiami położyć na tych regałach deskę, lub ją przywiesić i zyskuje się dodatkową półkę na której można trzymać rzeczy.

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

W takiej sytuacji to aż się prosi o tę dodatkową półkę. Generalnie bardzo często przestrzeń nad drzwiami jest niewykorzystana, a tak naprawdę jest ona na nic innego nie potrzebna.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Budowa domu - Dla tych, którzy budują, budowali lub zamierzają budowac dom.
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane