|
|
|
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Myslę że o wyborze domu czy tez mieszkania decyduje głównie praca jaką wykonujemy, nasze przyzwyczajenia i charakter. Nie da się tego zamknąć w ramy bo tak naprawdę kazdy indywidulanie podejmuje decyzję czy chce mieszkać w mieszkaniu czy mieć dom. Wiem tez że nie zawsze sami możemy o tym zdecydować bo do wyboru którejś z opcji zmusza nas sytuacja. Dla jednego plusy będa dodatnie a dla innego ujemne, tak jak z minusami. Ja wiem jedno - nigdy nie będe mieszkał w bloku i nigdy takiego sobie nie kupię, bo mi to nie odpowiada. Mieszkałem kilka lat podczas studiów w bloku na stancji i doświadczyłem uroków pozytywnych i negatywnych takiego mieszkania. Wole wieś, spokojną cichą okolicę, bez sąsiadów z góry, dołu i boku. czasem bez prądu i wody, ale można wtedy z żoną porozmawiać:)
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Wybierasz specyficzny typ drogi życiowej, nie tylko dom, ale konkretnie dom z dala od miasta. Dla wolnych zawodów idealne rozwiązanie.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
myślałem, że się tu wszyscy rozpiszą, że chcą mieć domy, z pięknymi ogrodami, przy lesie i nad jeziorem a tu coś cienko...
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
To pytanie dość banalne. Nasuwa mi się, że tylko ktoś, kto jest od dziecka przyzwyczajony do mieszkania w bloku, lubi ten "klimat" i taki model współżycia z sąsiadami będzie dążył do tego aby swoje plany wiązać z mieszkaniem w bloku. Z zasady dom jest wygodniejszy i bardziej autonomiczny, a to istotne zalety "domowego zacisza".
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Myślę, że jest to kwestia spróbowania. Skoro ktoś nigdy nie mieszkał w domu a całe życie spędził w blok to nie wie jak smakuje taka "wolność" w domu. Raz spróbuje i będzie chciał mieszkać w domu.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Dom. Plusy: brak sąsiadów nad tobą i pod tobą, przestrzeń, ogród, płacisz za siebie a nie za sąsiadów (czynsze), nikt się nie czepia, że pies szczeka, robisz remont jak masz kasę, a nie co miesiąc fundusz remontowy z którego guzik jest, nie grożą podwyższki czynszu, garaż masz pod domem, a nie na sąsiedniej ulicy
Minusy: większe ryzyko włamania i kradziezy podczas wyjazu. Innych nie widzę.
Link Cytuj
|
|
|
0
|
|