• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

centralne odkurzacze w domu

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Ponoć to bardzo fajna sprawa, ale tak naprawdę niewiele się orientuję w tym temacie. Może coś więcej o tym wiecie?

Link Cytuj

0
agawaogrody
znajdz sobie schemat i zasady działania w necie- dowiesz sie wiecej a potem przedyskutuj na forum .

Link Cytuj

0
Agawa wczoraj miał chyba zły dzień- wszystkich odsyłał do książek :" Otóz centralny system odkurzania polega na tym, że instaluje się np. w garażu taki duży odkurzacz, a do pomieszczeń dochodzą jedynie otwory na rurę i końcówkę. Czyli odkurzając nie nosimy ze sobą całego cięzkiego sprzętu tylko końcówke od odkurzacza.

Link Cytuj

0
agawaogrody
Aż tak sie żucało w oczy moje wczorajsze wku....??? Jak kogos uraziłem to przepraszam , miałem ostre spiecie z jednym z klientow- wisi mi sporo kasy a dzwoni z pretensjami że mu wezwanie przedsądowne do zapłaty wysłałem.

Link Cytuj

0
Bywa i tak. Czyli generlanie to jest jakiś system rurek przeprowadzonych po całym domu przez które potem śmieci lecą do odkurzacza? A ja kiedyś jak widziałem takie coś to myślałem, że te rurki mają jakieś otworki i jak się włączy to wsysają śmieci. Ale przecież wtedy byłoby to trochę bez sensu, bo mogłoby np zacząć ciągnąć dywan albo małego pieska:"

Link Cytuj

0
No, a kota to już na pewno by wciągnął taki centralny system odkurzania :" A poważnie to własnie tak jest jak piszesz. Bardzo często worek na kurz znajduje się w garażu i tylko raz na jakiś czas trzeba go opróżnić. Bardzo wygodna sprawa moim zdaniem.

Link Cytuj

0
zielak233
Na pewno wygodniejsza, niż normalny odkurzacz, ale czy np mając odkurzacz bezprzewodowy, bardzo dobrej jakości warto wydawać tyle pieniędzy na system? Ostatecznie tak musimy posprzątać, a czy ciągniemy za sobą odkurzacz czy podłączamy się o ściany to aż taka różnica? Oczywiście kogo stać to widzi różnicę.

Link Cytuj

0
Różnica jest taka, że mając odkurzacz centralny nie trzeba opróżniać go zbyt często ponieważ ma dużo większy pojemnik i przede wszystkim pojemnik jest wielokrotnego użytku.
BogdanBe wyedytował tego posta w dniu 2009-02-16 16:22:07

Link Cytuj

0
zielak233
A jak jest z higieną takiego pojemnika, bo przecież takie leżące dniami w tym pojemniku śmieci są źródłem różnych roztoczy, pyłków itp. To ja wolę odkurzyć, wywalić worek i mieć spokój.

Link Cytuj

0
W zwykłym odkurzaczu taki worek też jakiś czas zalega.

Link Cytuj

0
Ale chyba to ma jakiś system antyalergiczny czy coś aby te roztocza zatrzymać, no nie?

Link Cytuj

0
zielak233
Pewni jest jakiś sytem filtrów, które co pewnien czas się czyści albo wymienia, jak w filtrach wodnych, ale nie widziałem nigdy takiego czegoś więc tylko się domyślam.

Link Cytuj

0
Moja rodzina za granicą ma taki odkurzacz, w Polsce chyba jeszcze nie jest to zbyt popularne. Jak sprzatalismy dom to brało się super długą rurę z końcówką, podłączało do zakrywanej zaślepką dziury w ścianie i śmigalo po schodach pokojach, na dole podlaczalo sie do drugiego "odpływu" i dalej.
Bardzo wygodne urzadzenie.

Link Cytuj

0
silver_cloud
Chcialabym mieć coś takiego w domu, ciekawe czy to duży wydatek?

Link Cytuj

0
hmmm..koszt około 10 000 zł...

Link Cytuj

0
silver_cloud
ło matko, trochę dużo, no ale jak się już dom buduje to taki koszt to pewnie betka

Link Cytuj

0
hmm..no racja. ale 10 000 piechota nie chodzi. Na jakiej dokładnie zasadzie to działa?

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Moim zdaniem pic na wodę. I tak trzeba sie napocić, zeby było czysto. Więc czy to taka wielka różnicza, czy odkurzacz leży w szafie czy wystaje ze ściany?

adelajna_aa wyedytował tego posta w dniu 2009-09-16 10:45:39

Link Cytuj

0
SHAPHIR

Jest  to  super  sprawa , 

koszty  rozkłada  sie  na  2  czesci  instalacja oraz  odkurzacz ,  sama  instalacja  to  koszt  materiały  z  robocizną  w  zależności  od  wielkości  domu i  ilości  gniazd  wacha  sie  miedzy  1000- a  1500 zł  (  można  również  samemu  położyć  taką  instalację , wtedy minimalizujemy  koszty  do   350-500 zł )

z  kolei  odkurzacz  ( dobry  odkurzacz ) z  akcesoriami  to  koszt  2500- 3500 zł 

chętnie odpowiem  na wszystkie  pytania odnośnie  centralnych  odkurzaczy .

Link Cytuj

0
SHAPHIR
yazeer:
hmmm..koszt około 10 000 zł...

nie  wiem  skąd  taka  cena :)    chyba  że  dotyczy  ona  domu o  wielkości 2000 m2 

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane