• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

Płoty wokół domu

(obserwuj)
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
zielak233
Jest wiele rodzajów ogrodzeń, które można postawić wokół swojej działki. Murowane z klinkieru, betonowe czy kute. A może nie jest to zbyt istotne i ważne aby były tanie np. siatka. Co sądzicie na ten temat?

Link Cytuj

0
Ciekawe podejeście do ogrodzeń maja np. Niemcy. W ogóle Polska jest krajem gdzie płoty są najwyższe. Nie wiem z czego to wynika. Ciągle boimy sie bycia okradzionymi? Każdy rodzaj płotu to mierna przeszkoda dla złodzieja.
A moim zdaniem najfajniejsze ogrodzenie to kute, zdobione - takie z "prętów". Trochę nieprecyzyjnie sie wyrażam, ale mam nadzieję, że rozumiecie.

Link Cytuj

0
zielak233
Mi również podobają się płoty kute, ale w formie przęseł między klinkierowymi słupkami. Fajnie też prezentują się ploty drewniane, ale ich trwałość nie jest już doskonała.

Link Cytuj

0
zielak233
A w Stanach np. bardzo często jest tak, że nie ma ogrodzeń w ogóle. Działka z domem jest nieogrodzona albo co najwyżej czymś na zasadzie "zagrody dla koni".

Link Cytuj

0
agawaogrody
zielak bo u nich intruza na swojej posesji mozesz zastrzelic jak ci sie w nocy po terene kreci a u nas potrzebujesz ogrodzenia bo inaczej nawet policja nieuzna go winym wtargniecia na twuj teren

Link Cytuj

0
zielak233
Może i tak, choć nie słyszałem o takich przypadkach, a raczej o tym, że wynika to z faktu, że ludzie mają zaufanie do siebie, bo nawet domy zostawiają czasem niezakluczone. Tam po prostu jak ktoś wygląda podejrzanie to zaraz inni się nim interesują a u nas udają, że nic nie widzą, bo nie chcą mieć potem "problemów".

Link Cytuj

0
zielak233
A co do samych płotów to można się fajnie z takim ogrodzeniem "pobawić". Mój ojciec sam sobie pomurował słupki, poszlifował deski, pospawał przęsła i wyszło mu super ogrodzenie za niewielkie pieniądze.

Link Cytuj

0
A mnie się podoba ogrodzenie z żywopłotu.

Link Cytuj

0
agawaogrody
jak dobrze dobierzesz gat i odmiane i bedziesz odpowiednio przycinał to nawet pies sie nie przecisnie.

Link Cytuj

0
A jak ktoś podpali taki żywopłot to będzie płonął jak pochodnia. Widziałem już takie coś. Oczywiście to nieszczęśliwy przypadek, ale zdarzyć się może.

Link Cytuj

0
agawaogrody
jak posadzisz odpowiednie garunki i jest on podlewany "czyli w tkankach roslin jest jej dużo" to musiał bys sie postarac aby go podpalic

Link Cytuj

0
Sytuacji podpalenia żywopłotu faktycznie nie brałem pod uwagę, myślę jednak, że zdarza sie to nadwyraz rzadko więc problem nie jest tak duży.

Link Cytuj

0
zielak233
Chyba mowa tu o jakimś akcie wandalizmu, bo nie wyobrażam sobie, żeby ktoś np. przez nieuwagę zrobił grilla za blisko albo jakieś ognisko. Druga sprawa, że w takich krzewach jest dość soków aby oprzeć się żarowi. Chyba, że jest skwar i trochę przyschły.

Link Cytuj

0
A propos ogrodzeń domowych to bardzo podobają mnie się drewniane płoty, ale to raczej przy jakiś domach na wsi. A obecnie wybrałbym chyba płot aluminiowy.

Link Cytuj

0
zielak233
Aluminiowy? Nie spotkałem się z takim, albo nie wiem, że to był aluminiowy...

Link Cytuj

0
Na pewno się spotkałeś. Takie ogrodzenia nie przykuwają jakoś specjalnie uwagi. Są to bardzo minimalistyczne płoty, bez zdobień.

Link Cytuj

0
A to są jakieś proste belki, siatka czy coś jeszcze innego?

Link Cytuj

0
Proste belki bardziej, ale kształty mogą być różne. Siatka nie jest to na pewno :"

Link Cytuj

0
zielak233
Ciekawe i szybkie w montażu są też płoty z grubej sitaki, która tworzy sztywne przęsło, a to potem na szybko przykręca się tylko o słupków. Można dowolnie pomalować, są różne kształty tych przęseł i wysokości. Nie tylko do ogrodzenia fabryki, ale i działki.

Link Cytuj

0
Gruba siatka ? coś jak np. czasem spotykane kraty ?

Link Cytuj

0
1  |  2   z  2   Następna strona Ostatnia strona
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane