• Nie masz konta?
dodaj zlecenie stwórz wizytówkę dodaj usługę
Wszystkie tematy  »  

dom czy mieszkanie - plusy i minusy

(obserwuj)
zielak233

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Link Cytuj

0
lukas-izyda

Myslę że o wyborze domu czy tez mieszkania decyduje głównie praca jaką wykonujemy, nasze przyzwyczajenia i charakter.

Nie da się tego zamknąć w ramy bo tak naprawdę kazdy indywidulanie podejmuje decyzję czy chce mieszkać w mieszkaniu czy mieć dom. Wiem tez że nie zawsze sami możemy o tym zdecydować bo do wyboru którejś z opcji zmusza nas sytuacja. Dla jednego plusy będa dodatnie a dla innego ujemne, tak jak z minusami.

Ja wiem jedno - nigdy nie będe mieszkał w bloku i nigdy takiego sobie nie kupię, bo mi to nie odpowiada.

Mieszkałem kilka lat podczas studiów w bloku na stancji i doświadczyłem uroków pozytywnych i negatywnych takiego mieszkania.

Wole wieś, spokojną cichą okolicę, bez sąsiadów z góry, dołu i boku. czasem bez prądu i wody, ale można wtedy z żoną porozmawiać:)

Link Cytuj

0
adelajna_aa

Wybierasz specyficzny typ drogi życiowej, nie tylko dom, ale konkretnie dom z dala od miasta. Dla wolnych zawodów idealne rozwiązanie.

Link Cytuj

0
zielak233

myślałem, że się tu wszyscy rozpiszą, że chcą mieć domy, z pięknymi ogrodami, przy lesie i nad jeziorem a tu coś cienko...

Link Cytuj

0
szymon_zielinski

To pytanie dość banalne. Nasuwa mi się, że tylko ktoś, kto jest od dziecka przyzwyczajony do mieszkania w bloku, lubi ten "klimat" i taki model współżycia z sąsiadami będzie dążył do tego aby swoje plany wiązać z mieszkaniem w bloku. Z zasady dom jest wygodniejszy i bardziej autonomiczny, a to istotne zalety "domowego zacisza".

Link Cytuj

0
yazeer

Myślę, że jest to kwestia spróbowania. Skoro ktoś nigdy nie mieszkał w  domu a całe życie spędził w blok to nie wie jak smakuje taka "wolność" w domu. Raz spróbuje i będzie chciał mieszkać w domu.

Link Cytuj

0

Dom. Plusy: brak sąsiadów nad tobą i pod tobą, przestrzeń, ogród, płacisz za siebie a nie za sąsiadów (czynsze), nikt się nie czepia, że pies szczeka, robisz remont jak masz kasę, a nie co miesiąc fundusz remontowy z którego guzik jest, nie grożą podwyższki czynszu, garaż masz pod domem, a nie na sąsiedniej ulicy

Minusy: większe ryzyko włamania i kradziezy podczas wyjazu. Innych nie widzę.

Link Cytuj

0
Najpopularniejsze grupy w kategorii: Forum Budowa, Remont
  • Remonty - Remontujemy mieszkanie, dom. Co zrobic aby sprawnie poszlo? Dzielimy sie doświadczeniem.
  • Dom, wnętrza - O tym, co jest stylowe, w co warto zainwestowac, co przykuwa nasza uwage. A takze wlasne marzenia, projekty, inwestycje...w miejsce, które kochamy...…...
  • Ogrody - Jak projektowac i dbac o ogród. Ciekawe rozwiązania i propozycje. Nasze osiągniecia i to czym mozemy sie pochwalic w kwestii ogrodów.
  • Pielęgnacja roślin - dla wszystkich posiadających ogródki lub rośliny w domu praktyczne rady jak o nie dbac
  • Eksploatacja Domu - Wszystko co związane z problemami posiadania domu. Naprawy,porady,sposoby oszczędzania ect.
Najnowsze zlecenia w kategorii: Zlecenia remontowo-budowlane
Najnowsze usługi w kategorii: Usługi remontowo-budowlane